Au mai rămas câteva zile până la întâlnirea cu Gregory Porter, la Sala Palatului
https://www.ziarulmetropolis.ro/au-mai-ramas-cateva-zile-pana-la-intalnirea-cu-gregory-porter-la-sala-palatului/

Gregory Porter, una dintre cele mai îndrăgite voci de jazz din lume, aflat în turneu mondial, ajunge la Bucureşti pe 24 aprilie pentru a prezenta în premieră, la Sala Palatului, discul „Take me to the Alley”, apărut în 2016.

Un articol de Liliana Matei|18 aprilie 2017

Albumul, câștigător al premiului Grammy pentru Best Vocal Jazz Album a urcat pe locul 1 în Apple Music în țări precum Japonia, Canada, Australia, Africa de Sud, Brazilia, Marea Britanie sau Franța și a fost primit cu entuziasm de fani și criticii muzicali.

Porter, un mama`s boy autentic – după cum se declară, a fost până la 40 ani un secret bine păstrat. Apoi, oamenii i-au auzit vocea care vine ca un colac de salvare în caz de scufundare și te conduce lin prin apele tulburi. A fost nevoie de peste zece ani de momente bune și momente grele strânse laolaltă în viața lui Porter, ca secretul să poată ieși la iveală pentru o lume-ntreagă. După o perioadă de concerte în cluburile de jazz din Harlem, muzicianul – care a deraiat brusc de la o carieră promițătoare ca fotbalist din cauza unei accidentări ireparabile la umăr -, înregistrează albumele Water în 2010 și Be Good în 2012. Recunoașterea internațională vine odată cu apariția pe piață a discului Liquid Spirit, scos de Blue Note Records în 2103, disc care a intrat în Top Ten UK Charts cu vânzări de peste 100.000 de unități, și care i-a adus lui Gregory Porter primul Grammy.

Take me to the alley, melodia care dă numele ultimului albumul este un preview pentru copilăria lui Porter. O vedem hașurată în cuvinte pe muza lui, mama cea puternică în rol de bun samaritean pentru cei din jur, indiferent de împrejurări. Don`t lose your steam este o piesă – imperativ pentru tinerii care nu au suficientă încredere de sine și un apel să nu-și piardă capul, dar nici visele.

Concert_GREGORY_PORTERAvând ca ingrediente de bază eșecurile, îndoielile, dezamăgirile și victoriile personale, ultimul album al acestui Nat King Cole actual empatizează, vine aproape de noi și vorbește sincer atât despre inegalitățile dintre rase cât și despre suferința după persoana iubită. Pentru Porter, mai presus de bravada improvizației muzicale este mesajul clar care trebuie să încălzească sufletele cât mai multor oameni.

Porter e departe de a fi tributar unei zonei clasice sau de standards. Vocea lui nu e doar extraordinară, ci și originală, în toate sensurile, artistul făcând dintr-o muzică destinată inițial protestului, o chemare din suflet căreia nu-i poți opune rezistență.

Biletele la acest eveniment costă 120, 150, 180, 220, 260 de lei în funcție de categorie și se găsesc în rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas, CinemaPro), online pe www.eventim.ro, dar și la casieria Sălii Palatului. Concertul Gregory Porter este prezentat de Twin Arts. Detalii pewww.twinarts.ro și paginile de Facebook Jazz Night Out și Twin Arts.

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu