“Așteptându-l pe Godot”, la TVR 2. 110 ani de la nașterea lui Samuel Beckett
https://www.ziarulmetropolis.ro/asteptandu-l-pe-godot-la-tvr-2-110-ani-de-la-nasterea-lui-samuel-beckett/

În continuarea demersului de a reaşeza pe un loc firesc Teatrul National de Televiziune, Casa de Producţie TVR aniversează 110 ani de la naşterea lui Samuel Beckett prin difuzarea spectacolului “Aşteptându-l pe Godot” – luni 11 aprilie, de la ora 20.00 şi luni 18 aprilie, de la ora 0.50.

Un articol de Petre Ivan|10 aprilie 2016

Samuel Beckett s-a născut într-o suburbie din Dublin în 13 aprilie 1906. Era foarte amuzat că este născut într-o zi de 13, vineri, Vinerea Mare.

La 14 ani s-a înscris la Şcoala Regală Portora.

Între 1923 şi 1927 a studiat limbi romanice la Trinity College din Dublin, unde a obţinut diploma de licenţă. După o scurtă perioadă petrecută ca profesor în Belfast, a devenit lector de engleză la Şcoala Normală Superioară din Paris, în 1928.

S-a întors în Irlanda în 1930 pentru a ocupa un post de lector de franceză la Trinity College, dar şi-a dat demisia după doar patru semestre, în decembrie 1931.

În 1937 a hotărât să se stabilească la Paris.

Samuel Beckett

Samuel Beckett

Teatrul absurdului, Samuel Beckett și una dintre cele mai cunoscute piese ale sale: Așteptându-l pe Godot. Vladimir și Estragon îl așteaptă în van pe Godot. Nu știm cine este Godot.

Nimeni nu pare să știe. Dar dacă el se încătățânează să nu apară, Vladimir şi Estragon vor căuta în ei înşişi scăparea pe care o aşteaptă? Dialoguri inimaginabile, un personaj care a lăsat celor mai fanteziste interpretări, un nume întors pe toate părțile. E rândul dumneavoastră să îl așteptați.

Asteptându-l pe Godot de Samuel Beckett – INFO

Spectacol realizat în colaborare cu Teatrul “Eugen Ionescu” din Chișinău

Data producției: 1991

Samuel_Beckett_1În distribuție: Petru Vutcărău, Mihai Fusu, Valentin Todercaru, Andrei Sochircă, Andrei Moşoi, Alla Menşikov, Nelly Cobzaru, Dana Cîrtigel.

Costume: Nicolae Andronache

Regia și adaptarea: TV Nae Cosmescu

Regia de montaj: Emilia Andreescu

Regia artistică: Petru Vutcărău

Program difuzare

* TVR 2 luni 11.04, ora 20.00 și luni 18.04, ora 0.50

* TVR 3 duminică 17.04 ora 8.00

* TVR M sâmbată 16.04, ora 17.00

* TVRi duminică 17.04, ora 18.00

* online pe www.tvrplus.ro

Foto: Asteptându-l pe Godot – tvr.ro

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.