Azi începe Festivalul Internațional de Film Buzău, BUZZ CEE 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/azi-incepe-festivalul-international-de-film-buzau-buzz-cee-2018/

Începând de azi, 2 iulie, şi până duminică, 8 iulie, are loc ediţia a treia a BUZZ CEE, festivalul internaţional de film dedicat regiunii Europa Centrală şi de Sud-Est, inclusiv Grecia şi Turcia, unde vor putea fi vizionate peste 60 de filme, lungmetraje, filme documentare, scurtmetraje şi scurtmetraje studenţeşti înscrise în competiţie, alături de alte proiecţii speciale de-a lungul celor şapte zile.

Un articol de Liliana Matei|2 iulie 2018

Gala de deschidere a festivalului are loc astăzi, la Sala Teatrului George Ciprian, de la ora 20:00, în cadrul căreia va fi proiectat filmul România Neîmblânzită, în regia lui Tom Barton-Humphreyscare, care ne dezvăluie frumusețea sălbatică a României, frumusețea nealterată, neprelucrată, magică, dar fragilă, în același timp.

La această ediție, în cadrul unei secțiuni aniversare dedicate Centenarului, filme și documentare românești cu tematica Primul Război Mondial și Marea Unire, vor fi proiectate alături de o expoziție de afișe de filme vechi românești. Dintre ele amintim: Independența României (R.Grigore Brezeanu, Aristide Demetriade), Dacii (R. Sergiu Nicolaescu), Columna (R. Mircea Drăgan), Haiducii lui Șaptecai (R. Dinu Cocea) și O Vară de Neuitat (R. Lucian Pintilie).

BUZZ CEE își propune să promoveze producții de calitate din țările din regiune și să aducă, la Buzău, filme care ajung rareori pe marile ecrane din România, oferind publicului posibilitatea să intre în contact cu cinematografia central și sud-est europeană.

Proiecțiile filmelor din festival vor avea loc la: sala Teatrului George Ciprian, Sala Amfiteatru a Centrului Județean de Cultură și Artă și la Muzeul Județean Buzău.

Lista completă cu filmele participante în competiție poate fi găsită pe site-ul festivalului BUZZ CEE: www.buzzcee.ro

BUZZ CEE 2018 este un proiect finanțat de Primăria Municipiului Buzău și Centrul Național al Cinematografiei.

 

La fel ca la edițiile anterioare, intrarea la toate filmele din cadrul festivalului va fi liberă.

Foto: România Neîmblânzită

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.