Două spectacole excepţionale deschid stagiunea la ONB
https://www.ziarulmetropolis.ro/doua-spectacole-exceptionale-deschid-stagiunea-la-onb/

Opera Naţională Bucureşti deschide noua stagiune cu cu două spectacole excepţionale: Gala Extraordinară de Operă (vineri 14 octombrie, de la ora 19:00) şi Gala Extraordinară de Balet (duminică 16 octombrie, de la ora 19:00). Biletele au fost puse în vânzare de astăzi, 4 octombrie, de la ora 11:00, atât la casa de bilete, cât şi în sistemul online.

Un articol de Petre Ivan|4 octombrie 2016

Gala Extraordinară de Operă va avea loc vineri, 14 octombrie 2016, ora 19:00, orchestra fiind condusă de coordonatorul muzical Marcello Mottadelli, regia şi conceptul artistic aparţin coordonatorului de balet Renato Zanella, iar scenografia este semnată de Doina Levintza.

Pe scena Operei vor urca artişti internaţionali precum Ambrogio Maestri, Ildikó Komlósi, Anita Hartig în duet cu Alexandru Badea, dar şi artişti români precum Liliana Mattei Ciucă sau Sorina Munteanu în duet cu Ildiko Komlosi.

Gala Extraordinară de Balet va avea loc duminică, 16 octombrie 2016, ora 19:00, orchestra fiind condusă de dirijorul Maestro Pietro Salvaggio, regia şi conceptul artistic aparţin coordonatorului de balet Renato Zanella.

Spectatorii vor putea urmări „Le Parc”, cu Aurelie Dupont şi Alessio Carbone – muzica Wolfgang Amadeus Mozart, Concertul de pian nr. 23, Adagio; „Folia de Caballeros”, cu Joaquin de Luz şi Sergio Bernal – muzica „La Folía española”, autor anonim spaniol din sec. XVIII; „Chroma”, cu Lauren Cuthbertson şi Federico Bonelli – muzica: Joby Talbot şi The White Stripes; „Labyrinth of Solitude”, cu Davide Dato – muzica Chaconne de Vitali şi Tomaso Antonio Vitali.

Foto: Opera Nationala Bucuresti  – www.facebook.com/opera.bucharest

23
/07
/21

În perioada 23 iulie - 26 septembrie, se va desfășura seria de concerte live „Alternative Brunch”, dedicată tuturor celor a căror poftă de muzică nu ține cont de oră. Sezonul din acest an înseamnă 12 concerte, susținute de patru trupe, în trei orașe din Republica Moldova și România: Iași, Bacău și Chișinău.

22
/07
/21

Între 16 și 24 iulie EUROPAfest sărbătorește vara cu o ediție bogată în jazz. Diferite stiluri și ritmuri cu artiști din 20 de țări se pot auzi zilnic la Sala Auditorium a Palatului Regal / Muzeul Național de Artă al României.

08
/07
/21

EUROPAfest lansează invitația unui maraton de 9 zile de muzică live. În perioada 16-24 iulie București devine capitala jazz-ului. Seară de seară, scena Sălii Auditorium a Palatului Regal/Muzeul Național de Artă al României va găzdui concerte, recitaluri, seri de jam sessions, spectacole de gală cu artiști din 20 de țări. Biletele s-au pus în vânzare […]

28
/06
/21

Pe 2 iulie, de la ora 20, în Parcul Coloanei fără sfârşit din Târgu Jiu va poposi recitalul Vioara lui Enescu, eveniment ce va aduce în faţa publicului un exemplu unic de generozitate artistică. Gabriel Croitoru şi legendara vioară Guarneri del Gesù pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflat în patrimoniul Muzeului Național “George Enescu”) străbat România alături de pianistul Horia Mihail, aducând muzica aproape de comunităţi dintre cele mai diferite România.