Asociația Turism Istoric organizează, în perioada 09 septembrie – 01 octombrie 2023, prima ediție a proiectului cultural „La pas prin Sectorul 2”
https://www.ziarulmetropolis.ro/asociatia-turism-istoric-organizeaza-in-perioada-09-septembrie-01-octombrie-2023-prima-editie-a-proiectului-cultural-la-pas-prin-sectorul-2/

Proiectul este adresat celor care doresc să descopere istoria şi arhitectura Capitalei şi este realizat cu susţinerea financiară a Primăriei Sectorului 2 al Municipiului Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|30 august 2023

Pe parcursul a patru săptămâni, în fiecare weekend, cei interesați sunt invitați să participe la tururi ghidate gratuite despre patrimoniu, cultură, arhitectură și istorie. Vor fi 8 tururi ghidate, pe 4 trasee diferite – mai exact câte 2 tururi per traseu.

Cele 8 tururi vor începe în data de 09 Septembrie și se vor derula, câte unul, aproape în fiecare zi de weekend, conform calendarului afișat mai jos, până în 01 Octombrie, inclusiv. Tururile vor începe la ora 10:30, de la punctul de întâlnire stabilit pentru fiecare traseu în parte. Informații utile regăsiți în descrierile fiecărui traseu în parte.

Cele patru trasee vor aborda zone diferite din Sectorul 2 al Bucureștiului: 

  • Zona Obor – o plimbare prin Târgul Moșilor și Oborul de vite de odinioară;
  • Pe urmele lui Mircea Eliade – povești din mahalaua Mântuleasa;
  • Bucureștiul minorităților culturale – în căutarea farmecului Bucureștiului cosmopolit;
  • Bucureștiul modernist – despre cum au încercat unii arhitecți să aducă noutățile de peste mări și țări și să le adapteze nevoilor societății românești de dinaintea instalării regimului comunist.

Fiecare traseu va avea un ghid dedicat, iar numărul maxim de participanți este de 60 de persoane, de aceea vă rugăm să vă înscrieți aici.

Calendarul tururilor:

Sep 09 – Pe urmele lui Mircea Eliade – punct de plecare intersecția str. Mântuleasa cu b-dul Carol I

Sep 10 – Arhitectură și modernism – punct de plecare Institutul Francez/ cinematograf Elvira Popescu

Sep 16 – Pe urmele lui Mircea Eliade – punct de plecare intersecția str. Mântuleasa cu b-dul Carol I

Sep 17 – Arhitectura si modernism – punct de plecare Institutul Francez/ cinematograf Elvira Popescu

Sep 23 – O plimbare prin Târgul Obor – punct de plecare Parcul Obor

Sep 24 – O plimbare prin Târgul Obor – punct de plecare Parcul Obor

Sep 30 – Bucureștiul minorităților – punct de plecare Parcul Timpului

Oct 01 – Bucureștiul minorităților – punct de plecare Parcul Timpului

Participarea la tururi este gratuită, dar pentru a preveni aglomerarea se va face pe baza unei înscrieri prealabile. Înscrierile se pot face aici, unde veți găsi detalii și informații despre fiecare traseu în parte – durată, obiective, ghizi etc.

Citiţi şi:
26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.