Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat
https://www.ziarulmetropolis.ro/aventurile-lui-sacha-in-castelul-fermecat/

Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat, cartea pentru copii scrisă de Iulian Tănase şi ilustrată de Alexia Udrişte, care a fost bestseller-ul editurii Nemi la Bookfest 2017, ajunge mai aproape de copiii din Timişoara, Iaşi, Braşov, Bucureşti şi Sibiu.

Un articol de Petre Ivan|1 iunie 2017

În luna iunie, scriitorul Iulian Tănase va lansa cartea Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat și va face ateliere de storytelling cu copii și cititori astfel:

Joi, 1 iunie, la Timișoara, la librăria La Două Bufnițe, de la ora 17.00.

Duminică, 4 iunie, la Iași, în cadrul Șotron. Târg de cărți, jocuri și distracții – Grădina Casei Pogor, de la ora 16.00.

Marți, 6 iunie, la Brașov, la Librăria Humanitas, de la ora 18.00 (atelier de storytelling&storydrawing alături de Alexia Udriște).

Joi și vineri, 8 iunie, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, de la ora 18.00 (atelier de storytelling).

Miercuri, 14 iunie, la Sibiu, la Librăria Humanitas, de la ora 18.00.

Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat, volum apărut la Editura Nemi, cu ilustrații de Alexia Udriște-Olteanu, este o minunată poveste despre cum Sacha și tatăl său asistă cu surprindere la felul în care lucrurile obișnuite dintr-un simplu apartament de bloc se pot transforma în lucruri miraculoase prin puterea imaginației. Aventurile lui Sacha

Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat este o poveste despre dragostea dintre părinți și copii, despre forța imaginației și despre atenția și mirarea pe care copiii le pun în joc.

Imaginația este miraculoasă, căci cu ajutorul ei putem face cele mai extraordinare lucruri sau putem inventa povești, care nu sunt mai puțin adevărate doar pentru că au fost inventate.

Iulian Tănase era un căpcăun căruia nu-i era dor de nimeni înainte să i se nască cei doi copii. Era verde, avea o gură uriașă, urechi ca două pâlnii, un nas ca un tobogan, brațe și picioare puternice, dinți ascuțiți, și visa în fiecare noapte că se transformă în om A devenit pe jumătate om când s-a născut Adora și pe de-a-ntregul om când s-a născut Sacha.

De când e tată a învățat că dragostea te face om, că tații sunt mai puternici decât toate animalele sălbatice din lume și că ei nu trebuie să fie frumoși, ci doar să se joace cu tine, să fie amuzanți și să te ia în brațe sau pe umeri când te dor picioarele. După ce o să reușească să fie cel mai bun tată, o să încerce să fie și cel mai bun scriitor din lume.

Foto: Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat, Iulain Tănase – facebook

22
/12
/18

Editura Litera a anunțat lista celor mai vândute titluri din 2018. Printre acestea, „Povestea mea”, de Michelle Obama, și „Ordinea de zi”, de Éric Vuillard (Prix Goncourt).

14
/12
/18

Marți, 18 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Union a Cinematecii Române, va avea loc lansarea volumului „Păcatul originar. O autobiografie” de Anthony Quinn, publicat la Editura Nemira, în colecția Yorick.

05
/12
/18

În această seară, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) se lansează romanul Scara lui Iakov de Ludmila Uliţkaia, tradus în limba română de Gabriela Russo, bestseller Gaudeamus 2018, recent apărut în colecția Raftul Denisei, un roman-parabolă, „o saga de familie traversând patru generații și un secol de cultură rusă, căreia îi dă glas o femeie uluitoare“ (Il Giornale).

30
/11
/18

Vă invităm să ne amintim de regina cu rol neîndoielnic în realizarea României Mari, Maria a României (n. 29 octombrie 1875 - d. 18 iulie 1938), așa cum a surprins-o celebrul scriitor, diplomat și călător al perioadei interbelice – francezul Paul Morand, în volumul „București” (editura Humanitas).

27
/11
/18

Marți, 4 decembrie, de la ora 16.00, la Clubul Teatrelli din București va avea loc lansarea celui de-al zecelea volum semnat de Octavian Saiu: „Clipa ca imagine. Teatru și fotografie”, publicat la Editura Nemira.

23
/11
/18

"Suntem urmaşii a tot ce s-a întâmplat în această ultimă sută de ani, începută prin miraculosul efort care a dat sens mileniilor anterioare.(...)" - Ana Blandiana. Cunoscuta scriitoare va susţine conferinţa cu tema "Centenarul, un exerciţiu de exorcizare", duminică, 2 decembrie, de la ora 11.00, la Sala Pictura a TNB.

22
/11
/18

Regina Elena este una dintre reginele a căror viață o cunoaștem mai puțin, o regină mamă între suferință și bucurie, dragoste de popor, datorie de neam, dar și frica de a fi departe de fiul ei Mihai. Un creuzet de iubire și speranță, de frică și îndoială, dar și bunătate și împăcare sufletească. Regina - mamă Elena, Mariajul și Despărțirea de Carol al II-lea din colecția Istorie cu blazon, de la Corint, este o carte de o frumusețe uluitoare.

20
/11
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT Pierre Larousse (1817-1875) e unul dintre rarii noștri semeni al căror nume e scris uneori cu literă mică. Într-o bibliotecă poți auzi solicitarea: ”Dă-mi, te rog, un larousse!” Și asta pentru că  instrumentul de lucru care poartă acest nume cuprinde un bagaj de cunoștințe impresionant, în măsură să informeze pe cititor în cele mai variate domenii.

19
/11
/18

În această seară, de la ora 17.00, va avea loc, online si offline, conferința  „Centenarul femeilor în arta româneasca” la care sunt invitați să prezinte studii specializate Ioana Vlasiu, Luiza Barcan, Cristian Vasile si Radu Popica. Cosmin Nasui, curatorul proiectului, va prezenta publicația cu titlul omonim, al doilea volum, parte a proiectului editorial  Lada de Gunoi a Istoriei”. În spațiul conferinței va fi prezentă o micro-expoziție cu elemente de cultură vizuală dedicate artistelor care au trăit și lucrat în România din 1918 în prezent.