Biletele pentru Festivalul Enescu, puse în vânzare pe 16 februarie
https://www.ziarulmetropolis.ro/biletele-pentru-festivalul-enescu-puse-in-vanzare-pe-16-februarie/

Biletele pentru ediţia din 2015 a Festivalului Internaţional „George Enescu”, care se va desfăşura în perioada 30 august – 20 septembrie, în Bucureşti, vor fi puse în vânzare pe 16 februarie, de la ora 10.00, pe site-ul eventim.ro, precum şi în reţeaua Eventim.

Un articol de Petre Ivan|11 februarie 2015

Biletele pentru Festivalul Enescu / În premieră pentru Festivalul Enescu, Eventim introduce un nou sistem de printare a biletelor – print@home – care permite cumpărătorilor printarea biletelor acasă. Astfel, livrarea biletelor se face electronic, în format pdf.

O altă noutate realizată de Eventim este crearea unei camere de aşteptare virtuală. Astfel, în cazul în care, datorită cererii foarte mari de bilete, se ating anumite limite de trafic pe site-ul www.eventim.ro, această cameră virtuală va intra în funcţiune şi utilizatorii vor fi rugaţi să aştepte până când vor putea accesa paginile de cumparare a biletor. Camera de aşteptare virtuală funcţionează ca o coadă virtuală, utilizatorii putând intra pe site în ordinea în care l-au accesat.

Pentru a crea cât mai multe şanse de cumpărare în mod echilibrat pentru toţi cei interesaţi, se va permite achiziţionarea a maximum opt bilete la acelaşi concert/ per persoană. Comanda totală nu este limitată, doar numărul de bilete pe concert, per cumpărător.

Vor fi puse în vânzare aproximativ 350 bilete per concert pentru reprezentaţiile de la Ateneul Român, din seriile „Camerale” şi „By Midnight”, şi 1.600 bilete per concert pentru cele din seria „Mari Orchestre” de la Sala Palatului.

Preţul biletelorbiletele

Preţurile biletelor variază de la 40 de lei la 160 de lei, astfel: seria „Mari Orchestre (Sala Palatului) – categoria I – 160 de lei, categoria a II-a – 130 de lei, categoria a III-a – 100 de lei, categoria a IV-a – 70 de lei; seria „Recitaluri şi concerte Camerale (Ateneul Român) – categoria I – 160 de lei, categoria a II-a -130 de lei; seria „By Midnight” (Ateneul Român) – categoria I – 160 de lei, categoria a II-a – 130 de lei; seria „Concertele de dimineaţă” (Ateneul Român, Sala Mică a Palatului) – categoria I – 50 de lei, categoria a II-a – 40 de lei.

2.500 de artişti străini

Aproximativ 2.500 de artişti străini şi 500 de artişti români vor participa la ediţia din 2015 a Festivalului „George Enescu”, cel mai mare eveniment cultural internaţional organizat de România şi cel mai puternic promotor al creaţiei şi valorilor singurului compozitor român intrat în patrimoniul mondial George Enescu.

Ediţia din 2015 va avea loc între 30 august şi 20 septembrie, la Sala Palatului şi Ateneul Român din Bucureşti, şi va găzdui, timp de 22 de zile, 58 de concerte în săli, precum şi multe alte evenimente în aer liber, în „Piaţa Festivalului”, care se va desfăşura între 3 şi 20 septembrie, şi în cadrul „Bucureştiului Creativ”.

Foto: Biletele pentru Festivalul Enescu – facebook

23
/10
/23

De pe scenele Scala din Milano şi Theater an der Wien, soprana Letiția Vițelaru şi bas baritonul Sorin Coliban, remarcabili reprezentanţi ai diasporei artistice româneşti, vin la Bucureşti, unde, acompaniaţi de Orchestra Metropolitană București, cu maestrul Daniel Jinga la pupitrul dirijoral vor putea fi ascultaţi luni, 30 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională din București.

19
/10
/23

Vineri, 20 octombrie 2023 (de la 19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO și apreciatul pianist român HORIA MIHAIL vă invită să ascultați la Sala Radio o partitură cu o poveste inedită în istoria muzicii: Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, semnat de BEETHOVEN.

18
/10
/23

Joi, 19 octombrie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, alături de dirijorul italian Luca Scaccabarozzi, susține un Concert Extraordinar de Muzică Sacră la Sinaia. Evenimentul va avea loc de la ora 18:00, la Biserica Romano-Catolică „Presfânta Inimă a lui Isus” din Sinaia.

16
/10
/23

Marți, 24 octombrie, de la ora 19:00, pianistul Cătălin Răducanu va ajunge la Ateneul Român cu spectaculosul său recital ce încheie seria Turneului național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor, primul său turneu solo în care a concertat în mai multe orașe mari și localități din țară, cântând cu egală măiestrie la pian şi la ţambal.

09
/10
/23

An de an, Munteanu își donează ziua de naștere către diverse cauze sociale. Anul acesta, a fost aleasă campania Asociației Casa Bună prin intermediul căreia se strâng fonduri pentru construcția Grădiniței Bune, astfel încât copiii din Ferentari să aibă grădinița lor și să pornească la școală cu șanse egale cu ale copiilor care au acces la educație preșcolară.

06
/10
/23

Peste 1.000.000 de participanți, locuitori ai Capitalei și turiști au participat la a treia ediție a proiectului outdoor „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.