Bach to the future – primul concert al Duetului  Hess ||: Horia
https://www.ziarulmetropolis.ro/bach-to-the-future-primul-concert-al-duetului-hess-horia/

Miercuri , 17 septembrie 2014, de la ora 20.30, Duetul Hess ||: Horia va susţine concertul de muzică de cameră „Bach to the future“, la ceainăria Serendipity, din Bucureşti.

Un articol de Elena Simion|14 septembrie 2014

Duetul Hess ||: Horia este alcătuit Ben Hess – violoncel şi Cristi Horia – vioară și s-a format recent, din dorința de a bucura spectatorii cu armonii clasice.

Cei doi artiști vă  invită să vă opriţi din ritmul agitat al vieții cotidiene și să vă delectaţi cu o serată de muzică de cameră barocă şi romantică cu armonii clasice din preajma secolului al XVIII-lea. Repertoriul va include lucrări de  Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Joseph Haydn, Handel-Halvorsen.

Ben Hess s-a pregătit ca violoncelist profesionist în Marea Britanie, studiind la Royal Northern College of Music şi terminând un Master la Trinity College of Music, Londra. A colaborat cu câteva dintre cele mai cunoscute orchestre din Marea Britanie, printre care BBC Concert Orchestra, Royal Liverpool Philharmonic şi London Mozart Players.

Muzica de cameră este pasiunea sa. Recent, a interpretat, în cadrul unui trio londonez cu pian, un repertoriu latino-american şi în special tangourile lui Piazzolla. Britanicul se află de puțină vreme în București își continuă explorările muzicale pe meleaguri străine prin colaborarea cu violonistul român Cristi Horia.

Cristi Horia a studiat vioara la Conservatorul din București, pe care l-a absolvit în 2003, fiind pasionat şi de alte instrumente precum viola şi chitara. După o activitate camerală de mai mulţi ani în cvartetul de coarde Renaissance, Cristi şi-a continuat călătoria muzicală explorând şi alte genuri muzicale precum jazz, muzică electronică, rock şi Irish. A colaborat cu numeroşi artiști din ţară şi străinătate, printre care Mihai Mărgineanu, Ioan Gyuri Pascu, Cornel Cristei. De asemenea, este membru în proiectul muzical When violin meets guitar.

Participarea la eveniment se face pe bază de rezervare. Rezervarea se face exclusiv la adresa de email: [email protected],  cu rugămintea să includă un număr de telefon de contact pentru a putea face reconfirmarea telefonică a numărului de locuri în ziua evenimentului.

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu