Două spectacole excepţionale deschid stagiunea la ONB
https://www.ziarulmetropolis.ro/doua-spectacole-exceptionale-deschid-stagiunea-la-onb/

Opera Naţională Bucureşti deschide noua stagiune cu cu două spectacole excepţionale: Gala Extraordinară de Operă (vineri 14 octombrie, de la ora 19:00) şi Gala Extraordinară de Balet (duminică 16 octombrie, de la ora 19:00). Biletele au fost puse în vânzare de astăzi, 4 octombrie, de la ora 11:00, atât la casa de bilete, cât şi în sistemul online.

Un articol de Petre Ivan|4 octombrie 2016

Gala Extraordinară de Operă va avea loc vineri, 14 octombrie 2016, ora 19:00, orchestra fiind condusă de coordonatorul muzical Marcello Mottadelli, regia şi conceptul artistic aparţin coordonatorului de balet Renato Zanella, iar scenografia este semnată de Doina Levintza.

Pe scena Operei vor urca artişti internaţionali precum Ambrogio Maestri, Ildikó Komlósi, Anita Hartig în duet cu Alexandru Badea, dar şi artişti români precum Liliana Mattei Ciucă sau Sorina Munteanu în duet cu Ildiko Komlosi.

Gala Extraordinară de Balet va avea loc duminică, 16 octombrie 2016, ora 19:00, orchestra fiind condusă de dirijorul Maestro Pietro Salvaggio, regia şi conceptul artistic aparţin coordonatorului de balet Renato Zanella.

Spectatorii vor putea urmări „Le Parc”, cu Aurelie Dupont şi Alessio Carbone – muzica Wolfgang Amadeus Mozart, Concertul de pian nr. 23, Adagio; „Folia de Caballeros”, cu Joaquin de Luz şi Sergio Bernal – muzica „La Folía española”, autor anonim spaniol din sec. XVIII; „Chroma”, cu Lauren Cuthbertson şi Federico Bonelli – muzica: Joby Talbot şi The White Stripes; „Labyrinth of Solitude”, cu Davide Dato – muzica Chaconne de Vitali şi Tomaso Antonio Vitali.

Foto: Opera Nationala Bucuresti  – www.facebook.com/opera.bucharest

29
/07
/20

Filarmonica „George Enescu“ îi dedică memoriei lui Camil Marinescu (1964-2020) înregistrarea concertului de joi, 30 iulie, de la ora 19.00, care va avea în program Simfonia nr. 7 în mi major de Anton Bruckner. Lucrarea este interpretată de Orchestra Filarmonicii „George Enescu“, condusă de Camil Marinescu, dirijor permanent al instituției în perioada 2012-2019.

21
/07
/20

Seara de deschidere cu Violoncellissimo a inaugurat cu succes pe 15 iulie Festivalul Internațional "Vara Magică", care a pus deja în vânzare biletele pentru toate concertele ce se vor desfăşura în fiecare miercuri şi joi, în Curtea Ateneului Român, până pe 27 august. În caz de condiţii meteo nefavorabile, concertele de miercuri şi joi vor fi reprogramate în cursul serii de vineri.

19
/07
/20

Pe 11 iulie 1937, la doar 38 de ani, murea la Hollywood cel care a marcat fundamental muzica clasică și cea de jazz din secolul XX, George Gershwin. Muzica lui este și astăzi la fel de proaspătă și incitantă ca acum un secol, iar opera „Porgy and Bess” dar și multe cântece ale sale sunt nelipsite din repertoriul actual.

16
/07
/20

Trupa byron revine la Sibiu pe 18 iulie pentru un concert acustic pe terasa Joyme Pub (Calea Dumbrăvii, 28-32). Se vor auzi atât piese de pe cel mai recent album al trupei – „Nouă”, lansat în toamna lui 2019 – dar și cântece pe care n-o să te abții să le fredonezi: „Cu capul în nori”, „Granița-n raniță”, „Masa pentru doi”, „Anima” sau ”Perfect”.

16
/07
/20

Opera Națională București, instituție publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” au din nou onoarea și bucuria de a fi alături de publicul drag printr-o serie de concerte în aer liber intitulate „Seri de Operă Estivale”. Accesul la concerte se va realiza cu minim o oră înaintea evenimentului, în condiții de siguranță și respectând normele în vigoare în contextul actual al pandemiei cu virusul COVID-19.

Pagina 1 din 15012345...102030...Ultima »