BIFF, cel mai longeviv festival internaţional de film din Capitală, începe în aprilie
https://www.ziarulmetropolis.ro/biff-cel-mai-longeviv-festival-international-de-film-din-capitala-incepe-in-aprilie/

Festivalul Internaţional de Film Bucureşti, cel mai longeviv festival competiţional de lungmetraj din Capitală, se va desfăşura anul acesta, între 18 şi 24 aprilie. În cele şapte zile de festival, la Institutul Francez (Sala “Elvire Popesco”), Muzeul Tăranului Roman şi Clubul Tăranului vor avea loc evenimente speciale dedicate copiilor şi adulţilor: proiecţii în premierã în România, gale, “workshop-uri”, “master-classes” etc.

Un articol de Petre Ivan|9 martie 2016

Direct de la Berlin la BIFF, vin anul acesta, două lung-metraje care au făcut parte din Competiția Oficială: filmul “SOY NERO” (Germania / Franța / Mexic, S.U.A. 2016), regizat de Rafi Pitts care îl are co-scenarist pe Răzvan Rădulescu și “A DRAGON ARRIVES!”, în regia iranianului Mani Haghighi, (Iran 2016).

 “SOY NERO”

Un film la fel de ursuz și incomod precum subiectul pe care-l abordează, SOY NERO se manifestă degajat sub emblematica semnătură a lui Rafi Pitts, originile iraniano-britanice ale regizorului lăsându-și amprenta asupra încărcăturii culturale a acestei producții cinematografice.

“A DRAGON ARRIVES!”

Realizat în maniera jucăușă și absurdă cu care ne-a obișnuit Mani Haghighi, acest “film d’auteur” cu pretentii “arthouse”  este intrigant și halucinant; o poveste ruptă din Iranul anilor 60,  într-un context atemporal.

Cea de-a XII-a ediție completează conceptul Festivalului Internațional de Film București la care, pe lângă secțiunile tradiționale (Competiție, BEST 4 Kids), se adaugă două secțiuni noi: Le Film francophone și Veneţia, cea din urmă dedicată Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia.

Foto: BIFF – www.b-iff.ro

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.