Black Glass şi “Tânărul prozator al anului 2013”, la Humanitas Cişmigiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/black-glass-si-tanarul-prozator-al-anului-2013-la-humanitas-cismigiu/

Bogdan Coşa, câştigătorul premiului pentru Tânărul prozator al anului 2013, la Gala Tinerilor Scriitori, va citi fragmente din romanul „Black Glass”, apărut recent la editura Cartea Românească, dar şi în ediţie digitală, duminică, de la ora 17.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu din Capitală.

Un articol de Petre Ivan|22 ianuarie 2014

Bogdan Coşa, câştigătorul premiului pentru Tânărul prozator al anului 2013, la Gala Tinerilor Scriitori, va citi fragmente din romanul „Black Glass„, apărut recent la editura Cartea Românească, dar şi în ediţie digitală, duminică, de la ora 17.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu din Capitală.

„Black Glass” este cel de-al doilea roman al trilogiei „Poker”, o tulburătoare şi autentică poveste de dragoste, care i-a adus lui Bogdan Coşa premiul pentru Tânărul prozator al anului 2013.

Noul roman al lui Bogdan Coşa este o tulburătoare şi autentică poveste de dragoste, care, prin hiperrealismul atroce, devine mărturia devastatoare a unui om singur, păşind tot mai absent, tot mai aproape pe zi ce trece de fluviul învolburat al nebuniei.

Black Glass

Bogdan Coşa, autorul romanului Black Glass, câştigător al premiului pentru Tânărul prozator al anului 2013

Bogdan Coşa s-a născut pe 24 ianuarie 1989, la Codlea. A absolvit studiile de masterat în teoria literaturii la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti.

A publicat, în 2011, „Poker”, primul roman al trilogiei cu acelaşi titlu, în urma câştigării premiului pentru debut al editurii Cartea Românească, în 2010. În 2013, i-a apărut la aceeaşi editură volumul de poezii „O formă de adăpost primară”, notează Mediafax.

Bogdan Coşa este inclus, alături de 19 romancieri din Europa, în antologia „European First Novel Festival”.

Foto cu Black Glass şi Bogdan Coşa – facebook, wikipedia

22
/05
/22

„Se estimează că un procent cuprins între 62 și 70% din populația generală se îndoiește într-un moment sau altul din carieră de legitimitatea statutului sau succesului”, afirma psiholoaga cliniciană Pauline Rose Clance în prima parte a anilor `80, când a început să studieze sindromul impostorului.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!

10
/05
/22

După doi ani (2020 şi 2021), în care Premiile au fost acordate online și transmise în direct pe pagina de Facebook a revistei (cu laureaţii şi membrii juriului intervenind doar în faţa camerelor video), după ce, din motive de pandemie, Premiile au fost amînate din primăvară în toamnă, anul acesta revista noastră va acorda, din nou, Premiile Observator cultural la Teatrul Odeon, marţi, 17 mai, de la ora 19.00.

10
/05
/22

Salonul Internațional de Carte Bookfest, cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă, revine în peisajul evenimentelor culturale din capitală după trei ani de absență pandemică. Peste 100.000 de vizitatori sunt așteptați la ediția din acest an a Bookfest, în perioada 1-5 iunie, în Pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo.

18
/04
/22

Cea mai recentă carte a scriitoarei Elena Ferrante, Invențiile ocazionale, a fost publicată recent în traducere la Editura Pandora M, în cadrul colecției Anansi. World Fiction. Este vorba despre un volum de eseuri care le oferă cititorilor o perspectivă asupra lumii interioare a autoarei și a identității sale de scriitoare, texte însoțite de o serie de ilustrații ingenioase semnate de Andrea Ucini – un tur de forță vizuală.