Au început inscrierile (pentru profesorii pasionaţi de cinema) la ”Education a l’image” 2016-2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/au-inceput-inscrierile-pentru-profesorii-pasionati-de-cinema-la-education-a-limage-2016-2017/

Programul de educaţie cinematografică pentru liceeni ”Education a l’image” revine de săptămâna viitoare cu o nouă ediţie şi se află în cautare de profesori pasionaţi de cinema, dornici să afle alături de elevii lor cât mai multe lucruri despre filme şi felul în care acestea se realizezază.

Un articol de Petre Ivan|1 septembrie 2016

Profesorii pasionaţi de cinema, care vor să afle alături de elevii lor cât mai multe lucruri despre film, se pot înscrie în programul de educaţie cinematografică pentru liceeni ”Education à l’image” până pe 7 septembrie.

”Éducation à l’image” este un program de educaţie cinematografică care se adresează profesorilor şi elevilor de liceu din zona municipiului Bucureşti, iniţiat în 2009 de Ambasada Franţei la Bucureşti, de care au beneficiat până în acest moment peste 6.000 de liceeni, informează Societatea Culturală NexT.

Programul presupune sesiuni de formare  pe teme de limbaj cinematografic pentru profesori, proiecţii de film de artă la cinema pe tot parcursul anului şcolar, discuţii cu cineaşti invitaţi şi ateliere practice legate de profesiile din  domeniul cinematografiei. În plus, profesorii au la dispoziţie materiale pedagogice dedicate fiecăruia dintre filmele studiate.Education

Filmele propuse anul acesta sunt ”Domnişoarele din Rochefort” (Franţa, 1967), de Jacques Demy, ”Oslo, 31 august” (Norvegia, 2011), de Joachim Trier, şi ”O vară de neuitat” (România-Franţa, 1994), de Lucian Pintilie.

Sesiunile de formare pentru profesori vor fi susţinute de criticii de film Andrei Gorzo şi Ionuţ Mareş şi de regizorul Tudor Cristian Jurgiu şi vor avea loc pe 7, 8 şi 9 septembrie, la Cinema Elvire Popesco.

Misiunea programului este aceea de a promova filmele de autor şi cinematografia ca artă în rândul elevilor de liceu şi de a le oferi acestora instrumente de bază pentru interpretarea limbajului specific cinematografiei (atât din punct de vedere artistic, cât şi tehnic), cu scopul de a le activa şi cultiva spiritul critic faţă de produsele audiovizuale şi de a le  dezvolta cunoştinţelor despre cinema.

Pentru detalii și înscrieri, se poate scrie pe adresa de e-mail [email protected] sau telefona la numărul 0732 909 024.

Organizat sub umbrela NexT Film Education de Societatea Culturală NexT, programul ”Éducation à l’image” se bucură de sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Istitutului Francez din Bucureşti şi al Inspectoratului Şcolar Bucureşti.

 

02
/06
/23

O oportunitate excelentă pentru actorii de teatru din România, programul 10 pentru FILM își continuă misiunea la TIFF.22. Astfel, alți 10 actori aflați la debut sau care au interpretat până acum roluri secundare în cinema vor veni la festival, unde vor intra într-un program de prezentare și formare, care include workshop-uri, dar și întâlniri esențiale cu profesioniști din industrie.

30
/05
/23

Mini-vacanța de la începutul lunii iunie vine cu mai multe motive de sărbătoare: vreme călduroasă, timp liber de petrecut în familie și cinci zile de filme pentru copii la prețul unic de 10 lei biletul în rețeaua Cineplexx – Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș. Astfel, în perioada 1 - 5 iunie 2023, continuă tradiția de a sărbători Ziua Copilului la cinema cu promoţii de preţ imbatabile.

29
/05
/23

Insula 42, Centrul Cultural Clujean și Cinema Victoria, în parteneriat cu Festivalul Ceau Cinema!, vă invită în data de 4 iunie, începând cu ora 18.00, la Cinema Victoria din Timişoara la un masterclass susținut de Richard Peña, renumit curator, programator și educator de cinema american, dedicat avangardei cinematografice americane a anilor ’40-’60.

26
/05
/23

Programul TIFF.22 (9 – 18 iunie, Cluj-Napoca) va cuprinde o selecție de cinema nordic grație unui parteneriat în premieră între TIFF, institutele de film și ambasadele celor cinci țări din regiune: Danemarca, Suedia, Finlanda, Islanda și Norvegia.

25
/05
/23

„Încă două lozuri" (2023), noua comedie a regizorului Paul Negoescu, „Între revoluţii" (2023), filmul hibrid al lui Vlad Petri, premiat la Berlinale, şi producţia germană „Putem la fel de bine să fim morţi" (2022), care o are în rolul principal pe cunoscuta actriţă timişoreană Ioana Iacob, vor putea fi văzute în cadrul unor proiecții speciale la a zecea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara, ce va avea loc în perioada 12-16 iulie.