Începe H3 Garden: concerte live, artă performativă și instalații de lumini în mijlocul Bucureștiului
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-h3-garden-concerte-live-arta-performativa-si-instalatii-de-lumini-in-mijlocul-bucurestiului/

Proiectul multidisciplinar H3 Garden before detach() se lansează miercuri, 9 septembrie, în Bucureşti, pe Popa Nan 82. Cinci seri de muzică live, mai multe reprezentaţii ale spectacolului-instalaţie Who Am I? A human-robot performance decât erau prevăzute datorită cererii publicului şi o expoziţie fără precedent de instalaţii interactive reprezintă perspectiva dinamică pe care H3 o propune în această toamnă.

Un articol de Petre Ivan|8 septembrie 2020

H3 Garden before detach() va fi lansat pe 9 septembrie, simultan cu cel mai mare festival de artă, tehnologie și societate din lume, Ars Electronica. Proiectul multidisciplinar organizat de H3, în colaborare cu Teatrul Odeon și :arrogant films este selectat pentru participare în acest an.  

 Kaustik Nights: perspectiva new-media a concertelor live 

Una dintre premierele festivalului constă într-o nouă experiență a muzicii live, integrată în instalații de lumini, oferind o experiență multisenzorială pentru iubitorul de concerte.  

Kaustik Nights este un vis de 20 de ani care a devenit realitate la începutul lui 2020. Este un concept premieră pentru scena muzicală din România, care îmbină fidelitatea pentru muzică live, mai specific pentru rock alternativ, cu perspectiva new media prin tehnologia pe care H3 o transformă în realitate de trei ani deja. Alchimia se produce pe scenă-instalație, care, în fuziune cu muzica live, crează o experiență senzorială complexăspune Florin Nicolae, co-fondator Kaustik Nights și H3.  

În cadrul serie de concerte Kaustik Nights, vor susține show-uri trupele Omul cu Șobolani (9 septembrie), Cred că Sunt Extraterestru (10 septembrie), Electric Brother (11 septembrie), Șuie Paparude (12 septembrie) și om la lună (13 septembrie). Biletele sunt disponibile pe myticket.ro 

 Reprezentații suplimentare pentru Who Am I? A human-robot performance 

Primul spectacol-instalație la granița teatrului, dansului și a instalațiilor de artă, un concept dezvoltat pentru prima dată în România, a fost sold-out la o săptămână de la lansarea biletelor. La cererea publicului, organizatorii au suplimentat numărul reprezentațiilor, motiv pentru care sâmbătă și duminică spectacolul-instalație va fi jucat de două ori, începând cu ora 16. 

Who Am I? A human-robot performance reprezintă o colaborare în premieră între un teatru din România, respectiv Teatrul Odeon, și un studio de artă și tehnologie, H3. 

George. Primul banking inteligenta susținut mereu proiecte inovatoare ce îmbină arta & tehnologia. Anul acesta, cu provocările lui, a încetinit lumea evenimentelor. Deși dificil, anul 2020 nu a făcut în schimb decât să provoace oamenii creativi și mai tare să găsească soluții de a aduce arta aproape de oameni. H3 Garden before detach()este genul de proiect care îmbină tot ceea cesusținem: inovație, artă, tehnologie și siguranță, atât de necesare zilele acestea. Astfel, cu toate măsurile de distanțare luate, considerăm că arta trebuie să continue nestingherită să aducă un strop de bucurie și inspirație în viețile noastre, spune Adrian Saveanu, Brand Manager George. 

 before detach(), expoziția de instalații interactive 

Expoziția de instalații interactive care poartă numele proiectului punctează finalul șederii creative a studioului de artă și tehnologie H3 în enclava din Popa Nan 82. Spațiul face parte dintr-un proiect de dezvoltare urbană care prevede demolarea acestui complex de clădiri, punând astfel sfârșit vocației sale artistice actuale. Motiv pentru care instalațiile prezente în curte vor crea iluzia unui final care se află la granița dintre magie și tehnologie. 

The nature of industry” este o instalație de lumini și linii care are loc în fostul atelier de sticlă, fiind un mod de a face ordine într-o fabrică veche, ale cărei linii s-au erodat, au început să se îndoaie și nu mai sunt la fel de drepte. Nu există linii drepte în natură”, spunea Antonio Gaudi ca reacție la formele pe care le produceau oamenii. Și avea dreptate, dar pentru o fabrică, liniile sunt totul. Structurile, instrumentele, formele sale sunt toate făcute din linii și unghiuri drepte. 

A jovian storm este o instalație de lumini care, din interiorul unei centrale electrice de la fața locului, va simula o atmosferă extraterestră pentru spectatori.  

Mă bucură nespus să fim alături de unul dintre cele mai inovatoarea șîndrăznețe proiecte ale acestei toamne în București. Conceptual Lab își continuă misiunea, dar mai ales promisiunea de a susține platforme artistice care explorează noi forme de expresie și promovează experiențele new media și artele performative. Sunt fericit că există curajul și pasiunea ca în aceste vremuri deloc ușoare pentru industriile creative, Bucureștiul să găzduiască evenimente de o asemenea amploare, declară Theo Nissim, fondatorul Conceptual Lab. 

 Eveniment co-produs de :arrogant films. Casa de producție cinematografică își propune să aducă cercetarea tehnologică inovatoare în lumea cinematografiei și a artelor performative. Noi narative și o perspectivă prin prisma inovațiilpr digitale sunt văzute ca standard pentru viitorul filmelor. 

Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii. 

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN. 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt îîntregime responsabilitea beneficiarului finanțării. 

Biletele se găsesc pe myticket.ro. 

Mai multe informații despre artiști și program pe siteFacebook șInstagram 

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.

21
/09
/22

Pentru trei zile, 23-25 septembrie 2022, Asociația CRIES a pregătit un spațiu pentru o varietate de experiențe în ritm „la pas" și un program ce oferă multiple perspective despre legăturile dintre hrană, cultură și consum durabil, dorind să inspire comunitatea locală și să se lase inspirați de toate experiențele și acțiunile care ne permit să încetinim ritmul de consumare a resurselor noastre și ale planetei.

20
/09
/22

Goethe-Institut București este în căutare de minți creative pentru dezvoltarea unor jocuri video autentice, relevante din punct de vedere social. În acest scop, organizează un game jam inedit de 48 de ore hibrid, între 7 și 9 octombrie 2022. Dezvoltarea jocului se va desfăşura online iar cei din Bucureşti pot participa la evenimentul de deschidere la sediul Goethe-Institut.

12
/09
/22

GREEN HOURS LIVE(S) caută povești și istorii personale legate de Green Hours, pe care le va transforma într-o instalație multimedia.