BFI London Film Festival – scena filmelor româneşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/bfi-london-film-festival-scena-filmelor-romanesti/

Festivalul Filmului de la Londra BFI a fost în ultimul timp locul de prezentare al numeroase filme româneşti. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în acest an când, atât „După Dealuri” de Cristian Mungiu, cât şi „Toată lumea din familia noastră” de Radu Jude au fost selectate pentru a face parte din lista de vizionări. În […]

Un articol de |11 octombrie 2012

Festivalul Filmului de la Londra BFI a fost în ultimul timp locul de prezentare al numeroase filme româneşti. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în acest an când, atât „După Dealuri” de Cristian Mungiu, cât şi „Toată lumea din familia noastră” de Radu Jude au fost selectate pentru a face parte din lista de vizionări. În cele 12 zile de desfăşurare se vor prezenta mai mult de 200 de producţii din peste 60 de ţări.

Strânsa legătură şi buna colaborare dintre Institutul Cultural Român din Londra şi echipa de organizare a BFI s-a făcut vizibilă în momentul în care s-a decis ca „După Dealuri” să fie beneficieze de o proiecţie specială în cadrul galei din 12 octombrie; Institutul Cultural Român din Londra fiind pentru a treia oară partener al BFI.

Alături de cele două filme româneşti vor mai fi prezentate şi filmele Tratat despre noroi şi eternitate- de Isidore Isou dar şi co-producţia româno-britanică „Along the lines”- regizată de către Cătălina Niculescu.

Dacă primul proiect reprezintă opera de referinţă a lui Isidore Isou, cel de-al doilea proiect vine ca o antologie vizuală a structurilor tradiţionale din arhitectura naţională, dar şi a modului în care acestea s-au transformat de-a lungul timpului.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.