Biletele pentru Festivalul Internațional George Enescu pot fi cumpărate din 6 martie
https://www.ziarulmetropolis.ro/biletele-pentru-festivalul-international-george-enescu-pot-fi-cumparate-din-6-martie/

Pe 6 martie, începând cu ora 12.00 vor fi puse în vânzare biletele pentru Festivalul Internaţional George Enescu 2019 (31 august – 22 septembrie, Bucureşti). Vor fi cinci mari categorii de bilete (incluzând şi Categoria Pensionarilor), cu preţuri ce variază de la 210 RON până la 30 de RON. 

Un articol de Petre Ivan|7 februarie 2019

Iubitorii muzicii vor putea selecta din cele 84 de concerteîmpărțite în cinci serii: „Mari Orchestre ale Lumii”, „Recitaluri și Concerte Camerale” care integrează și secțiunea „Enescu și Contemporanii”,„Concertele de la Miezul Nopții”, „Muzica Secolului XXI”. Li se adaugă evenimente notabile, precum „Mozart Week in Residence” și „Forumul Internațional al Compozitorilor”.

Ediția 2019 a Festivalului George Enescu își așteaptă publicul în București la: Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio, Sala Mică a Palatului, dar și în alte 8 orașe: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad și Târgoviște.

Vânzarea biletelor pentru Festivalul George Enescu 2019 se va face online prin intermediul www.eventim.ro, dar și în rețeaua de magazine Eventim (Telekom, Orange, Vodafone, Diverta, Librăriile Humanitas și Cărturești, Carrefour și stațiile OMV) și la punctele de lucru Eventim din București (Bdul I.C.Brătianu, Nr.6 din Cinema PRO) și Cluj-Napoca (Str. Alexandru Vaida-Voevod, Nr.53 B din Iulius Mall), casieriile UPC din București și Cluj-Napoca.

O parte dintre locurile disponibile în această ediție au fost alocate abonamentelor. Un total de 1.870 de abonamente au fost vândute în cadrul loteriei organizate la finalul anului trecut, reprezentând aproximativ o treime din locurile totale din cadrul Festivalului. Aproximativ 20% din totalul de locuri disponibile au fost puse în vânzare în pachetele agențiilor de turism internațional, iar un procent de 10% este rezervat pentru artiști invitați și, respectiv, parteneri și oficialități. Biletele individuale puse în vânzare începând cu 6 martie sunt aproximativ 33.000.

Festivalul George Enescu, ediția 2019: experiențe diverse, prezențe de mare calibru și noutăți

Programul Festivalului George Enescu ediția 2019 a fost conceput astfel încât să fie o manifestare a tendințelor actuale din spațiul cultural internațional, explorând latura lirică, teatrală, dar și accentele muzicii contemporane.

Vor fi lucrări celebre în primă audiție la București. Iubitorii muzicii vor avea acces la concerte de înaltă ținută, mari, impunătoare, dar și la experiențe de ascultare mai intimă, în cadrul unor recitaluri și concerte camerale. De asemenea, publicul va fi conectat la tendințele muzicii contemporane în spațiul cultural internațional, prin intermediul dialogurilor dintre muzicieni și compozitori.

În funcție de preferințe, iubitorii de muzică pot selecta interpretări noi și speciale, pot alege să asculte compoziții noi, pot opta pentru concerte abordate în stil clasic sau într-o notă modernă, cum este, spre exemplu, seria de opere în concert.

Din categoria Mari Orchestrevor fi prezente la Festivalul George Enescu 2019:Berliner Philharmoniker, London Symphony Orchestra, Royal Concertgebouw Amsterdam, Orchestre National de France, State Academic Symphony Orchestra of Russia, Oslo Philharmonic Orchestra, Sankt Petersburgh Symphony Orchestra.Dirijori remarcabili, precum Kirill Petrenko, Mariss Jansons sau Vladimir Jurowski și soliști renumiți și înalt cotați, ca Diana Damrau, Marlis Petersen, Joyce DiDonato, Yuja Wang vor urca pe scena Festivalului.

În privința repertoriului, ediția din acest abordează mai intensformula de operă în concert. Vor fi prezentate în total 14 lucrări, dintre care în premieră, vor putea fi urmărite: Die Frau Ohne Schatten, de Strauss, în interpretarea Orchestrei Radio Berlin, Moses and Aaron, de Schoenberg, în interpretarea Filarmonicii George Enescu și PeterGrimes, de Britten, prezentată de Orchestra Națională Radio.

O premieră va fi și interpretarea Simfoniei a III-a de George Enescu de către două orchestre: Orchestra Maggio Fiorentino și Orchestra Radio Berlin. Pe parcursul Festivalului vor fi interpretate în total 32 de lucrări de George Enescu.

Un alt moment notabil îl va reprezenta Mozart Week in Residence – program adus direct de la Salzburg care condensează, dincolo de spectacole și conferințe, detaliile evenimentelor din viața lui Mozart. Tot cu acest prilej va fi expusă și vioara pe care a cântat Mozart.

Categoria „Muzica secolului XXI” va aduce în prim plan nume consacrate precum Unsuk Chin, Fedele, Widmann, Penderecki, compozitori ale căror lucrări sunt prezentate de către marile orchestre ale lumii.

Unele dintre cele mai notabile prezențe românești sunt dirijorii Horia Andreescu, Cristian Mandeal și Christian Badea. De asemenea, Gabriel Bebeșelea, Tiberiu Soare, Vlad Vizireanu și Cristian Lupeșvor dirija orchestre românești și străine participante în Festival. Cele mai importante orchestre românești vor fi și ele prezente, de la Orchestra Filarmonicii George Enescu, la Orchestra Radioși Orchestra Română de Tineret, la filarmonicile din Iași, Sibiu, Timișoara, Cluj, Bacăuși Târgu Mureș. Celebrul dirijor Ion Marinva urca din nou pe scena Festivalului Enescu, la fel și pianista Alexandra Dariescuși mezzo-soprana Ruxandra Donose, în timp ce pianista Alexandra Siloceava fi prezentă în premieră. Laureații ediției 2018 a Concursului Internațional George Enescu vor susține concerte în cadrul seriei „Muzica Secolului 21”.

Per ansamblu, ediția 2019 a Festivalului Internațional George Enescu aduce timp de 23 de zile peste 2.500 dintre cele mai valoroase personalități ale lumii, un număr de 34 de premiere, concretizate prin prezența a 25 de artiști de mare calibru, printre care Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida,Rene Jacobs, Diana Damrau, Joyce DiDonato, Rolando Villazón, Julia Fischer și Nobuyuki Tsujii și a nouă dintre cele mai importante orchestre de nivel mondial.

Pregătirea pentru achiziția de bilete se poate face consultând programul ediției 2019 pe site-ul Festivalului, secțiunea PROGRAM.

Foto: Bilete Festivalul  George Enescu – facebook

04
/10
/16

Opera Naţională Bucureşti deschide noua stagiune cu cu două spectacole excepţionale: Gala Extraordinară de Operă (vineri 14 octombrie, de la ora 19:00) şi Gala Extraordinară de Balet (duminică 16 octombrie, de la ora 19:00). Biletele au fost puse în vânzare de astăzi, 4 octombrie, de la ora 11:00, atât la casa de bilete, cât şi în sistemul online.

03
/10
/16

Compozitorul și dirijorul român Vladimir Cosma și Orchestra Română de Tineret vor susține un concert extraordinar la Palais des Congrès de Paris, duminică, 9 octombrie 2016, de la ora 17.00. Evenimentul din capitala franceză este debutul turneului desfășurat până la 17 februarie 2017 în Franța și Elveția, marcând 50 de ani de succes artistic al marelui muzician.

30
/09
/16

Deja de tradiţie în viaţa muzicală românească, Turneul Internaţional „DUELUL VIORILOR” își continuă extraordinarul traseu. În acest an, după ce în perioada 4-15 octombrie vor străbate țara, cei trei muzicieni, violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail vor ajunge la 2 decembrie pe una dintre cele mai prestigioase scene ale lumii: Carnegie Hall din New York.

29
/09
/16

Din 1 octombrie și până în 31 octombrie, “Ascultă 5 minute de muzica clasica” în spaţii neconvenţionale - hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee - graţie unui proiect Radio România Muzical, unicul post românesc dedicat exclusiv muzicii clasice şi de jazz. Din 10 octombrie până la finalul anului școlar, „Ascultă 5 minute de muzică clasică” din nou, și în școlile din România.

26
/09
/16

Seria concertelor Twin Arts continuă în această toamnă cu 5 concerte ce se anunță spectaculoase. Primul invitat este maestrul tunisian al oud-ului, Dhafer Youssef, care se întoarce în România într-o formulă nouă, alături de care își va prezenta proaspătul disc Diwan of beauty and odd, scos pe piață în data de 16 septembrie.

26
/09
/16

Decesul prematur al îndrăgitului muzician şi actor Ioan Gyuri Pascu a întristat comunitatea artistică românească. “A fost un artist care semăna numai cu el însuși” - Dorel Vișan, „Era un om special, un artist aparte. Avea un suflet de copil (...)” – Monica Anghel, „Rămas bun, prietene. Dumnezeu să te odihnească în pace” - George Ivașcu. Ioan Gyuri Pascu a murit în această dimineață, la vârsta de 55 de ani, în urma unui stop cardiorespirator.

26
/09
/16

Ediția 2016 a Concursului Internațional "George Enescu" s-a încheiat duminică seara, la Ateneul Român, cu finala Secțiunii de Pian câștigată de tânăra solistă de 23 de ani Victoria Vassilenko (Bulgaria). Printre câştigători s-au aflat tineri soliști din Coreea de Sud, SUA, China, Italia și Bulgaria

26
/09
/16

Actorul Ioan Gyuri Pascu, fost membru al trupei Divertis, a murit, în această dimineaţă, la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct. Actorul se retrăsese din viaţa artistică din cauza problemelor de sănătate.

23
/09
/16

În avanpremiera deschiderii stagiunii 2016-2017 a Orchestrelor și Corurilor Radio România, pe 7 octombrie, de la ora 19:00, pe scena Sălii Radio din București, Societatea Română de Radiodifuziune, Orchestrele și Corurile Radio România, creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București și Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură prezintă Gala Aniversară „LEONTINA VĂDUVA 30”.

23
/09
/16

Publicul bucureştean e invitat să descopere arta viitorului, între 28 septembrie şi 1 octombrie. Peste 60 de artişti din 8 ţări vor fi prezenți pe scenele de la Cinema Elvira Popescu, The Ark, ARCUB Gabroveni, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi Muzeul Naţional George Enescu pentru 4 seri de spectacole inedite.

21
/09
/16

“Poezia este doar dovada vieţii. Dacă viaţa arde bine, poezia este cenuşa.” - Leonard Cohen. Unul dintre cei mai iubiţi şi aclamaţi artişti ai momentului împlineşte, astăzi, 82 de ani.

20
/09
/16

Violonista Gyehee Kimdin Coreea de Sud, în vârstă de 23 de ani, a câștigat Premiul I al Secțiunii Vioară a Concursului Internațional George Enescu 2016, la sfârșitul unei Finale în care a interpretat Concertul pentru vioară în Re Major op.35 de Ceaikovski, acompaniată de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorului Christoph Poppen.

16
/09
/16

Sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 18.40, la TVR 2 (şi în simulcast la TVR HD şi online la TVR+), melomanii sunt invitaţi să urmărească “Sommernachtskonzert” - evenimentul cultural al verii orgnizat la fiecare sfărşit al lunii mai în aer liber, în impresionanta grădină a Palatului Schönbrunn.