Audrey, Givenchy și cea mai celebră rochie neagră din toate timpurile
https://www.ziarulmetropolis.ro/audrey-givenchy-si-cea-mai-celebra-rochie-neagra-din-toate-timpurile/

“O rochie trebuie să urmărească corpul unei femei, în niciun caz corpul femeii să urmărească forma rochiei. Aceasta este adevărata modă!” – Hubert de Givenchy. Creatorul celei mai celebre rochii negre din toate timpurile (rochie purtată de Audrey Hepburn, în “Breakfast at Tiffany’s” ) s-a stins din viaţă, weekendul trecut, la vârsta de 91 de ani.

Un articol de Petre Ivan|12 martie 2018

După lansarea filmului “Breakfast at Tiffany’s” din 1961, Audrey Hepburn devenea întruchiparea rafinamentului şi a eleganţei purtând o rochie neagră, fără mâneci, şi mănuşi negre lungi, creată de Hubert de Givenchy.

Eleganța este singura frumusețe care nu se ofilește. – Audrey Hepburn

De fapt, Givenchy a creat nu una, ci trei astfel de rochii. Una a fost scoasă la licitație în Londra, în 2006, și a fost cumpărată cu 923.187 de dolari, a doua este păstrată în colecția privată a designerului, iar a treia este expusă la muzeele din întreaga lume.

Una dintre figurile legendare ale modei, Hubert de Givenchy, cunoscut pentru lansarea casei de moda cu același nume si pentru costumele create pentru actrița Audrey Hepburn, muza sa, a murit la varsta de 91 de ani.

De la prima sa defilare în 1952 până la plecarea, în 1995, de la propria casă  de modă, vândută in 1988 grupului LVMH, Hubert de Givenchy a marcat timp de 40 de ani lumea modei prin eleganța creațiilor sale.

 

Foto: Audrey Hepburn in Breakfast at Tiffany’s

23
/07
/20

Cea mai ambițioasă producție a regizorului român Cristi Puiu, o ecranizare de epocă filmată în întregime la Conacul Apafi cu un scenariu adaptat după „Trois entretiens” de Vladimir Soloviov (1853–1900), filmul Malmkrog va fi prezentat în avanpremieră românească la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) cu o proiecție specială programată pe 7 august.

22
/07
/20

PREVIEW Mutată din mai-iunie la început de august și cu un program adaptat la noile condiții, adică proiecții exclusiv în aer liber, cu locuri limitate, ediția din acest an a TIFF oferă, inevitabil, mai puține filme decât de obicei. Chiar și așa, vă propunem un ghid de orientare, cu câteva recomandări.

22
/07
/20

La ediția cu numărul 19 a Festivalului Internațional de Film Transilvania (31 iulie – 9 august), filme noi vin în premieră în România, în câteva dintre secțiunile tradiționale, precum Ziua HBO, Zilele Maghiare, iar altele vechi, restaurate, vor fi readuse pe marele ecran în proiecții speciale.

21
/07
/20

Joi, 23 iulie, de la ora 21.00, în grădina Rezidenței BRD Scena9 (Str. I.L. Caragiale 32), va fi proiectat filmul artistic filipinez Insiang, regizat de Lino Brocka, în cadrul seriei de proiecții de film în aer liber CINEVARA. Accesul se va face pe bază de bilet, achiziționat prin Eventbook, locurile disponibile fiind limitate.

16
/07
/20

INTERVIU Ioana Diaconu şi Georgiana Vrăjitoru, co-iniţiatoare şi, respectiv, curatoare ale F-SIDES, primul cineclub din România cu filme realizate exclusiv de femei, vorbesc despre ineditul lor proiect şi despre perspectivele feminine în cinema.

16
/07
/20

Clujul se transformă într-un fermecător platou de filmare old fashion, populat de personaje seducătoare și apariții neașteptate în campania de imagine a celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (31 iulie – 9 august 2020). Scene antologice, inspirate din opera marelui cineast italian Federico Fellini, adaptate contextului actual și condimentate cu umor ardelenesc, recompun povestea regizorului aflat în pană de inspirație din capodopera 8 ½, în spotul semnat de artiștii româno-britanici Anton și Damian Groves.

16
/07
/20

Sâmbătă, 25 iulie, de la ora 21.30, o selecție de filme scurte surprinzătoare și multipremiate va putea fi vizionată online pe platforma de streaming TIFF Unlimited, de oriunde, în cadrul celei de-a 7-a ediții a Marelui Picnic, redenumit temporar Micul Picnic ShortsUP. De această dată, scurtmetrajele ShortsUP vor putea fi urmărite de acasă, de pe terasă, din balcon, din parc, de pe plajă, de pe un vârf de munte... DE ORIUNDE.