Black, interpretul piesei Wonderful life, s-a stins din viaţă. Cântărețul britanic avea 53 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/black-interpretul-piesei-wonderful-life-s-a-stins-din-viata-cantaretul-britanic-avea-53-de-ani/

Cântăreţul britanic Black, autor al hitului Wonderful life (1986), a murit la două săptămâni după accidentul de maşină survenit în Irlanda şi în urma căruia suferise leziuni cerebrale, a informat pagina sa de Facebook citată de AFP.

Un articol de Petre Ivan|27 ianuarie 2016

„Colin Vearncombe (numele său real), 26/5/1962 — 26/1/2016. Nu vei pleca singur”, notează un mesaj publicat pe pagina artistului.

Black a murit „liniștit, în conjurat de familia sa care a cântat pentru a-l însoți pe ultimul său drum”, adaugă textul care precizează că un serviciu comemorativ va avea loc în Liverpool, orașul său natal, pentru a i se aduce un omagiu.

Vearncombe a fost spitalizat în urma unui accident rutier survenit duminică 10 ianuarie în apropiere de aeroportul Cork, din Irlanda. El a fost plasat în comă artificială, în urma leziunilor cerebrale suferite.

Piesa pop, cu accente melancolice, Wonderful life a cunoscut un succes răsunător în playlisturile europene, mai ales în Franța. Vearncombe, care era de asemenea pictor și poet, a lansat mai multe single-uri și albume, care au avut un succes mai discret.

Foto: Black – facebook

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.