„Belgica”, din 17 februarie pe marile ecrane
https://www.ziarulmetropolis.ro/belgica-din-17-februarie-pe-marile-ecrane/

„Belgica”, filmul care are toate şansele să te teleporteze din sala de cinema direct în club pe ritmuri originale de Soulwax, va intra pe marile ecrane din România pe 17 februarie, distribuit de Transilvania Film.

Un articol de Liliana Matei|2 februarie 2017

Doi fraţi, Frank şi Jo, au pierdut legătura… până când Frank începe să lucreze în cafeneaua lui Jo. O mişcare inspirată, căci Belgica devine repede o oprire obligatorie în viaţa de noapte a oraşului. Succesul pare să nu aibă limite, cel puţin o perioadă, căci viaţa de noapte ajunge să provoace dependenţă…

Dacă știi ce înseamnă să exagerezi, și te-ai trezit cu senzația de WTF în mai multe dimineți decât vrei să-ți amintești, vei aprecia cât de bine portretizează Belgica hedonismul dus la extrem”, notează The Guardian.

BELGICA_POSTERBelgica” este un film bazat pe povestea reală a unui bar și a celor doi frați care l-au pus pe picioare. Regizorul Felix Van Groeningen merge însă mai departe: „Spun povestea a 1001 de antreprenori: cu cât ajungi mai mare, cu atât ești obligat să renunți la idealurile tale. Pentru mine, barul ăsta e o societate în miniatură. Un mix eclectic de euforie, entuziasmul vieții de noapte, nevoia de libertate și revolta anti-sistem, toate presărate cu un pic de tristețe pentru lucrurile care se pierd pe drum.”

„Belgica”, al cincilea lung-metraj semnat de regizorul belgian Felix Van Groeningen, a câștigat premiul pentru regie la festivalul Internațional de Film de la Sundance și premiul pentru cea mai bună muzică la Festivalul de Film de la Oostende. Felix Van Groeningen a ajuns un iubit al festivalurilor odată cu filmul Broken Circle Breakdown, o drama nominalizată la Oscarul pentru cel mai bun străin și cu alte peste 30 de premii și 20 de nominalizări în festivaluri din toată lumea. Actorii principali sunt Stef Aerts, cunoscut pentru filme ca Oxygen (2010), sau Cub (2014), și Tom Vermeir, iar imaginea îi aparține lui Ruben Impens, directorul de imagine care semnează Broken Circle Breakdown, sau Raw.

„Belgica,” o co-producție Belgia-Franța, distribuit în România de Transilvania Film, va intra pe 17 februarie în cinematografe din toată țara.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.