Augustin Buzura si-a lansat la Gaudeamus volumul de articole
https://www.ziarulmetropolis.ro/augustin-buzura-si-a-lansat-la-gaudeamus-volumul-de-articole/

Apreciatul romancier Augustin Buzura şi-a lansat, joi, volumul de articole „Nici vii, nici morţi”, la standul Grupului Editorial RAO, din cadrul Târgul Internaţional Gaudeamus 2012.  „Nici vii, nici morţi” ilustrează cel mai bine crezul gazetarului care opune adevărul oricărei retorici, demontează mascaradele politice ale momentului, îi demască pe impostori, apără moralitatea şi vrea cu orice […]

Un articol de Andrada Văsii|23 noiembrie 2012

Apreciatul romancier Augustin Buzura şi-a lansat, joi, volumul de articole „Nici vii, nici morţi”, la standul Grupului Editorial RAO, din cadrul Târgul Internaţional Gaudeamus 2012.

 „Nici vii, nici morţi” ilustrează cel mai bine crezul gazetarului care opune adevărul oricărei retorici, demontează mascaradele politice ale momentului, îi demască pe impostori, apără moralitatea şi vrea cu orice preţ binele naţiunii sale împotriva oricărei conjuncturi politice interne şi externe.

Volumul prezintă o selecţie de articole, multe dintre ele antologice, respectând cu stricteţe ordinea cronologică în care acestea au apărut, toate fiind publicate între ianuarie 2009 şi martie 2012 ca editoriale în Cultura, revistă de atitudine culturală şi civică pe care Augustin Buzura o patronează din 2005.

Criticul literar Ion Simuţ a apreciat la lansare că „Nici vii, nici morţi” este „o carte de atitudine a unei mari autorităţi morale şi nu expresia unui spirit de partid, deoarece Augustin Buzura nu exprimă o ideologie, ci o poziţie intelectuală”.

Prefaţatorul volumului, criticul Răzvan Voncu, a remarcat „continuitatea problematicii cărţii cu întreaga operă” a lui Buzura, care vine pe un fond spiritual ardelenesc, pe filiera iluminismului şi paşoptismului.

În opinia lui Voncu, autorul nu este nici un european fervent şi nici un românist exagerat, ci „o minte limpede, cu o credinţă în puterile naţiunii şi încredere în destinul ei istoric”.
„Este un efort de a spune ce crezi, ce trebuie, în momentul care trebuie şi nu după aceea, când e mai uşor”, a spus Augustin Buzura, caracterizându-şi cartea.

El a mărturisit că scrie despre lichele, dar este convins că nu avem doar lichele, iar România „va avea un viitor dacă va învăţa să spună nu”.

Sursa: Agerpres

21
/10
/14

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „La capătul liniei”, poate cel mai important lungmetraj al lui Dinu Tănase, director de imagine devenit regizor, este o mostră de cine-verite întârziat, însă alb-negrul imaginii, surprinderea unei realităţi necosmetizate şi jocul credibil al actorilor îl fac unul din cele mai bune filme româneşti ale anilor `80.

21
/10
/14

Începând de astăzi, 21 octombrie 2014, „Omul cu mârţoaga” de George Ciprian, una din ultimele premiere ale fostei Săli Amfiteatru, poate fi văzută pe scena sălii Atelier a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, de la ora 19.30.

21
/10
/14

Anul acesta Rusia va fi invitat de onoare al Târgului Internațional de Carte „GAUDEAMUS” organizat de Radio România. În premieră absolută, românii vor avea parte de o săptămână a mâncărurilor tradiţionale din Rusia (la unul dintre restaurantele din Centrul Vechi al Bucureştiului) și se vor bucura de colecția de aur MOSFILM pe DVD, pentru că Zilele Filmului Rus, deja tradiționale, vor fi dedicate celor 90 de ani de la înființarea concernului cinematografic Mosfilm.

21
/10
/14

Între 3 și 9 noiembrie 2014, Bucureștiul devine scena principală a teatrului independent românesc. Timp de o săptămână, Festivalul Național de Teatru Independent va prezenta cele mai bune producții independente din țară, workshop-uri inedite și conferințe.

21
/10
/14

Sâmbătă, 1 noiembrie, în cadrul seriei de concerte bilunare Jazzaj la ARCUB, va avea loc concertul „Gypsy Blues“, susținut de Emil Bîzgă (trompetă), Marius Vernescu (pian), Toma Zaharia Tomiță (bas) și Tudy Zaharescu (tobe). Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str. Batiște nr. 14, de la ora 20:00.

20
/10
/14

Teatrul de Artă Bucureşti prezintă, în premieră, spectacolul “MOARTEA PENTRU PATRIE”. Dragoste, trădare, violență, inocență și uitare. Destinele locuitorilor a trei apartamente dintr-un bloc se întrepătrund într-o disperată luptă pentru supraviețuire urbană. Un spectacol în distribuţia: Constantin Cojocaru, Lucian Ifrim, George Constantinescu, Paula Chirilă, Dana Voicu, Ruxandra Hule.

20
/10
/14

Un studio de înregistrări din Londra a lansat o „provocare” artistică unuia dintre cei mai valoroşi tineri pianişti români, SERGIU TUHUŢIU: studioul s-a oferit să îi înregistreze primul CD dacă reuşeşte să adune 20.000 de like-uri pe pagina sa de Facebook. După ce a făcut public acest pariu pe reţeaua de socializare, povestea s-a transformat într-un fenomen viral, rezultatul fiind acela că în două zile pagina sa a obţinut 24.000 de like-uri, iar înregistrările CD-ului au fost programate pentru finalul verii 2014.

20
/10
/14

Producătorii Ridley Scott şi Lynda Obst lucrează la o miniserie de televiziune, bazată pe cartea "The Hot Zone" a lui Richard Preston, publicată în 1994, despre izbucnirea epidemiilor de febră hemoragică, inclusiv cea provocată de virusul Ebola. Potrivit The Hollywood Reporter, serialul va fi produs de studiourile de televiziune Fox, după un scenariu adaptat de Jeff Vintar.