Biografia lui Grace Kelly, la Editura RAO
https://www.ziarulmetropolis.ro/biografia-lui-grace-kelly-la-editura-rao/

Editura RAO anunţă apariţia volumului ,,Grace. Biografia”, de Thilo Wydra, un tribut adus lui Grace Kelly, actriţă de succes, câştigătoare a unui premiu Oscar, devenită prinţesă prin căsătoria cu prinţul Rainier al III-lea de Monaco.

Un articol de Liliana Matei|22 martie 2016

Cartea conţine un interviu în exclusivitate cu prințul Albert al II-lea de Monaco.

„Thilo Wydra și-a scris cartea făcând cercetări aprofundate, discutând cu martori și contemporani. Biografia cuprinzătoare risipește multe stereotipuri și o prezintă pe Grace Kelly aşa cum era în realitate.“

Cinefilii vor avea ocazia de a privi în interiorul lumii Hollywoodiene din anii 50 pentru a descoperi portretul cald şi generos al aceleia care a fost mai mult decât un chip frumos pe ecran.
De o frumuseţe strălucitoare şi o eleganţă clasică, renumită pentru bunul gust fără cusur, Grace Kelly, prinţesă de Monaco, inspiră în continuare femeile din lumea întreagă. Acum mai bine de trei decenii, în anul 1982, murea într-un accident care a stârnit multe controverse fiind și astăzi comentat. Actriţa preferată a lui Hitchcock a avut o viață în care evenimentele fericite și cele tragice s-au succedat, având un impact emoțional mondial, cu recorduri de audiență mediatică.

Biografia propusă de Thilo Wydra ne prezintă o femeie care, dincolo de rafinamentul vieții princiare, a fost un om fragil dar extrem de dedicat și hotărât. Pentru scrierea acestei cărţi, au fost scoase la iveală documente din arhivele familiilor Kelly şi Grimaldi. Autorul a luat legătura cu protagoniști ai poveștii, a străbătut traseele filmice și biografice, deseori întrepătrunse, ale prințesei Grace.

„Thilo Wydra scrie despre viața unei femei ale cărei eleganță și frumusețe fascinează și astăzi milioane de oameni.“ (perlentaucher.de / Das KulturMagazin)

Thilo Wydra este un jurnalist și scriitor german. A făcut studii de comparatistică, germanistică, istoria artei și teorie cinematografică la universitățile din Mainz și Dijon. Publică frecvent în Der Tagesspiegel, Frankfurter Allgemeine Zeitung și în alte cotidiane germane. A scris mai multe monografii și biografii dedicate domeniului cinematografic, printre altele Romy Schneider. Leben – Werk – Wirkung(2008), Alfred Hitchcock. Leben – Werk – Wirkung(2010) și Ingrid Bergman. Ein Leben (2016). Cartea despre Grace Kelly a fost dublată de un documentar Die zwei Leben der Grace Kelly pentru canalul TV ZDF History (2012).

24
/02
/22

CARTEA DE CINEMA Cinefilii care au îndrăgit celebra autobiografie a lui Ingmar Bergman, “Lanterna magică”, apărută şi în română la Editura Meridiane în 1994, s-ar putea să fie puţin dezamăgiţi sau măcar surprinşi de continuarea volumului, lansată la noi cu titlul “Imagini. Viaţa mea în film” şi scoasă recent de Editura Nemira (în traducerea Ioanei Ghişa şi cu o prefaţă de Andrei Gorzo).

18
/02
/22

Inspirată de prietenia dintre Constantin Brâncuși și James Joyce, pianista Ana Silvestru a pus în scenă un concert de muzică clasică. Acesta va avea loc la Sala Radio de la București chiar de ziua lui Constantin Brâncuși, pe 19 februarie, de la ora 19:00.

15
/02
/22

Editura Humanitas Fiction și Institutul Cervantes din București vă invită miercuri, 16 februarie, ora 19.30 la o întâlnire online cu scriitorii Francesc Miralles și Ángeles Doñate prilejuită de lansarea romanului Un ceai la capătul lumii – recent apărut în traducerea Tudorei Șandru Mehedinți în colecția „Raftul Denisei“, colecție coordonată de Denisa Comănescu – un roman memorabil despre aventura vieții, inspirat de povestea reală, relatată în 2009 de revista Time, a japonezului Yukio Shige, care a salvat de la sinucidere aproape 700 de persoane. Participă: Scriitorii Francesc Miralles și Ángeles Doñate, Tudora Șandru Mehedinți, traducătoarea romanului, Ana Maria Onisei, scriitoare și jurnalist cultural și Dana Pîrvan, critic literar. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, director al Editurii Humanitas Fiction.

14
/02
/22

Școala Gimnazială Nr. 194, București, în parteneriat cu Teatrul Evreiesc de Stat, cu sprijinul Inspectoratul Școlar al Municipiului București organizează marți, 15 februarie, de la ora 10.00, evenimentul on-line ”Cu cărțile deschise...”, cu prilejul Zilei Naționale a Lecturii.

10
/02
/22

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism a Primăriei Municipiului București, sărbătorește Ziua Națională a Lecturii printr-o serie de activități online si offline. Astfel, la Palatul Parlamentului, scriitorul Petre Crăciun va susține un atelier de lectură pentru copii.

09
/02
/22

Pe 10 februarie, actorul Victor Rebengiuc împlinește 89 de ani. În rândurile care urmează, vă propunem o scurtă incursiune în biografia artistului care de-a lungul timpului a știut să se arate atât de generos pe scenă și atât de discret în afara ei. Din 2011, numele său se regăsește și pe Aleea Celebrităților din București, proiect inițiat de Teatrul Metropolis pentru a celebra valoarea artistică.

08
/02
/22

Premisa proiectului habits by Republica cultural, inițiat de Societatea Omului Sănătos, o serie de conversații despre impactul artei asupra psihicului și spiritului uman moderate de psihoterapeutul Gabriel Cicu (fondator al clinicii Color Mind din București) alături de patru artiști: scriitoarea Adela Greceanu, muzicianul Răzvan Popovici, coregrafa Judith State și pictorul Roman Tolici.