Best of Undercloud, pe scena MŢR
https://www.ziarulmetropolis.ro/best-of-undercloud-pe-scena-mtr/

Între 31 octombrie şi 3 noiembrie, patru dintre cele mai bune spectacole care au făcut parte din programul Undercloud, Festivalul de Teatru Independent, vor putea fi revăzute la Muzeul Naţional al Țăranului Român, în Best of Undercloud.

Un articol de Corina Vladov|30 octombrie 2013

Între 31 octombrie și 3 noiembrie, patru dintre cele mai bune spectacole care au făcut parte din programul Undercloud, Festivalul de Teatru Independent, vor putea fi revăzute la Muzeul Național al Ţăranului Român, în Best of Undercloud.

Festivalul Național de Teatru (FNT) recomandă anul acesta, pentru prima dată, un festival de teatru independent. Best of Undercloud aduce din nou pe scena de la MŢR trei comedii premiate la ediția a VI-a a Festivalului și unul dintre cele mai apreciate proiecte Undercloud.

Best of Undercloud începe joi, 31 octombrie, la ora 18.30, cu spectacolul „Mă mut la tata”, o comedie spumoasă despre familie și relații, cu Adriana Trandafir în rol principal. Distribuția este completată de Gabriel Fătu, Andreas Petrescu, Adrian Păduraru, Ioana Ancea. Spectacolul în regia lui Gelu Colceag și produs de Compania de Teatru D’ AYA, a primit „Premiul special al juriului”, format din Sanda Manu, George Ivaşcu, Anca Sigartău și Cristina Bazavan (poza sus).

Vineri, 1 noiembrie, ora 20.00, pe scena de la MŢR vor fi rostite 7 Blesteme. Inspirat din blesteme, vrăji și descântece din folclorul românesc, spectacolul a fost început ca un laborator de teatru-dans-muzică și a fost construit în doar 10 zile, pe perioada festivalului Undercloud.

7 Blesteme este „un spectacol ADN al poporului român” (Radio Guerrilla) cu Magda Catone și foarte tinerii Andrei Runcanu, Carla-Maria Teaha, Irina Strungăreanu şi Florentin Munteanu, acompaniați de Gabriel Fătu. Scenariul și regia sunt semnate de Chris Simion.

best of undercloud

7 dintr-o lovitură, unul dintre spectacolele din Best of Undercloud

7 dintr-o lovitură, premiat ca cel mai bun spectacol al celei de-a VI-a ediții a Festivalului Undercloud, va putea fi văzut sâmbată, 2 noiembrie, la ora 22.00. Sub un pretext oarecare, niște oameni care nu se cunosc au fost puși la un loc și lăsați să scoată ce au mai bun, mai rău, mai penibil și mai sensibil în ei.

Marius Manole, Lia Bugnar, Ilinca Manolache, Maria Obretin, Andrei Runcanu, Anghel Damian, Nicoleta Lefter, Cătălin Babliuc interpretează cu subtilitate personajele conturate în text de Lia Bugnar. Aceasta semnează și regia spectacolului 7 dintr-o lovitură, produs de „Teatrul nu e o cladire”.

Best of Undercloud se va încheia duminică, 3 noiembrie, la ora 20.00, cu spectacolul „Un bărbat și mai multe femei” de Leonid Zorin, cu Magda Catone și Claudiu Bleonț. Spectacolul a câștigat prin umorul proaspăt publicul și juriul Undercloud, care i-a acordat „Premiul Special”.

Best of Undercloud reflectă, în variantă concentrată, principiile Festivalului de Teatru Independent: susține calitatea, nu notorietatea, promovează și strânge în jurul lui artiști de valoare, de la cei cu multă experiență până la cei la început de drum, artiști care nu se tem de spațiile în care teatrul independent înseamnă să fii mai aproape de public, să ai libertatea de a crea spectacole necesare.

Biletele costă 35 de lei, se găsesc la Clubul Ţăranului și online, pe bilete.ro.

Foto pentru Best of Undercloud – Compania D`AYA

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.