Ateliere pentru copii dedicate vacanței și Zilei Brâncuși – Teatrul Gong
https://www.ziarulmetropolis.ro/ateliere-pentru-copii-dedicate-vacantei-si-zilei-brancusi-teatrul-gong/

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu completează seria obişnuită a atelierelor de sâmbătă cu un program special dedicat vacanţei şcolare (zilnic, 8 – 12 februarie) şi Zilei Brâncuşi (19 februarie).

Un articol de Petre Ivan|6 februarie 2016

Primul semestru al anului școlar 2015 – 2016 se va încheia azi, iar apoi elevii se vor bucura de o săptămână de vacanță în care pot descoperi culisele teatrului printr-o serie specială de ateliere de creație.

Aurelia Călinescu și Diana Ribana vor pregăti în fiecare zi, de la ora 11:00, câte un program interactiv pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani. Atelierele își propun să dezvolte un mediu creativ-educațional pe un model ce are la bază promovarea unor cursuri în care cei mici să își dezvolte abilitățile creative și de comunicare.

Activitățile din cadrul proiectului constau în construirea de măști și obiecte animate, colaj și bricolaj, dar și exerciții de spus povești.

Data de 19 februarie este declarată Ziua Brâncuși ca sărbătoare națională. Pentru a sărbători acest moment Teatrul Gong din Sibiu va găzdui trei ateliere de creație pentru copii începând cu ora 11:00.

Aurelia Călinescu va coordona un atelier cu tema „Pasărea Măiastră” în care cei mici vor descoperi noi tehnici de lucru manual, iar Diana Ribana și Alina Moldovan vor susține în paralel un atelier cu modelaj în lut prin care să povestească istoria unuia dintre cei mai mari artiști ai României din toate timpurile.

Constantin Brâncuşi, «părintele sculpturii moderne», cum a fost denumit prima dată de America, s-a născut pe 19 februarie 1876, în Hobiţa, România. Este considerat unul dintre cei mai mari sculptori ai lumii, iar ziua naşterii sale este sărbătorită în toată lumea şi înscrisă în calendarul cultural universal.

Înscrierile la ateliere se fac pe baza biletelor cumpărate exclusiv de la sediul teatrului din str. Alexandru Odobescu nr. 4 (miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00).

Prețul unui bilet la oricare din ateliere este de 14 lei și include toate materialele necesare. Biletele se achită în avans, ședințele neefectuate nu se recuperează, iar contravaloarea acestora nu poate fi returnată.

Foto: Teatrul Gong – teatrulgong.ro

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.