Autocarul, tricoul şi certificatul de căstorie ale lui Elvis Presley, de vânzare
https://www.ziarulmetropolis.ro/autocarul-tricoul-si-certificatul-de-castorie-ale-lui-elvis-presley-de-vanzare/

Autocarul de turneu şi recipiente de medicamente prescrise care i-au aparţinut cântăreţului Elvis Presley fac parte dintre obiectele personale ale starului american care vor fi puse în vânzare într-o licitaţie ce va fi organizată în luna mai.

Un articol de Petre Ivan|18 martie 2015

La această licitaţie, intitulată “Property From the Life & Career of Elvis Presley” şi organizată de casa Julien’s Auctions, vor fi puse în vânzare numeroase obiecte personale ale starului american.

Printre obiectele scoase la licitaţie se află recipiente de medicamente prescrise cântăreţului, autocarul folosit de interpreţii din trupa sa de backing vocals şi grupul de instrumentişti – TCB Band – care îl acompaniau în turnee, telecomanda care controla poarta de intrare în spectaculoasa lui reşedinţă din Memphis, denumită Graceland, dar şi automobilul său de lux Stutz Blackhawk, care a fost primul model vândut vreodată din această gamă.

De asemenea, tricoul pe care Elvis Presley l-a purtat în timpul primului său concert live, în 1954, va fi scos la vânzare, alături de contractul care i-a permis să joace în filmul de succes din 1957 “Jailhouse Rock”.

La această licitaţie va fi pus în vânzare şi certificatul său de căsătorie cu Priscilla Presley. Emis în 1967, documentul a fost

Elvis Presley şi Priscilla Beaulieu

Elvis Presley şi Priscilla Beaulieu

estimat de specialişti la un preţ cuprins între 25.000 de dolari şi 35.000 de dolari.

Licitaţia va avea loc la Hard Rock Cafe din New York pe 16 mai.

Elvis, sex-simbolul anilor ’50

Născut pe 8 ianuarie 1935, la Tupelo, în Mississippi, Elvis Presley a intrat în legendă drept cântăreţul sărac care a reuşit în industria muzicală, albul care cânta ca un negru, sex-simbolul anilor ’50 şi rebelul patriot.

Elvis Presley a murit în reşedinţa sa din Memphis – Graceland -, pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani, în urma unui stop cardiac cauzat de o supradoză de medicamente.

Elvis Presley a vândut un număr impresionant de albume, aproape un miliard. De asemenea, el a jucat în aproximativ 30 de filme.

Foto: Elvis Presley – cinemagia, facebook

17
/05
/21

Tassilo Probst (Germania), Valentin Șerban (România) și Jaewon Wee (Coreea de Sud) s-au calificat în Finala Secțiunii de Vioară a Concursului Internațional George Enescu 2020/2021. Rezultatele au fost anunțate luni seară de juriul de specialitate format din Dmitry Sitkovetsky (Președinte), Remus Azoiței, Koichiro Harada, Silvia Marcovici, Mihaela Martin, Igor Petrushevski, Eduard Schmieder și Krzysztof Wegrzyn.

17
/05
/21

Jaemin Han a câștigat marele premiu al secțiunii de violoncel la Concursul Internațional George Enescu, după o finală în care a interpretat Concertul nr. 1 în mi bemol major pentru violoncel și orchestră op. 107 de Shostakovich, sâmbătă, 15 mai, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Sebastian Fritsch din Germania, iar locul al treilea i-a revenit lui Ștefan Cazacu din România.

22
/04
/21

În martie 2020, CORUL ACADEMIC RADIO, unul dintre cele mai prestigioase ansambluri de acest gen din România, urma să prezinte un concert aniversar extraordinar: 80 de ani de activitate artistică. Din motive pandemice, evenimentul a fost anulat. Vineri, pe 23 aprilie (de la 19.00), după peste un an de pauză concertistică, ansamblul Radio România revine pe scenă!

22
/04
/21

Opera Națională București propune publicului la sfârșit de săptămână un program cu două spectacole, „Gala Extraordinară de Balet” și „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini - operă în concert, ce vor fi transmise online în serile de sâmbătă și duminică. Eleganța coregrafiilor clasice și farmecul aparte al partiturii celebrului bărbier Figaro sunt propunerile noastre pentru două seri de poveste.

21
/04
/21

Vineri, 23 aprilie 2021, de la ora 19.00, Filarmonica „George Enescu” va transmite, pe canalele online, înregistrarea unui concert condus de Horia Andreescu în luna februarie 2020, cu un program integral Ludwig van Beethoven. Marea pianistă Elisabeth Leonskaja a fost solista invitată să interpreteze, în seria „Beethoven 250“, Concertul nr. 2, în si bemol major, pentru pian şi orchestră, op. 19 al marelui compozitor german.

19
/04
/21

Care este sensul existenței tale sau care este ikigai-ul tău? Trei artiști îndrăgiți provoacă publicul la o importantă temă de gândire prin concertul-concept „Ikigai. Lebensgrund”, avându-i ca protagoniști pe violonista Rafaela Fernandez Samodaiev, violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev și pianista Monica Florescu, care vor interpreta lucrări de Franz Schubert. Concertul înregistrat în Sala Oglinzilor a Forumului German Sibiu va fi difuzat duminică, 25 aprilie, de la ora 17:00, pe pagina de Facebook „Florescu-Fernandez & Friends”.