Colecția de filme Star Wars / Războiul Stelelor, în iulie pe HBO GO
https://www.ziarulmetropolis.ro/colectia-de-filme-star-wars-razboiul-stelelor-in-iulie-pe-hbo-go/

Mai multe filme din seria Star Wars/ Războiul stelelor vor deveni disponibile pe HBO GO în fiecare vineri, începând cu 17 iulie.

Un articol de Ziarul Metropolis|16 iulie 2020

În prima săptămână, pe 17 iulie, abonații HBO GO se vor putea bucura de trilogia de prequel-uri – primele trei episoade din saga -, dar și de Solo: A Star Wars Story/ Solo: O poveste Star Wars, care prezintă aventurile tânărui Han Solo, înainte ca el să devină un erou al Rebeliunii. De asemenea, filmul animat Star Wars: The Clone Wars/ Star Wars: Războiul clonelor va putea fi urmărit alături de primele cinci sezoane ale serialului cu același nume, deja disponibile pe HBO GO. Toate aceste filme au acțiunea plasată înainte ca Alianța Rebelilor să fie înființată. 

Pe 24 iulie, HBO GO va face disponibilă trilogia originală de filme din anii ‘70 și ‘80, dar și Rogue One: A Star Wars Story/ Rogue One: O poveste Star Wars, care are acțiunea plasată înainte de evenimentele din Star Wars: A New Hope/ Războiul stelelor – Episodul IV: O nouă speranță (1977).

Pe 31 iulie, primele două filme din trilogia recentă de sequel-uri care continuă povestea vor deveni și ele disponibile: Star Wars: The Force Awakens/ Războiul stelelor – Episodul VII: Trezirea Forței și Star Wars: The Last Jedi/ Star Wars: Ultimii Jedi. 

Evenimentul Star Wars de pe HBO GO se încheie pe 7 august cu premiera filmului Star Wars: The Rise of Skywalker/ Star Wars: Skywalker – Ascensiunea, ultimul episod din Saga Skywalker. 

Iată programul complet.

17 IULIE

STAR WARS: THE PHANTOM MENACE/ RĂZBOIUL STELELOR – EPISODUL I: AMENINȚAREA FANTOMEI

Acest prequel Star Wars urmărește doi cavaleri Jedi în misiunea lor de a o proteja pe regina Amidala, în speranța că vor găsi o rezolvare pacifistă pentru o dispută interplanetară legată de comerț. Pe drum ei îl întâlnesc pe Anakin Skywalker, un copil care dă semne că are un dar extraordinar. 

STAR WARS: ATTACK OF THE CLONES/ RĂZBOIUL STELELOR – EPISODUL II: ATACUL CLONELOR

La zece ani după întâlnirea inițială, Anakin Skywalker are parte de o poveste de dragoste interzisă cu senatoarea Padmé Amidala, în timp ce Obi-Wan Kenobi anchetează o tentativă de asasinare a senatoarei și descoperă o armată secretă de clone creată pentru Jedi. 

STAR WARS: REVENGE OF THE SITH/ RĂZBOIUL STELELOR – EPISODUL III: RĂZBUNAREA LORZILOR SITH

La trei ani după începerea Războiului Clonelor, cavalerii Jedi îl salvează pe Palpatine de Contele Dooku. În timp ce Obi-Wan urmărește o nouă amenințare, Anakin îndeplinește rolul de agent dublu între Consiliul Jedi și Palpatine și este ademenit într-un plan sinistru de cucerire a galaxiei. 

STAR WARS: THE CLONE WARS (2008)/ STAR WARS: RĂZBOIUL CLONELOR

Aflați în prima linie a frontului în lupta galactică dintre bine și rău, Obi-Wan Kenobi și Anakin Skywalker își unesc forțele în misiunea care îi unește ca mentor Jedi și elev, în timp ce se zbat să salveze Republica de la fragmentare. 

SOLO: A STAR WARS STORY/ SOLO: O POVESTE STAR WARS

Pregătiți-vă pentru o călătorie unică în viață la bordul faimoasei nave Millennium Falcon! Printr-o serie de escapade pline de curaj într-o lume de infractori, Han Solo se împrietenește cu inimitabilul Chewbacca, viitorul său copilot, și îl cunoaște pe faimosul adept al jocurilor de noroc Lando Calrissian. 

24 IULIE

ROGUE ONE: A STAR WARS STORY/ ROGUE ONE: O POVESTE STAR WARS

Într-o perioadă plină de conflicte, câțiva eroi neașteptați conduși de Jyn Erso, o refugiată plină de curaj, și Cassian Andor, un spion rebel, fac echipă pentru a îndeplini o misiune de importanță capitală: să fure planurile pentru Steaua Morții, cea mai puternică armă de distrugere în masă a Imperiului. 

STAR WARS: A NEW HOPE/ RĂZBOIUL STELELOR – EPISODUL IV: O NOUĂ SPERANȚĂ

Luke Skywalker își unește forțele cu un cavaler Jedi, un pilot arogant, un Wookiee și doi droizi pentru a salva galaxia de stația de luptă a Imperiului care ar putea distruge lumea și, în același timp, încearcă să o salveze pe prințesa Leia de maleficul Darth Vader. 

STAR WARS: THE EMPIRE STRIKES BACK/ RĂZBOIUL STELELOR – EPISODUL V: IMPERIUL CONTRAATACĂ

Rebelii se împrăștie după ce Imperiul le atacă baza de pe planeta de gheață Hoth. În timp ce Han și Leia sunt urmăriți de oamenii Imperiului, Luke se antrenează cu Maestrul Jedi Yoda pentru confruntarea cu Darth Vader, atunci când va afla adevărul șocant despre propriul trecut. 

STAR WARS: RETURN OF THE JEDI/ RĂZBOIUL STELELOR – EPISODUL VI: ÎNTOARCEREA LUI JEDI

Imperiul se pregătește să distrugă Rebeliunea cu o Stea a Morții mai puternică. În timp ce flota rebelilor organizează un atac masiv asupra stației spațiale, Luke Skywalker îl confruntă pe tatăl său, Darth Vader, într-un duel culminant care are loc în prezența împăratului malefic. 

31 IULIE

STAR WARS: THE FORCE AWAKENS/ RĂZBOIUL STELELOR – EPISODUL VI: TREZIREA FORȚEI

La trei decenii după victoria asupra lui Darth Vader și Imperiului Galactic, o nouă amenințare apare în galaxie. Primul Ordin încearcă să cucerească galaxia și doar un grup de eroi neașteptați îi pot opri, cu ajutorul Rezistenței. 

STAR WARS: THE LAST JEDI/ STAR WARS: ULTIMII JEDI

Odată cu distrugerea Republicii, Primul Ordin este la putere. Liderul Suprem Snoke vrea să distrugă ce a mai rămas din Rezistență și să își consolideze puterea în galaxie. Dar speranța supraviețuiește: Maestrul Jedi Luke Skywalker poate schimba soarta războiului. 

7 AUGUST

STAR WARS: THE RISE OF SKYWALKER/ STAR WARS: SKYWALKER – ASCENSIUNEA

Bătălia dintre Jedi și Sith ajunge la o concluzie palpitantă în acest ultim capitol din Saga Skywalker. Ultimii membri ai Rezistenței rămași în viață sunt obligați să se confrunte cu trecutul, în timp ce se luptă cu Primul Ordin pentru ultima dată.11
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Chiar dacă îi știam și îmi plăcuse precedentul lungmetraj, „Marussia” (2013), tot m-a luat prin surprindere noul film realizat de Eva Pervolovici, regizoare română stabilită în Franța – documentarul „Delta Bucureștiului” (2020), proiectat în premieră mondială la TIFF.

11
/08
/20

„Acasă”, documentarul de debut al lui Radu Ciorniciuc, a fost distins cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Lungmetraj, înmânat de Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, pe scena Galei de închidere a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care a avut loc în Piața Unirii, sâmbătă, 8 august.

10
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în premieră în România la TIFF, unde a obţinut marele premiu al secţiunii Zilele Filmului Românesc, documentarul „Acasă” (2020), debutul ca regizor al jurnalistului Radu Ciorniciuc, îi are ca protagonişti pe membrii ultimei familii care a locuit în Delta Văcăreşti înainte de transformarea locului în parc natural.

10
/08
/20

Cele mai bune filme ale ediției și cineaștii momentului au fost aplaudați sâmbătă seară, pe 8 august, la Gala de decernare a premiilor Festivalului Internațional de Film Transilvania, organizată pentru prima dată în istoria festivalului în aer liber, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

09
/08
/20

"Tot amânam întâlnirea cu Dan Chişu. Recent am reuşit să ne vedem şi mai ales să-i văd ultimul film regizat – ”5 minute”. Ce pot spune despre film? Surpriza a fost neaşteptat de...". Citiţi un text pentru Ziarul Metropolis al scriitorului Vasile Ernu.

07
/08
/20

TVR 1 difuzează sâmbătă, 8 august, de la ora 21.10, filmul „Grăbeşte-te încet“, în regia lui Geo Saizescu. Regăsiţi mai jos un interviu cu actorul Radu Gheorghe, care interpretează în film rolul globe-trotter-ului Bebe Ciupercuţă. Actorul povesteşte cu multă bucurie despre întâlnirea cu marii actori din distribuţia filmului, despre rolul său, dar şi multe lucruri amuzante (cum s-a ales cu o poreclă după acest film, ce dificultăţi i-a creat scena sărutului etc.).

05
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în premieră la TIFF, „Casa cu păpuşi” (2020), documentarul de debut ca regizor al directorului de imagine Tudor Platon, este portretul tandru al unor femei în vârstă, dar pline de viaţă, care îşi deschid sufletul în faţa aparatului de filmat al tânărului cineast.

03
/08
/20

Parte a secţiunii pe care Festivalul Internaţional de Film Transilvania i-o dedică lui Federico Fellini la 100 de ani de la naştere, expoziţia de fotografie „Lights on! Fellini’s 8 ½”, disponibilă pe parcursul TIFF la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, surprinde momente din timpul realizării marelui film din 1963.

03
/08
/20

Ajuns deja la a treia ediție, festivalul Cinemascop își așteaptă vizitatorii până pe 5 august, în Grădina de vară din Eforie Sud. Aceasta a fost redeschisă în 2018, după o perioadă de 14 ani de abandon, iar localnicii și turiștii au avut ocazia să participe la proiecții de filme europene și alte activități culturale și educative în timpul primelor două ediții.

Pagina 1 din 26712345...102030...Ultima »