Artmark Historical Estate a lansat Catalogul Primăvară 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/artmark-historical-estate-a-lansat-catalogul-prim%c4%83var%c4%83-2019/

Artmark Historical Estate, singura companie de consultanţă imobiliară din Româniaspecializată în promovarea şi tranzacţionarea de proprietăţi istorice şi artistice, a lansat noulcatalog, ediţia Primăvară 2019. Catalogul cuprinde peste 40 de proprietăţi istorice şicontemporane şi o insulă din Delta Dunării. Cel mai scump imobil este un palat de peste 10 milioane de euro.

Un articol de Petre Ivan|23 mai 2019

Cataloagele Artmark Historical Estate sunt concepute ca adevărate albume de artă, ce scot la iveală istorii neștiute despre patrimoniul construit prezentat. Tipărit în 8000 de exemplare, catalogul diviziei imobiliare a casei de licitații Artmark este singura publicație de acest gen pe piața din România.

Catalogul Primăvară 2019 cuprinde imobile spectaculoase din România, majoritatea aflate în exclusivitate în portofoliul Artmark Historical Estate: 22 de proprietăți istorice, 19 proprietăți contemporane și o insulă din Delta Dunării, singura insulă de vânzare din România în acest moment. Artmark Historical Estate și-a asumat misiunea de a contribui la salvarea patrimoniului construit din România, prin reincluderea proprietăților istorice în circuitul public sau privat. În martie 2019, compania a publicat Raportul de Piață – o analiză în privința patrimoniului construit, ce arată că în România există aproximativ 10.000 de imobile (palate, castele, conace sau vile vechi de secole) pentru care trebuie identificate soluții de salvare și reintegrare în circuitul public.

Prin conversia acestora în centre rezidențiale, birouri, hoteluri sau spații cu diferite funcțiuni culturale, patrimoniul imobiliar poate fi salvat de la degradare și lăsat moștenire generațiilor ce vor veni.

Între clădirile istorice prezentate în catalog se numără Palatul Știrbey din Dărmănești, jud. Bacău (vizitat adeseori de Regina Maria și evocat în jurnalul său), Casa Niculescu-Dorobanțu din București (un impresionant palat neogotic situat în inima Capitalei), conacul Oteteleșanu de lângă București, castelul Teleki și conacul Banffy din Transilvania, Casa Hrisicos (edificiusimbol al Constanței), vile impresionante din București, Brăila, Galați, Ploiești, Sibiu, Sinaia și Insula Matița din Delta Dunării. Secțiunea de proprietăți contemporane propune reședințe private exclusiviste (vile pe malul lacului, penthouse-uri sau apartamente cu grădină proprie) și oportunități de business la cheie: domenii viticole și resorturi turistice.

Catalogul este disponibil la sediul Artmark din str. C. A. Rosetti nr. 5, București și poate fi descărcat online, pe site-ul www.artmarkhistoricalestate.ro.

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!

30
/10
/23

Tech Rider's Dilemma, un proiect de cercetare care investighează necesitatea unor noi abordări în producția, expunerea, arhivarea și conservarea lucrărilor new media (și nu numai), prezintă din 1 noiembrie în cadrul Rezidența9 (Str. Ion Luca Caragiale 32), de la ora 19:00, o expoziție new media care ilustrează și aduce în discuție fragilitatea lucrărilor bazate pe tehnologie și nevoia unor metodologii de planificare, arhivare și conservare în acest domeniu.