Asian Food Fest, o călătorie culinară în jurul Asiei
https://www.ziarulmetropolis.ro/asian-food-fest-o-calatorie-culinara-in-jurul-asiei/

Primul eveniment dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între 19 – 21 iulie, în Parcul Titan din Bucureşti, şi se anunţă a fi o experienţă cu adevărat specială.

Un articol de Liliana Matei|13 iulie 2019

Pasiunea pentru Asia a dat naștere în 2013 primei ediții Asia Fest, o călătorie până în cele mai îndepărtate colțuri ale marelui continent astfel încât iubitorii de cultură, atât tradițională, cât și contemporană, să poată ajunge pe meleagurile sale pline de mister și inspirație. Iar, șase ani mai târziu, iubitorii de mâncare exotică pot experimenta gusturi nemaivăzute, la primul eveniment ce are în prim plan gastronomia asiatică – Asian Food Fest, festival gastronomic ce se va desfășura între 19 și 21 iulie, în Parcul Titan din București, cu intrarea liberă pentru vizitatori.

Iubitorii de arome exotice se pot delecta cu ramen, creveți tempura, înghețată cu matcha și cu bubble waffles – street food în stil japonez, bulgogi și kimchi coreean, pachețele de primăvară și colțunași chinezești, cig kofte – cel mai cunoscut preparat vegetarian turcesc, tikka masala și murgh kebab ca în India, plăcinte și dulciuri siriene, înghețată după rețete thailandeze și libaneze, dar și cu băuturi tradiționale: limonadă, sucuri și cafea turcească și ceaiuri indiene și japoneze, în cel mai mare spațiu din România ce reunește exponenții gastronomiei asiatice.

Pasionații se vor putea bucura și de demonstrații de gătit live, unde pot vedea cum se pregătesc feluri de inspirație asiatică, cu fructe de mare, dar și preparate tradiționale coreene cum ar fi sushi-ul lor național – kimbap și aperitivele jumeok bap și gimmari și pot primi sfaturi despre cum le pot pregăti și acasă.

Nu vor lipsi nici ingredientele de luat acasă iar vizitatorii au de ales dintre sosuri pentru rața Pekin și Teriyaki, fructe rare în sirop. condimente pentru curry și masala, ghimbir murat, noori și wasabi pentru sushi și paste și orez care completează toate felurile chinezești, pentru a se putea bucura de gust și de arome delicioase oricând.

Pe scena Asian Food Fest se va putea vedea un mix de muzică live, Dj, spectacole de dans și demonstrații de gătit într-o atmosferă de festival, totul ca experiența să fie una completă. Spectatorii vor avea ocazia să cunoască Asia tradițională cu ceremonia coreeană a ceaiului, dansurile japoneze și orientale și parada de peste 50 de costume autentice din Japonia, Coreea, China, Turcia, India, Palestina, Afghanistan și Indonezia dar și pe cea modernă alături de fanii culturii K-pop.

În ziua de vineri, 19 iulie, sunt de văzut recitalul unuia dintre cei mai apreciați artiști turci, Deniz Cem, ce a compus peste 50 de melodii în limba engleză, turcă și în alte limbi de origine latină și s-a făcut remarcat și pe piața muzicală din România, și al lui Serkan, solist roman de origine turcă, ce și-a început cariera în Turcia în 1997, continuând-o apoi în România unde a cucerit publicul cu primul său single.

Iar sâmbătă, pe 20 iulie, e de neratat fuziunea de folclor din Balcani, muzică electronică și rock adusă de Balkan Taksim, trupă recomandată de legendarul star american Iggy Pop în cadrul emisiunii pe care o susține la postul de radio britanic BBC. Amestecul exploziv de influențe și instrumente nemaivăzute, printre care cobza, sazul turcesc, davulul și darbuka, recompuse electronic, demonstrează că muzica leagă culturile și circulă din țară în țară.

De asemenea, curioșii pot experimenta diverse ateliere de inspirație asiatică, de la henna indiană și pictură pe apă turcească la caligrafie și pictură pe lampioane și evantaie japoneze. Pe toată durata festivalului vor putea fi vizitate expozițiile de pictură cu tematică coreeană și cea de pictură și suveniruri orientale.

Programul complet pe zile și detalii despre festival se pot găsi pe site-ul festivalului și pe pagina oficială de Facebook.

 

05
/08
/19

„Scriu cu imagini – aş putea spune despre oricare spectacol al meu.” Dacă traseul Cătălinei Buzoianu în teatru este sau nu rezumat în aceste cuvinte e o discuţie în sine. Dar ele redau, aproape ca un mic poem, întreaga ei gândire/ creaţie regizorală.

02
/08
/19

Ultima lună de vară vine cu evenimente culturale de impact, precum Festivalul Anonimul, în Delta Dunării, Festivalul de Teatru Independent Undercloud, la Muzeul Țăranului din București, sau Festivalul Internațional George Enescu, ce-și deschide porțile în ultima zi din august.

31
/07
/19

S-a născut pe 1 august 1939... Ajunsă la optzeci de ani, actrița Valeria Seciu, retrasă din viața profesională, pare, dacă ne e permisă o parafrază, să se situeze în „calmul valorilor”, venit, paradoxal, tocmai din neliniștea creatorului de cursă lungă.

21
/07
/19

Pe 21 iulie 1899, la Oak Park, Illinois, se năștea Ernest Hemingway. 120 de ani mai târziu, vă propunem să ni-l amintim pe scriitorul de Nobel din mărturiile pe care acesta i le-a lăsat biografului său A.E. Hotchner. Punctul de plecare îl reprezintă Parisul lui Hemingway; aruncăm apoi o privire înspre iubirile, accidentele de avion sau ultimele zile ale acestuia.

21
/06
/19

22 iunie 1963. Ultima zi din viața unei artiste care a îndrăznit: să viseze, să se încăpățâneze, să râdă de convenții și prejudecăți, să dezvăluie cântecul popular într-un fel în care nimeni nu l-a mai dezvăluit, pe scurt, să facă artă autentică în vremuri măcinate de boli grele.

29
/05
/19

METROPOLIS SPECIAL Vă invităm să (re)descoperiți povestea de dragoste dintre Carol al II-lea și Elena Lupescu, așa cum ne-o înfățișează scriitoarea Tatiana Niculescu în cea mai nouă dintre cărțile sale – „Regele și Duduia” (Editura Humanitas, 2019).

27
/05
/19

Regizoarea Carmen Lidia Vidu rememorează în exclusivitate pentru Ziarul Metropolis experiența participării sale, cu spectacolul „Jurnal de România. Timișoara”, parte a proiectului de teatru documentar „Jurnal de România”, la Festivalul Voice of Europe, de la Jena, Germania, desfășurat între 20 și 26 mai 2019. Vă invităm să descoperiți o poveste de succes din teatrul autohton de azi!

20
/05
/19

Călătorie în timp, „Melmoth” ne invită să ne întoarcem spre tenebrosul gotic. Ne dezvăluie oameni care ar fi putut fi și istorii născute din istoria pe care o descoperim neîncetat, încercăm să o înțelegem. Noi, cititorii, devenim martori și vedem în fața ochilor scene impresionante din istorii atroce, cum ar fi genocidul armean sau Holocaustul.