Astra Film Festival: best of, între 21 – 23 ianuarie
https://www.ziarulmetropolis.ro/astra-film-festival-best-of-intre-21-23-ianuarie/

O selecţie specială de documentaredin programul aniversar Astra Film Festival 2013 porneşte de la Sibiu cu destinaţia Bucureşti. Filmele vor fi proiectate la Institutul Cultural Român (ICR) şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNŢR).

Un articol de Petre Ivan|20 ianuarie 2014

O selecţie specială de documentaredin programul aniversar Astra Film Festival 2013 porneşte de la Sibiu cu destinaţia Bucureşti. Filmele vor fi proiectate la Institutul Cultural Român (ICR) şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNŢR).

În perioada 21 – 23 ianuarie 2014, la ICR va fi proiectat în fiecare zi, cu începere de la ora 18, câte un documentar premiat la AFF 2013.

Marţi, 21 ianuarie, programul se deschide cu filmul desemnat cel mai bun documentar la competiţia Europa Centrală şi de Est, Anatomia plecării (regia Şerban Oliver Tătaru), o întoarcere în timp în care regizorul reface traseul plecării familiei sale din România în Germania în ultimii ani ai regimului comunist.

Câştigător al premiului pentru cel mai bun documentar românesc, În numele primarului (regia Anca Hirţe), va fi proiectat miercuri, 22 ianuarie.

Filmul este o analiză pertinentă a relaţiei oamenilor simpli cu autoritatea. În ultima zi, joi 23 ianuarie, programul include două proiecţii, O scurtă istorie Astra Film (regia Carmen Vidu), povestea celor 20 de ani de festival narată de Dumitru Budrala, director AFF, şi Afacerea Tănase.

Leapşa pe murite (regia Ionuţ Teianu), câştigător al premiului special acordat documentarului românesc, care reconstituie unul dintre cele mai răsunătoare cazuri de asasinat comandat cu iz politic din perioada ceauşistă.

Astra Film Festival

Afişul „Astra Film Festival on tour”

La proiecţii vor fi prezenţi Ileana Bîrsan (critic de film), Dumitru Budrala (director AFF) şi Csilla Kato (director de programe AFF).

În weekend, între 24 și 26 ianuarie 2014, MNȚR continuă seria proiecțiilor de documentare din competiția oficială AFF 2013.

În prima zi, de la ora 18:30, publicul va putea viziona filmele O scurtă istorie Astra Film şi Mathew’s Laws (regia Marc Schmidt), marele câştigător la AFF 2013.

Sâmbătă, 25 ianuarie, de la ora 17, pe marele ecran ajung poveşti intime locale, precum My German Children(regia Tom Pauer) şi Dancing Alone (regia Biene Pilavci) – premiul pentru cel mai bun film documentar din competiţia internaţională; dar şi subiecte de interes global, Google and the World Brain (regia Ben Lewis), un film despre proiectele controversate desfăşurate cu ușile închise de gigantul Google.

Duminică, 26 ianuarie, de la ora 15, vor fi proiectateBlestemul gazelor de şist (regia Lech Kowalski), unul dintre cele mai aclamate filme din 2013 care dezbate un subiect fierbinte de actualitate, Cântece pentru un muzeu (regia Eliza Zdru), Speranţe la vânzare (regia Cecilia Felmeri) şi Ion (regia Olivier Magis).

Astra Film Festival

Astra Film Festival: Cântece pentru un muzeu, regia Eliza Zdru

2014 se anunţă un an plin pentru Astra Film Sibiu, care a sărbătorit recent 20 de ani de existenţă.

Festivalul va continua să călătorească prin toată ţara şi va ajunge în curând şi la Timişoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureş sau Iaşi.

În tradiția anilor trecuți, în fiecare joi de la ora 19, spectacolul lumii se poate vedea pe marele ecran și la Cinemateca Astra Film din Sibiu.

O nouă ediție a festivalului va avea loc între 13 și 19 octombrie 2014.

Foto cu Astra Film Festival – cinemagia

 

21
/07
/22

Grădina de vară din Eforie Sud continuă să găzduiască festivalul Cinemascop, care se desfășoară deja de cinci ani în prima săptămână din august. Un eveniment așteptat cu entuziasm de vizitatorii fideli, festivalul revine cu proiecții de film, ateliere pentru copii și alte surprize, între 1-7 august 2022.

21
/07
/22

Krypto și Super-Câinele și Superman sunt prieteni inseparabili nu doar în viața de zi cu zi, ci și atunci când vine vorba de puterile speciale pe care le posedă și pe care le folosesc pentru a eradica infracțiunile din Metropolis. Puteți lua parte la aventurile animăluțelor cu super-puteri din 26 iulie la Cineplexx Băneasa.

20
/07
/22

Cinematograful itinerant Caravana Metropolis - cinema în aer liber aduce și anul acesta la Sibiu 6 dintre cele mai bune filme din ultimul an, cu distincții importante la festivaluri de film internaționale prestigioase și 4 ateliere de creație. Acestea vor putea fi urmărite între 9 și 14 august, de la ora 21:30, în spațiul de proiecție amenajat în Piața Huet. Intrarea la proiecții este liberă în limita locurilor disponibile iar toate detaliile se găsesc pe Facebook.

19
/07
/22

Crime+Investigation® dezvăluie lumea complexă a crimelor, purtând telespectatorii într-o călătorie în căutarea adevărului, dreptății și a unei mai bune înțelegeri a comportamentului unui ucigaș.

19
/07
/22

Trei filme de acțiune care expun situații dramatice, dar și comice fac parte din programul lunii iulie al postului Warner TV.

18
/07
/22

Ediția a XIV-a a Festivalului de Film și Istorii Râșnov aduce în fața publicului din România 12 documentare internaționale și două proiecții speciale din 11 țări. Reamintim că tema festivalului se concentrează anul acesta în jurul ideii de granițe - borders, un concept care își propune să aducă răspunsuri la întrebări și provocări multiple ce țin de libertățile individuale și creative cu care societatea actuală se confruntă.

12
/07
/22

Cinematograful călător Caravana Metropolis se întoarce pentru cel de-al XI-lea sezon, pentru a aduce pe marele ecran, în fața publicului larg, cele mai bune filme de autor noi, apreciate la marile festivaluri internaționale și în cinematografele din întreaga lume. Între 14 și 17 iulie, caravana va ajunge în localitățile Buriaș și Periș din județul Ilfov, […]

07
/07
/22

Cea de-a XXX-a ediţie a Festivalului Internațional de Scurtmetraje „Curtas Vila do Condeˮ se va desfășura, în perioada 9-17 iulie 2022, la Teatrul Municipal, Galeria de artă cinematografică „Solarˮ și în alte 28 de locuri din orașul portughez Vila do Conde, dintre cele mai diverse: clădiri istorice, unități comerciale, cafenele, grădini, străzi sau piețe.