Bilete pentru Concursul Enescu 2016, disponibile acum și la casele Librăriilor Humanitas 
https://www.ziarulmetropolis.ro/bilete-pentru-concursul-enescu-2016-disponibile-acum-si-la-casele-librariilor-humanitas/

Anna Țifu, Valentin Răduţiu, Ștefan Tarara, Josu de Solaun, Eun-Sun Hong, David Geringas, Peter Donohoe, Florin Croitoru, alături de Filarmonica „George Enescu” şi de dirijorii Horia Andreescu, Alex Bloch, Christoph Poppen şi John Axelrod sunt doar câţiva dintre artiştii care vor interpreta pe scena Ateneului Român în cadrul Concursului Enescu 2016, între 3 şi 25 septembrie.

Un articol de Liliana Matei|15 iunie 2016

 

Li se alătură peste 200 dintre cei mai talentați tineri muzicieni ai momentului din peste 40 de țări, care intră în concurs și evoluează în recitaluri și concerte cu orchestră în fața publicului pentru a-și trăi visul de a deveni mari muzicieni ai lumii.
Provocarea pe care o lansează Concursul Enescu 2016 (3-25 septembrie, București) nu doar pentru artiști, ci și pentru public este „Trăiește-ți visul!”. Pornind de la valorile în care credea George Enescu, această ediție invită la o recunoaștere și sărbătorire a visurilor care duc societatea mai departe.

Timp de 22 de zile, publicul este așteptat în Sala Mare a Ateneului Român să îi asculte și să îi susțină pe tinerii muzicieni în drumul către visul lor de a deveni mari muzicieni ai lumii. Într-un nou concept, în cadrul Concursul Enescu 2016, tinerilor artiști li se alătură muzicieni consacrați, membri ai juriului Concursului, foști laureați ai Concursului Enescu, precum și laureații ai ediției 2014, într-o serie de peste 19 recitaluri extraordinare și concerte cu orchestră.

Pianistul Peter Donohoe, “integru și plin de inteligență” (The Guardian), Ștefan Tarara, un copilul-minune al viorii, violoncelista stabilită la Berlin Eun-Sun Hong, dar și pianistul spaniol îndrăgostit de George Enescu, Josu de Solaun sunt doar câțiva dintre artiștii care vor susține recitaluri extraordinare în cadrul Concursului Enescu 2016. Gala de deschidere a Concursului Enescu 2016 va aduce pe scena Ateneului Român, pe 3 septembrie, Triplul Concert de Beethoven în interpretarea a trei laureați ai Concursului, astăzi nume cu rezonanță în muzica clasică internațională: Anna Țifu (vioară), Valentin Răduțiu (violoncel) și Mihai Ritivoiu (pian), alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu. În a doua parte a aceluiași concert, publicul va putea asculta în premieră și lucrarea Tektonum, compusă de Serbastian Androne, câștigătorul Secțiunii Compoziție a Concursului Enescu 2014. La Galele Finale ale fiecărei secțiuni de concurs – Vioară, Violoncel, Pian – publicul se va putea bucura de trei concerte cu orchestră ale celor mai bine clasați tineri artiști din Concurs, urmând ca la final să afle în timp real cine este câșitgătorul ediției 2016 a Concursului Enescu.  Din programul de evenimente speciale a Concursului Enescu 2016 vor mai face parte și lansări de CD-uri și sesiuni de autografe.

Bilete pentru Concursul Enescu 2016 pot fi achiziționate începând de astăzi și la casele Librăriilor Humanitas – Librăria Humanitas Cișmigiu (Bulevardul Regina Elisabeta, București), precum și de la Librăria Humanitas din Sibiu (Strada Nicolae Bălcescu 16, Sibiu).

La casele librăriilor, publicul va putea consulta și programul complet al recitalurilor extraordinare și concertelor cu orchestră programate la Ateneul Român, în format print.

Prețurile biletelor și abonamentelor pentru Concursul Enescu variază între 20 de lei și 400 de lei.

24
/05
/16

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că o va numi pe Beatrice Rancea în funcţia de manager interimar la Opera Naţională Bucureşti şi că va demara procedurile de separare ale ONB de Teatrul Naţional de Operetă şi Muzical „Ion Dacian”.

23
/05
/16

În această seară, cea dintâi montare a „Oedip”-ului enescian prezentată în Marea Britanie va avea premiera la Opera Regală Covent Garden, una dintre cele mai celebre scene muzicale ale lumii. Melomanii britanici, dar nu numai, vor avea astfel ocazia să descopere una dintre capodoperele incontestabile ale muzicii moderne într-un spectacol ce beneficiază de evoluția unor staruri internaționale de primă mărime.

20
/05
/16

Vineri, 20 mai 2016, în toate ţările Europei cei mai buni tineri muzicieni se vor întâlni pentru a cânta imnul Uniunii Europene ca simbol al susţinerii lor pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene şi pentru viitorul viitorul culturii europene. În România, evenimentul va avea loc în fața Ateneului Român, de la ora 15.00. Dirijorul Gabriel Bebeșelea va asigura pregătirea şi conducerea orchestrei pentru acest eveniment.

19
/05
/16

EUROPAfest, singurul festival din Europa ce reunește patru genuri muzicale - jazz, blues, pop și clasic, se apropie de finalul ediției cu numărul 23. Un eveniment mult așteptat, Gala EUROPAfest, va avea loc sâmbătă, 21 mai, la Teatrul Odeon, începând cu orele 19:00.

18
/05
/16

Trei dintre formațiile muzicale Radio România – Orchestra Națională Radio, Orchestra de Cameră Radio și Corul Academic Radio participă şi în acest an la „Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi” (SIMN) – ediţia 26 – derulată sub titlul “Limits… and Beyond!” (Limite… și dincolo de ele!).

17
/05
/16

O suită de evenimente de promovare a creației și personalității lui George Enescu, precum și a Concursului „George Enescu”, organizat în toamna acestui an, la București, vor avea loc la Institutul Cultural Român de la Varșovia pe data de 17 mai.

16
/05
/16

Dirijorul Vladimir Jurowski, noul director al Festivalului Internațional George Enescu, va avea, la inițiativa Institutului Cultural Român de la Viena, un dialog cu Ursula Magnes, coordonatoarea redacţiei muzicale a postului vienez radio klassik Stephansdom, pe 22 mai, începând cu ora 17.00, la Musikverein din Viena, în sala Horst Haschek Auditorium / Steinerner Saal.

14
/05
/16

Din fericire, am avut ocazia să-l vedem de mai multe ori la București pe extraordinarul pianist și dirijor Daniel Barenboim; la 73 ani, Daniel Barenboim pare neobosit și veșnic tânăr – proiectele sunt multe și împlinirile pe măsură. Pe 11 martie 2016, sub semnătura lui Daniel Barenboim au apărut două discuri. Pe primul dintre ele evoluează ca pianist, pe al doilea ca dirijor.

12
/05
/16

Bucureștenii sunt invitați la două picnicuri cu muzică de Chopin pe 14 mai, în parcul Herăstrău şi pe 15 mai, în parcul Cişmigiu, începând cu ora 17.00, unde Horia Mihail însoţit de un pian de concert adevărat, pus la dispoziţie de Radio România, va poposi în foişoarele celor două parcuri şi va susţine două recitaluri în aer liber realizate cu sprijinul ARCUB.

12
/05
/16

Sorin Zlat, unul unul dintre cei mai cunoscuți pianişti români de jazz, multipremiat la competiţii internaţionale precum Monaco, Lille – Franţa, Montreux – Elveţia, Vilnius - Lituania, Jacksonville – Florida, S.U.A., va cânta marți, pe 17 mai, începând cu ora 19.00, la Sala Radio, în cadrul serii speciale de jazz lunare, alături de Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor.

11
/05
/16

Între 12 şi 21 mai fă-ţi loc în agendă pentru EUROPAfest, singurul festival din Europa care reuneşte jazz, blues, pop şi muzică clasică. Bucureștiul și Sibiul vor răsuna în acordurile a peste 300 de muzicieni din 43 de ţări - concerte, concursuri, workshop-uri, jam sessions şi evenimente neconvenționale.

11
/05
/16

În cadrul celui mai nou proiect muzical pe care l-a iniţiat şi lansat - 3D PRO’ECT- cunoscutul artist Emy Drăgoi va prezenta pe scena Teatrului Odeon din Bucureşti, vineri, 13 mai 2016, de la ora 19.00, un gen muzical cu o istorie şi un parfum aparte: „caravana Jazz Manouche – Omagiu Django Reinhardt&Stephane Grappelli”.

10
/05
/16

Duminică, 15 mai (17.00), ORCHESTRA DE MUZICǍ POPULARǍ RADIO, sub bagheta dirijorului ADRIAN GRIGORAȘ, vă invită la un concert dedicat solistului ION DRĂGAN, care va aduce folclorul oltenesc pe scena Sălii Radio împreună cu Grupul de copii „GORJEANCA” al Şcolii Populare de Artă - Târgu Jiu.