Atelierele toamnei, la Fundația Calea Victoriei
https://www.ziarulmetropolis.ro/atelierele-toamnei-la-fundatia-calea-victoriei/

Fundaţia Calea Victoriei aduce o mulţime de noutăţi în programul de cursuri online al lunii octombrie, ca să te bucuri de seri reuşite şi energizante. Istorie şi artă urbană, dicţie şi cetăţi medievale, negociere şi literatură sau comedie sunt doar câteva posibilităţi.

Un articol de Liliana Matei|24 septembrie 2020

Iată ce îți oferă fiecare curs online:

Atelier online de dicţie şi voce, din 6 octombrie 2020 – Atelierul online de dicţie te ajută să conştientizezi propriul tip de vorbire şi eventualele defecte – precipitarea, ,,înghiţirea’’ finalurilor de cuvinte, vorbirea ,,moale’’ şi nearticulată corespunzător, consoanele sau vocalele pronunţate incorect. De-a lungul celor cinci întâlniri, înveți un set de exerciții care te vor ajuta să depășești aceste impedimente și să ai întotdeauna cea mai bună prestanță.

Istoria modernă a românilor: 1820-2020, din 7 octombrie 2020 – Înțelegi mai bine ce se întâmplă azi, dacă știi să descifrezi momentele importante ale istoriei. Ultimii 200 de ani au însemnat schimbări majore atât pentru țară cât și pentru societate: de la domniile fanariote, la modernizare şi obţinerea independenţei, de la proclamarea Regatului la Marea Unire, Războaiele Mondiale şi democraţia interbelică, la comunism şi, în final, la revenirea la democraţie după Revoluţia din 1989.

Cetăţi medievale şi biserici fortificate din Transilvania, din 8 octombrie 2020 – Știai că există peste 200 de construcţii fortificate în Transilvania? Sunt cetăţi, biserici sau castele care merită din plin un loc pe lista oricărui turist. Alături de istoricul Anita Sterea vei vizita virtual câteva dintre aceste clădiri uimitoare și încărcate de istorie.

Ai ocazia să afli mai multe despre istoria acestor locuri, unele dintre ele devenite monumente UNESCO, aşa cum sunt Cetatea Sighişoarei, biserica fortificată din Viscri sau biserica Biertan.

Curs de Negociere: tehnici din diplomaţie şi domeniul comercial, din 19 octombrie 2020 – Îți propunem un nou curs susținut de cunoscutul diplomat și om politic, Cristian Diaconescu. La curs va împărtăși din experiența acumulată în peste 25 de ani de carieră în domeniul politicii externe şi interne: instrumente de negociere valoroase, concrete, eficiente şi rafinate. Vei afla tehnici ce pot fi folosite atât în domeniul diplomaţiei, cât şi în domeniul tranzacţiilor comerciale.

Antieroi contemporani în literatură, film şi antropologie, din 21 octombrie 2020 – Jurnalista Ioana Bâldea Constantinescu îți propune o discuție despre antieroii din ficțiune, de orice fel ar fi ea – literatură, film, benzi desenate. Vorbiți despre criza protagonistului și despre clasicizarea anumitor personaje. Cursul are trei întâlniri și te poartă pe aripile ficțiunii către descoperirea sau recunoașterea unor eroi cu care te-ai identificat sau pe care îi porți în suflet.

Cum scrii o comedie? De la comedia romantică, la satiră şi farsă, din 22 octombrie 2020 – Comedia, gen foarte gustat de public, are în spate un mecanism de construcție fascinant și provocator. Dacă ești curios să afli cum se scrie o comedie şi care sunt regulile acestui gen de film, acum ai ocazia să arunci o privire în culise. Te familiarizezi cu cele mai importante tipuri de personaje şi caracteristicile lor, cu tehnica opoziţiei în patru colţuri şi modalităţile de construcţie a „coşmarului comic”.

Introducere în arta urbană: mesaj, culoare, emoţie, din 30 octombrie 2020 – Arta urbană nu te așteaptă cuminte într-un muzeu. Arta urbană te însoțește peste tot: pe stradă, în mijloacele de transport în comun care devin „pânză” pentru artiștii stradali, în expoziții ad-hoc. La curs vei primi noţiuni de bază despre istoria artei urbane şi despre cei mai importanţi reprezentanţi ai săi. Mai mult, vei avea ocazia să analizezi împreună cu lectorul statusul artei urbane contemporane la nivel internaţional.

Programul complet al cursurilor ONLINE din luna Octombrie se află AICI.

Cursurile sunt transmise seara, între 19.00-21.00, prin Zoom.us. Ca să participi, trebuie să intri pe pagina cursului dorit și să apeși butonul „Cumpără”, ca să faci plata taxei. Cu o zi înainte de data începerii, primești pe mail un link unde vei urmări cursul ales.

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive.

Peste 50 000 de cursanți au participat la proiectele Fundației Calea Victoriei și peste 3000 de tineri au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate).

25
/11
/21

Expoziția-eveniment „Idolul modern. Henry Moore în Blocul Răsăritean” este deschisă vizitatorilor în perioada 14 octombrie 2021 – 6 februarie 2022, la Muzeul Național de Artă al României. Publicul este invitat astfel să redescopere un moment esențial pentru istoria recentă a artei românești și est-europene.

24
/11
/21

În perioada 26-30 noiembrie 2021, la Iași are loc prima ediție a evenimentului Sinestezia. Timp de 5 zile, publicul se va întâlni cu artiști ieșeni și din țară și va explora arta în diverse forme neconvenționale, atât fizic, cât și online prin transmisiuni live gratuite.

12
/11
/21

Este migrarea online o amenințare pentru arta contemporană? Metaverse-ul bate la ușă și, de data aceasta, nu ca spațiu versatil dintr-un roman cyberpunk. Facebook ne asigură că o simplă logare cu datele personale ne va așterne realitatea virtuală la picioare. Școala, muzeul și locul de muncă vor deveni accesibile de pe propria canapea. Întrebarea ar fi, însă: ne dorim cu adevărat asta?

02
/11
/21

Joi, 4 noiembrie, are loc la MNȚRplusC, în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român (Str. Monetăriei nr. 3), deschiderea expoziției „Nu vorbim despre sclavie modernă”, cea de-a doua din seria „Politici ale non-acțiunii”, semnată de artista Nona Șerbănescu în colaborare cu curatorul Eugen Rădescu.

26
/10
/21

Școala de Valori a dat startul înscrierilor pentru cea de-a șaptea ediție a Burselor stART și pune la bătaie 30 de burse, cu o valoare individuală de 6.000 de lei. Acestea pot fi accesate de elevii care sunt la liceu, talentați la pictură, desen, muzică și artele viitorului (v-logging, blogging, scriere creativă, fotografie), care se pot înscrie pe baza unui portofoliu.