Audrey Hepburn, portrete ale unui simbol
https://www.ziarulmetropolis.ro/audrey-hepburn-portrete-ale-unui-simbol/

O expoziţie intitulată ”Audrey Hepburn, portrete ale unui simbol” s-a inaugurat joi la National Portrait Gallery din Londra. Expoziţia va prezenta, până la 18 octombrie, 35 de imagini ale celebrei artiste împrumutate de fiii acesteia, Sean Hepburn Ferrer şi Luca Dotti.

Un articol de Petre Ivan|3 iulie 2015

Fotografiile urmăresc firul vieții actriței care continuă să farmece prin eleganță și în prezent, la peste 20 de ani de la dispariția ei.

Cel mai vechi cadru din mostra londoneză este în alb-negru și datează din 1938, când Audrey Hepburn avea nouă ani, iar cea mai recentă poză este din 1991, cu numai doi ani înainte de moartea ei, în Elveția, ca urmare a unui cancer de colon.

Expoziția propune o retrospectivă cronologică a existenței vedetei, de la copilăria petrecută în Olanda, perioada studiilor de Audrey Hepburndans din Londra, cucerirea gloriei mondiale la Hollywood în perioada 1950-1960, inclusiv a unui premiu Oscar pentru rolul din Vacanță la Roma, din 1953, și ultimii ani, în care a fost ambasador al bunăvoinței al UNICEF.

Vizitatorii pot vedea și o pereche de papuci de dans folosiți de Audrey Hepburn pe când urma cursuri de balet clasic, precum și imagini ale unora dintre rochiile purtate de ea în filme.

De asemenea, un întreg perete este consacrat coperților pe care mari publicații din întreaga lume le-au dedicat actriței născute în 1929 în Belgia.

Foto: Audrey Hepburn – facebook

18
/12
/20

Muzeul Național Cotroceni lansează joi, 17 decembrie 2020, Portret de artist, un proiect de anvergură care îi are în prim plan pe unii dintre cei mai importanți artiști plastici ai momentului. Artiștii se destăinuie în fața publicului într-o suită de interviuri care reflectă emoțiile și părerile lor despre situația generată de pandemie, despre parcursul creațiilor și al artei în general, despre propria evoluție în domeniul artei și în situația actuală.

14
/12
/20

Până pe 28 martie 2021, Muzeul Național de Artă al României prezintă expoziția temporară Piranesi. Arhitecturi și fantasme, deschisă din 5 decembrie 2020. Expoziția aniversează 300 de ani de la nașterea artistului Giovanni Battista Piranesi (1720 – 1778) și este realizată de curatorul Cosmin Ungureanu, din cadrul Secției de Artă Europeană a MNAR, anunță organizatorii.

12
/12
/20

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 12-20 decembrie 2020, în zilele de weekend – 12, 13, 19 și 20 decembrie – evenimentul Am venit să colindăm „Florile Dalbe”.

04
/12
/20

Pe 8 decembrie 2020, începând cu ora 13:00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București, va avea loc primul eveniment de promovare din cadrul Proiectului „Expoziție inovativă cu bunuri restaurate din colecția Muzeului Teatrului Național București”, proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

03
/12
/20

Muzeul Național de Artă Contemporană al României se alătură colegilor din Rețeaua Națională a Muzeelor din România, instituțiilor culturale non-guvernamentale și creatorilor independenți, manifestându-și dezacordul cu strategiile promovate de Visarta pentru a consolida cadrul a ceea ce se urmărește în mod implicit a deveni un monopol asupra gestionării drepturilor percepture din comunicarea publică a operelor de artă vizuală.

27
/11
/20

Galeria Estopia București deschide astăzi expoziția „Not Natural”, de Andrada Feșnic. La aproape doi ani de la prima expoziție solo a artistei la Estopia – care a coincis atunci chiar cu deschiderea galeriei – Andrada Feșnic revine la București cu o nouă serie de lucrări realizate integral pe durata ultimului an.

27
/11
/20

Libertatea, egalitatea și democrația sunt printre cele mai puternice valori ale lumii contemporane. Însă lucrurile nu au stat întotdeauna așa și, din păcate, istoria ne demonstrează că, timp de sute de ani, omenirea a reprimat potențialul intelectual a jumătate din populație prin constrângerea femeilor.