Barbra Streisand, duet cu Elvis, pe cel mai nou album al artistei
https://www.ziarulmetropolis.ro/barbra-streisand-duet-cu-elvis-pe-cel-mai-nou-album-al-artistei/

Cântăreaţa americană Barbra Streisand va lansa în septembrie un album de duete, unul dintre cântece fiind interpretat împreună cu Elvis Presley, graţie tehnologiilor moderne.

Un articol de Petre Ivan|13 august 2014

Barbra Streisand va lansa pe 12 septembrie un album muzical cu 12 piese, intitulat „Partners”. Toate melodiile sunt interpretate în duet, alături de cântăreţi ca Stevie Wonder, Lionel Richie, Andrea Bocelli, Michael Bublé, John Mayer, John Legend, Blake Shelton, Babyface, Josh Groban şi Jason Gould.

Dar cel mai aşteptat cântec este „Love me tender”, pe care artista în vârstă de 72 de ani îl interpretează, graţie tehnologiilor moderne, alături de „regele rock’n’roll-lui” Elvis Presley, cel care a compus celebra piesă, notează Mediafax.

„Ce grup extraordinar de oameni talentaţi!”, a scris Streisand, luni, pe pagina sa de pe platforma online Instagram, când a făcut publică informaţia. Cântăreaţa a publicat şi o fotografie cu coperta noului album, cu un portret al ei, alături de cuvintele „Streisand, Partners” şi o listă cu artiştii cu care a colaborat.Barbra Streisand

Barbra Streisand şi Elvis Presley nu au lucrat niciodată împreună, deşi artista a dorit ca Presley să joace alături de ea în filmul „S-a născut o stea”, din 1976, rolul revenindu-i în cele din urmă lui Kris Kristofferson. Potrivit zvonurilor din acea perioadă, Presley, care a murit la un an după lansarea filmului, ar fi vrut să lucreze cu Streisand, dar managerul său ar fi cerut prea mulţi bani, iar producătorii ar fi fost nevoiţi să aleagă pe altcineva.

De-a lungul carierei sale impresionante, Barbra Streisand a câştigat toate premiile importante decernate de industria de divertisment americană – Oscar, Tony, Emmy, Grammy, Directors Guild of America Award, Globul de Aur, National Medal of the Arts şi Peabody -, pentru prestaţiile ei din muzică, cinematografie, teatru şi televiziune. Barbra Streisand este singurul artist din lume ale cărui albume au ajuns pe prima poziţie în topurile muzicale americane în cinci decenii consecutive. Cântăreaţa a câştigat opt premii Grammy şi a vândut peste 71,5 milioane de discuri.

Barbra Streisand, în vârstă de 72 de ani, a câştigat două premii Oscar – unul pentru cea mai bună actriţă, graţie rolului din filmul „Funny Girl” (1968), iar cel de-al doilea pentru cel mai bun cântec original, „Evergreen”, extras de pe coloana sonoră a filmului „S-a născut o stea/ A Star Is Born” (1977), în care a jucat rolul principal.

Barbra Streisand a primit alte câteva nominalizări la Oscaruri, inclusiv la categoria „cea mai bună actriţă”, pentru rolul din „Cei mai frumoşi ani/ The Way We Were”, şi în calitate de producătoare a filmului nominalizat „Prinţul mareelor/ The Prince of Tides”.

Elvis Presley

Născut pe 8 ianuarie 1935, la Tupelo, în Mississippi, Elvis Presley a intrat în legendă drept cântăreţul sărac care a reuşit în industria muzicală, albul care cânta ca un negru, sex-simbolul anilor ’50 şi rebelul patriot. Elvis Presley a murit în reşedinţa sa din Memphis – Graceland -, pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani, în urma unui stop cardiac cauzat de o supradoză de medicamente.

Elvis Presley a vândut un număr impresionant de albume, aproape un miliard. De asemenea, el a jucat în aproximativ 30 de filme

Foto cu Barbra Streisand şi Elvis Presley – Cinemagia

27
/04
/15

"Enescu şi Viena", o serie de evenimente dedicate compozitorului român, de la a cărui moarte se împlinesc 60 de ani în 2015, debutează pe 7 mai, în capitala Austriei, cu un concert care va conţine lucrări de George Enescu, Gustav Mahler şi Richard Strauss.

26
/04
/15

Joi, 7 mai 2015, de la ora 20.00, la Sala „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Corul Regal, format din tineri muzicieni, studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, va susţine un concert de gală intitulat „Nihil Sine Deo”, un omagiu adus celei mai longevive Zile Naţionale din istoria României.

24
/04
/15

Corul de Copii Radio, un ambasador artistic al României peste hotare, invitat frecvent la festivaluri internaţionale şi implicat în diferite proiecte culturale în ţară şi în străinătate, împlineşte în acest an 70 de ani de existenţă.

24
/04
/15

În 27 aprilie se împlinesc 100 ani de la dispariția compozitorului Aleksandr Skriabin: nu mă iluzionez crezând că sunt prea mulți cei care au auzit vreodată de Aleksandr Skriabin, deși el este unul dintre cei mai importanți și interesanți compozitori care au trăit la granița secolelor al XIX-lea și XX.

24
/04
/15

Folkul alternativ și gospelul se instalează în premieră pe 26 aprilie la Silver Church, prin trupa americană Wovenhand, care-și lansează al șaptelea album, „Refractory Obdurate”.

22
/04
/15

Cântărețul britanic de origine nigeriană, Ola Onabule, unul dintre artiștii marcanți ai soul-jazzului britanic va concerta la București, în 27 aprilie la Sala ArCub. Concertul face parte din turneul de promovare al Zilei Internaționale a Jazzului în Romania (www.jazzday.ro) și este de asemenea prilej de aniversare a celor 70 de ani UNESCO.

21
/04
/15

Tinerimea Română prezintă pe 26 aprilie la ora 19.00 la Ateneul Român, Ceaikovski in love - un concert-eveniment marca Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal.

20
/04
/15

Cu prilejul sărbătoririi celui de-al IV-lea Centenar de la publicarea părţii a doua a romanului “Don Quijote de la Mancha” de Miguel de Cervantes y Saavedra (1615-2015), Institutul Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul Filarmonicii “George Enescu”, organizează marţi, 21 aprilie, ora 19.00, la Sala Mare a Atenelui Român, recitalul de muzică veche “Cervantes şi muzica. Donde hay música no puede haber cosa mala / Unde-i muzică, nu poate fi nimica rău”, în interpretarea grupului ZARABANDA (Spania).

20
/04
/15

Jazz Night Out revine la Sala Radio, pe 21 aprilie, cu trupa americană Oregon. Patru nominalizări la Grammy, prezența la Woodstock în ’69 a doi dintre membri și peste patru decenii de înregistrări sunt câteva dintre poveștile care-i recomandă. Ca să nu mai spunem că au urcat pe scene legendare precum Carnegie Hall, Lincoln Center sau Berlin Philarmonic Hall.

20
/04
/15

Vineri, 24 aprilie (19.00), Bogdan Zvorișteanu revine pe scena Sălii Radio împreună cu vioara sa de patrimoniu universal Gagliano (realizată în 1761) pentru a interpreta, alături de Orchestra Naţională Radio, Concertul nr. 3 pentru vioară şi orchestră semnat de compozitorul francez romantic Camille Saint-Saëns.

16
/04
/15

Mickey Mouse şi gaşca sa de prieteni au sosit la Bucureşti pentru a pregăti Disney Live! Mickey's Music Festival, un spectacol muzical pentru întreaga familie, care se va desfăşura între 22 şi 26 aprilie, la Sala Palatului.

15
/04
/15

Doi dintre cei mai mari muzicieni români – pianistul VALENTIN GHEORGHIU şi violonistul GABRIEL CROITORU – îşi dau, pentru a treia oară, întâlnire cu... BEETHOVEN la Sala Radio! După primele două recitaluri ca parte a Integralei sonatelor pentru pian şi vioară semnate de Beethoven, sunteţi invitaţi luni, 20 aprilie (19.00) să „savuraţi” următoarea serie de trei lucrări, în interpretarea celor doi artişti.