Asociația Culturală Control N revine în școli cu a patra serie de ateliere educaționale
https://www.ziarulmetropolis.ro/asociatia-culturala-control-n-revine-in-scoli-cu-a-patra-serie-de-ateliere-educationale/

Asociaţia Culturală Control N continuă iniţiativele din sfera educaţiei non-formale cu o nouă serie de ateliere de autocunoaştere prin scris, dedicate elevilor de gimnaziu din trei şcoli bucureştene: Școala Gimnazială “Sf. Calinic de la Cernica“, Liceul Teoretic Bilingv “Miguel de Cervantes” şi Liceul Tehnologic “Antim Ivireanu”.

Un articol de Petre Ivan|4 aprilie 2022

Atelierele Eu. Despre mine. Al Meu. continuă procesul prin care scrisul este abordat din trei perspective diferite, plecând de la un numitor comun: autorul. Așadar, timp de trei săptămâni, 30 de elevi de 12-13 ani (clasele a-VI-a și a-VII-a) sunt familiarizați cu scrierea creativă, scrierea dramatică și scenaristica. Atelierele de autocunoaștere prin scris se desfășoară online, până la data de 15 aprilie, programul finalizând cu un spectacol lectură, organizat la Teatrul UNTEATRU, în luna iunie.

”Mă bucur enorm că atelierele continuă pentru că sunt o oportunitate extraordinară pentru eleve și elevi. Le oferă posibilitatea de a a-și conecta emoții, descoperiri, experiențe cu scrisul creativ. Scrisul ca formă de autoînțelegere. Scrisul care te face mai puternic/ă, dar și mai vulnerabil/ă. Scrisul dincolo de teme.”, spune Mihaela Michailov, trainer al atelierelor de scriere dramatică. Într-adevăr, pornind de la propriile lor trăiri, gânduri sau experiențe, copiii ajung în cadrul atelierelor, sub ghidajul trainerilor, să le transpună pe hârtie în formele caracteristice fiecărui tip de scriitură în parte.

Astfel, pe parcursul atelierelor, elevii vor experimenta, atât prin teorie, cât și prin lucru practic, modul în care cuvântul scris poate genera forme diverse de conținut: literatură, monolog, scenariu de film. Textele lor vor fi publicate pe liternet.ro și vor fi baza unui spectacol lectură găzduit de UNTEATRU.

Trainerii Eu. Despre mine. Al Meu. sunt: Oana Răsuceanu (scenarist și regizor de teatru, trainer al atelierelor de scriere creativă), Mihaela Michailov (dramaturg, trainer al atelierelor de scriere dramatică) și Ana Agopian (scenarist și regizor de film, trainer al atelierelor de scenaristică).

Eu. Despre mine. Al Meu. continuă o serie de programe similare create și implementate de Asociația Culturală Control N, în cadrul cărora trainerii au lucrat cu elevi din școli și licee bucureștene ca: Liceul Teoretic “Ștefan Odobleja”, Liceul Teoretic Bulgar “Hristo Botev”, Liceul Teoretic Atlas, Școala Gimnazială Nr. 197, Școala Gimnazială Nr. 169, Școala Gimnazială “Sfinții Constantin și Elena”, Școala Gimnazială nr. 307, Școala Gimnazială nr. 311 și Școala Gimnazială nr. 59.

24
/09
/20

Fundația Calea Victoriei aduce o mulțime de noutăți în programul de cursuri online al lunii octombrie, ca să te bucuri de seri reușite și energizante. Istorie și artă urbană, dicție și cetăți medievale, negociere și literatură sau comedie sunt doar câteva posibilități.

10
/09
/20

Ca o încununare a stilurilor arhitecturale neogotic, romantic şi neobaroc, Palatul din centrul Iașilor, conceput în spiritul palatelor comunale din Europa de Vest, priveşte semeţ în fiecare zi peste orizonturile capitalei culturale a Moldovei. Palatul a fost construit între anii 1906-1925 de către arhitectul Ion. D. Berindey, având suprafața totală de 34.236,35 mp.

08
/09
/20

Proiectul multidisciplinar H3 Garden before detach() se lansează miercuri, 9 septembrie, în București, pe Popa Nan 82. Cinci seri de muzică live, mai multe reprezentații ale spectacolului-instalație Who Am I? A human-robot performance decât erau prevăzute datorită cererii publicului și o expoziție fără precedent de instalații interactive reprezintă perspectiva dinamică pe care H3 o propune în această toamnă.

31
/08
/20

H3 Garden before detach() este un proiect multidisciplinar creat de studioul de artă și tehnologie H3 în colaborare cu Teatrul Odeon. Selectat pentru participare la cel mai mare festival din lume de artă, tehnologie și societate, Ars Electronica, evenimentul va avea loc între 9-13 septembrie, pe strada Popa Nan 82, într-un complex de clădiri care va fi demolat în toamna acestui an.