AUDIO-VIDEO Mari actori în mari spectacole, la UnderCloud
https://www.ziarulmetropolis.ro/audio-video-mari-actori-in-mari-spectacole-la-undercloud/

Norii de teatru independent se adună peste Muzeul Țăranului Român! Ploaia răcoritoare de cultură va începe marţi, 20 august, cu două spectacole-eveniment: „Măscăriciul“ şi „Mecanica Inimii“ şi va continua până sâmbătă, 31 august.

Un articol de Corina Vladov|19 august 2013

Norii de teatru independent se adună peste Muzeul Ţăranului Român! Ploaia răcoritoare de cultură va începe marți, 20 august, cu două spectacole-eveniment: „Măscăriciul“ și „Mecanica inimii“ și va continua până sâmbătă, 31 august.

Spectacolul din deschiderea Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD își propune să crape ușa de la cabina actorului și să permită spectatorilor să privească, să se amuze, să fie impresionați, să-l privească altfel pe măscărici.

Prin lentilele lui Cehov, Horațiu Mălăele, în calitate de regizor-actor, creează prototipul artistului dispus să renunțe la sine pentru a lăsa ce este mai bun în el pe scenă. Reușește, alături de Niculae Urs, să spună o poveste care cu siguranță îi va țintui pe scaun chiar și pe aceia care nu sunt obișnuiți să treacă pragul unui teatru. Spectacolul începe la ora 19.30 la Sala Mare (Sala de Cinema „Horia Bernea“) a Muzeului Ţăranului Român.

UNDERCLOUD își propune prin spectacolele-lectură să lanseze pe scenă texte necesare momentului în care trăim, povești care merită să prindă viață.

Seria debutează marți, 20 august, de la ora 21.00, cu „Mecanica inimii“, dramatizare de Chris Simion după romanul cu același nume lansat în 2007 de scriitorul francez Mathias Malzieu. Spectacolul care se va juca la Sala Mică (Clubul Ţăranului) se bucură de o distribuție remarcabilă: Maia Morgenstern, Medeea Marinescu, Marius Manole, Marian Râlea și Vlad Zamfirescu se alătură regizoarei Chris Simion într-o aventură despre dragostea care smintește. Dacă v-a plăcut „Micul prinț“, Chris Simion vă invită să gustați și din „Mecanica inimii“, „o carte ca o inimă de turtă dulce pentru copii mari”.

Cea de-a doua zi a festivalului stă sub semnul efervescenței mișcării.

Pentru că UNDERCLOUD își propune să susțină teatrul tânăr și foarte tânăr, din selecția festivalului face parte spectacolul care a câștigat premiul pentru cea mai bună creație coregrafică în 2013 la Gala Absolvenților UNATC – Master.

„Zic Zac“ este un spectacol de teatru-dans creat de Andrea Gavriliu, rezemată de Ștefan Lupu, cu Andrea Gavriliu (care a primit și premiul pentru cea mai bună intepretare într-un spectacol coregrafic la Gala Absolvenților), Ștefan Lupu și Gabriel Costin. „Zic Zac“ este un spectacol care dărâmă prejudecățile în ceea ce privește dansul contemporan, ermetic și pretențios, un spectacol care transpiră – și la propriu și la figurat – energie explozivă, sexualitate, umor și sensibilitate.

Începând cu ora 21.00, curtea interioară a Muzeului Țăranului Român va străluci sub reflectoarele primului spectacol de teatru acrobatic din România: „Omul Pescăruș sau Drumul spre frumos“. Inspirată de Cirque du Soleil și de nuvela Pescărușul Jonathan Livingstone a lui Richard Bach, Chris Simion a construit, cu ajutorul coregrafului Doru Mois, un spectacol impresionant susținut de acrobații trupei Xtreme și de actorii Marius Manole, Cristi Iacob, Vitalie Bichir, Gabriela Iacob, Carla Maria Teaha, Dragoș Olaru.

Sanda Manu, Anca Sigartău, Cristina Bazavan și George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis, formează juriul celei de-a șasea ediții.

Biletele se găsesc la Clubul Țăranului și online pe www.bilete.ro. Prețul unui bilet este de 35 de lei. Accesul este gratuit la spectacolele „Kairos“, „Clasa Noastră“, „Pisica Verde“ și „Omul Pernă“ (premiate în Gala Absolvenților UNATC 2013). Pentru informații puteți suna la 0727.100 856 sau ne puteți contacta pe www.daya.ro.

Foto: Cosmin Ardeleanu (fotografia cu Horaţiu Mălăele) şi Teatrul Metropolis (fotografiile cu Marius Manole şi Maia Morgenstern)

13
/08
/17

Pe 21 august se împlinesc 92 de ani de la nașterea lui Toma Caragiu, unul dintre cei mai importanți actori de teatru și film din România, cel care dă numele Teatrului din Ploiești. Cu această ocazie, instituția de spectacole care-i poartă numele organizează o serie de manifestări care-i sunt dedicate.

13
/08
/17

Apune soarele peste blocurile din cartierul Titan și, din fața Cinematografului Gloria, se aud cele mai frumoase cântece interbelice. Celebrele „Ilona” sau „Zaraza”, cântate de vocea inconfundabilă a tenorului Robert Nagy, se aud până departe peste Parcul IOR. În fiecare weekend, până pe 3 septembrie, de la ora 19.30, spectacolul „Grădina Gloria” în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză se joacă în fața Cinematografului Gloria, iar accesul este liber.

11
/08
/17

Ediția cu numărul șase a Festivalului de Film Horror și Fantastic Lună Plină a început joi, 10 august. Filmul de deschidere, norvegianul Casa, o poveste cu război și exorcizări, a rulat la grădina Melies. „Este cel mai puțin formal festival pe care îl organizăm și asta ne place cel mai tare. În fiecare an pare că o luăm de la capăt cu organizarea lui, iar această improvizație ne bucură: Lună Plină este cel mai liber festival posibil”, a spus directorul festivalului, Oana Giurgiu.

11
/08
/17

Romanian Sinfonietta Orchestra revine la Ateneul Român. Program integral Beethoven! Câteva dintre cele mai cunoscute capodopere ale titanului de la Bonn precum Uvertura „Egmont”, Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, Simfonia nr. 5 în do minor vor prinde astfel din nou viață în fața publicului în versiuni de nivel internațional.

11
/08
/17

Teatrul Evreiesc de Stat prezintă sâmbătă, 12 august, de la ora 19.30, la Muzeul Naţional al Literaturii Române spectacolul de muzică şi poezie Poeţi-Actori, Actori-Poeţi, un remember liric dedicat poeţilor-actori și actorilor poeţi Theodor Danetti şi Emil Botta.

11
/08
/17

Ajuns la cea de-a patra ediție, UrbanEye invită creatorii independenți și pasionații de film, dar și casele de producție, să înscrie în competiție filme inspirate din realitatea arhitectural-urbană din România. Se caută filme în care orașul, arhitectura sau viața urbană din România sunt personajele, subiectele principale sau decoruri cu rol dramaturgic în construcția narativă.

10
/08
/17

Balena Albastră, roman semnat de Sebastian Lăzăroiu, a apărut recent la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”. „Fiecare cuvînt e amintirea arderii unui neg de tuș. Și-n fiecare carte un sacerdot rotofei oficiază beat mariajul cu iluzia eternității. Cînd mă satur de minciuna vieții, scriu despre cealaltă viață. E singura garanție că nu scriu eu, că nu las așa nobilă îndeletnicire în seama mea, păcătosul.” (Sebastian Lăzăroiu)

10
/08
/17

"Cred că nu am trăit degeaba. Am lăsat ceva în urmă. Am învăţat de la viaţă că demnitatea, cinstea şi generozitatea se plătesc foarte scump." – Tamara Buciuceanu-Botez. Doamna comediei româneşti, una dintre reprezentantele generaţiei de aur a teatrului românesc, îşi sărbătoreşte, astăzi, cea de-a 88-a aniversare.

10
/08
/17

Regizorii Mihai Măniuțiu și Adrian Sitaru vor face parte din juriul celei de a XX-a ediții a Galei Tânărului Actor - HOP, care se va desfășura în perioada 4 - 7 septembrie, la Costinești. Din juriu vor mai face parte actorii Zsolt Bogdan, Ana-Ioana Macaria și Alexandru Voicu - câștigătorul Premiului "Ștefan Iordache" la ediția din 2016 a galei.

09
/08
/17

În acest final de săptămână, nimeni nu mai doarme în Biertan. De joi până duminică, între 10 și 13 august, cât ține ediția cu numărul șase a Festivalului de Film Horror & Fantastic Lună Plină, somnul este o activitate tangențială și pur facultativă.

09
/08
/17

Michel Franco a fost recompensat, luni, 7 august, cu Trofeul ANONIMUL pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale. ANONIMUL 14 se desfășoară în perioada 7—13 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

09
/08
/17

Cântăreața islandeză Bjork urmează să lanseze un nou album care explorează universul întâlnirilor amoroase. "Sunt foarte încântată să vă anunț că noul meu album va fi lansat foarte curând", a anunțat recent pe Twitter artista.

08
/08
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Cel care se apropie astăzi de opera și mai ales de exegeza ce i-a fost consacrată în țară și străinătate ziaristului, memorialistului, și nu în ultim rând istoricului Pamfil Șeicaru (1894-1980), rămâne uimit de patima ce răzbate atât din unele pagini ale acestuia cât și din cele ale comentatorilor săi.

08
/08
/17

Pe 13 și 16 septembrie nu rata înregistrarea concertului David Gilmour - Live At Pompeii la Happy Cinema București, Focşani și Buzău. La 45 de ani după ce David Gilmour a filmat ‘Live At Pompeii’ în legendarul Amfiteatru Roman, s-a întors pentru două show-uri spectaculoase, parte din turneul său de promovare a albumului ‘Rattle That Lock’.