Billion Star Hotel, „primul film dadaist din istoria cinematografiei moderne”
https://www.ziarulmetropolis.ro/billion-star-hotel-primul-film-dadaist-din-istoria-cinematografiei-moderne/

Doi tineri români au făcut senzaţie la Hollywood cu pelicula „Billion Star Hotel”. Filmul, ale cărui filmări au fost realizate în Transilvania pe durata a patru ani, a primit deja 14 premii la festivalurile internaţionale.

Un articol de Petre Ivan|25 martie 2016

Billion Star Hotel prezintă mai multe poveşti interpretate de trei personaje diferite: un fustangiu, o victimă a abuzurilor sexuale şi un vagabond care are grijă de copiii sărmani.

Billion Star Hotel a câştigat, în ianuarie, premiul pentru cel mai bun film străin, la „US Hollywood International Film”, din Los Angeles.

Regizorul Alecs Năstoiu şi producătorul Ovidiu Vasu se află la primul lor lungmetraj şi au pornit proiectul în timp ce stăteau la o bere. Ulterior, producţia lor a câştigat premiul pentru cel mai bun film străin la „US Hollywood International Film Festival”, unde au concurat cu alte 700 de pelicule din întreaga lume.

Subiectul a venit din noi cumva, filmul spune cam tot ce credem noi despre lume in general si despre cum ne imaginam noi, desi nu suntem, oameni ai strazii.. Cum vad oamenii simpli viata de astazi si cum poti sa te descurci in ea. – Alecs Năstoiu, regizorul filmului

Billion Star Hotel, „primul film dadaist din istoria cinematografiei moderne”, rulează in cinematografe din 27 februarie.

Foto: Billion Star Hotel – facebook

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.