Biletele pentru concertul de la Bucureşti al pianistului rus Boris Berezovsky au fost suplimentate
https://www.ziarulmetropolis.ro/biletele-pentru-concertul-de-la-bucuresti-al-pianistului-rus-boris-berezovsky-au-fost-suplimentate/

Biletele pentru concertul pe care pianistul rus Boris Berezovsky îl va susţine marţi, de la ora 19.00, la Ateneul Român din Bucureşti, au fost suplimentate la cererea publicului. Au fost puse în vânzare bilete pentru o nouă categorie de locuri (locuri cu strapontine), care pot fi achiziţionate la preţul special de 150 lei/ bilet de […]

Un articol de Andrada Văsii|6 noiembrie 2012

Biletele pentru concertul pe care pianistul rus Boris Berezovsky îl va susţine marţi, de la ora 19.00, la Ateneul Român din Bucureşti, au fost suplimentate la cererea publicului.

Au fost puse în vânzare bilete pentru o nouă categorie de locuri (locuri cu strapontine), care pot fi achiziţionate la preţul special de 150 lei/ bilet de la punctele de vânzare Vreau Bilet şi online prin www.vreaubilet.ro.

Boris Berezovsky le va oferi celor prezenţi un recital de pian de excepţie din cuprinsul căruia nu vor lipsi compoziţii semnate de: Chopin, Brahms, Ravel, Liszt şi alţii.

Dexteritatea lui Berezovsky, claritatea ritmică, controlul total pe care îl exercită asupra instrumentului îi permit schimbări bruşte de caracter ce uimesc auditoriul.

Boris Berezovsky se regăseşte frecvent în concertelor desfăşurate la Filarmonica din Berlin, Concertgebow şi Royal Festival Hall din Londra, pe marile scene ale Europei precum Théatre des Champs-Elysees din Paris, Palatul de Arte Frumoase din Bruxelles, Konzerthaus din Viena sau Megaron din Atena.

Potrivit comunicatului, deseori, numele pianistului este confundat cu unul dintre cei mai influenţi oameni de afaceri din Rusia, magnat ce poartă acelaşi nume.

Pe lângă pasiune apentru muzică, Boris Berezovsky este şi un împătimit al jocurilor de noroc. Ori de câte ori se iveşte ocazia, intră în marile cazionuri pentru a-şi încerca norocul la ruletă sau poker.

„Pianul şi ruleta au un numitor comun. Regulile sunt aceleaşi, dar jocul se schimbă de fiecare dată. Fiecare joc este unic chiar dacă îl joci de mai multe ori. În cazul pianului este la fel. Trebuie să respecţi regulile, iar rezultatul este întotdeauna diferit”, spunea pianistul într-un interviu.

Născut la Moscova, Boris Berezovsky a studiat la Conservatorul din Moscova cu Eliso Virsaladze şi, în particular, cu Alexander Satz. Ca urmare a debutului său de la Londra la Wigmore Hall în 1988, The Times l-a descris ca fiind un artist deosebit de promiţător, de o virtuozitate incredibilă şi putere formidabilă. Doi ani mai târziu, în 1990, el a câştigat Medalia de Aur la Concursul Internaţional Ceaikovski din Moscova.

Boris Berezovski este adesea invitat în cele mai prestigioase serii de recitaluri: seria recitalurilor de pian a Filarmonicii din Berlin, Concertgebow şi Royal Festival Hall din Londra, pe marile scene precum Théâtre des Champs-Elysees din Paris, Palatul de Arte Frumoase din Bruxelles, Konzerthaus din Viena, Megaron din Atena etc. şi la cele mai renumite festivaluri internaţionale în Verbier, Salzbourg, la Roque d’Anthéron. Partenerii săi în formaţiile camerale sunt Brigitte Engerer, Vadim Repin, Dmitri Makhtin şi Alexander Kniazev.

Boris Berezovski a câştigat, în martie 2006, BBC Music Magazine Awards pentru cel mai bun instrumentist.

 

Sursa: Mediafax

06
/02
/15

Channing Tatum şi Mila Kunis formează pentru prima dată un cuplu pe marile ecrane în „Ascensiunea lui Jupiter”, o aventură SF de proporţii epice, realizată de Lana şi Andy Wachowski şi produsă de Warner Bros. Pictures. Filmul care are premiera în 3D şi IMAX 3D pe 6 februarie.

06
/02
/15

Corul de Copii Radio împlineşte în 2015 nu mai puţin de 70 de ani de existenţă şi este la fel de plin de prospeţime, de virtuozitate, de spontaneitate şi veselie. Generaţii şi generaţii de copii au descoperit aici frumuseţea cântului şi a jocului, au primit o educaţie muzicală folositoare pe tot parcursul vieţii, au învăţat disciplina necesară actului artistic de înaltă ţinută şi au încântat apoi, la spectacole, mii de spectatori de toate vârstele.

06
/02
/15

Luni, 9 februarie, la ora 19.00, la Librăria Humanitas Cişmigiu (Bulevardul Elisabeta nr. 38, Bucureşti), Matei Vişniec va răspunde întrebărilor cititorilor, bloggerilor şi presei pornind de la volumul „Negustorul de începuturi de roman”, apărut la Editura Cartea Românească şi cîştigător al Premiului literar „Augustin Frăţilă” – romanul anului 2013, acordat de compania Philip Morris Trading.

06
/02
/15

Capitala Germaniei a devenit centrul mondial al cinematografiei o dată cu Gala de Deschidere a celei de-a 65-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin (5-15 februarie). Evenimentul a avut loc aseară la Berlinale Palast în prezența a peste 1500 de invitați. Gazdele serii au fost Dieter Kosslick, directorul Berlinalei, și Anke Engelke.

05
/02
/15

CRONICĂ DE FILM Câştigător în 2014 al Premiului Gopo pentru cel mai bun documentar, „Experimentul Bucureşti” este un experiment cinematografic despre un posibil experiment social imaginat pentru a atrage atenţia asupra unui experiment istoric dureros, Fenomenul Piteşti.

05
/02
/15

Puţine clădiri au conservat spiritul Bucureştiului de aur. Palatul Odeon, situat în jos pe malul Dâmboviţei, este una dintre ele. Palatul se află într-o clădire monument arhitectural, singurul rămas din vechile clădiri ale fostei administraţii a bătrânului Abator, datând din anul 1869.

05
/02
/15

Radio România Muzical și Muzeul Național Cotroceni organizează un concert de muzică veche românească susținut de ansamblul “Imago Mundi”. În sala Cerchez a Muzeului Cotroceni, joi, 26 februarie, de la ora 19.00, va avea loc un eveniment cu semnificații speciale – înregistrarea acestui concert va reprezenta România în cadrul unuia dintre cele mai importante proiecte ale Uniunii Europene de Radio, “Ziua muzicii vechi”, programată, în fiecare an, pe 21 martie.

05
/02
/15

Anul 2015 marchează o premieră extraordinară: sâmbătă, 7 februarie, una dintre lucrările de referință ale compozitorului George Enescu, Simfonia a III-a cu Cor în Do Major Op. 21, va fi interpretată pe o scenă londoneză de către presitgioasa London Philharmonic Orchestra, în sala Royal Festival Hall a Southbank Centre, chiar pe malul Tamisei.

05
/02
/15

Șase proiecții pentru public și presa internațională vor aduce povestea procurorului Cristian Panait, cea care a inspirat scenariul filmului De ce eu?, în regia lui Tudor Giurgiu, peste hotare, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. Evenimentul începe astăzi, 5 februarie, și se va încheia pe 15 februarie, cel de-al treilea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu fiind inclus în secțiunea Panorama Special.

05
/02
/15

Actorul american Johnny Depp s-a căsătorit civil cu iubita lui, Amber Heard, în cadrul unei ceremonii oficiale care a avut loc, marţi, în casa din Los Angeles în care cei doi locuiesc, cu câteva zile înainte de nunta ce va avea loc la finalul săptămânii în Bahamas.