Blood Ties, filmul lui Guillaume Canet, închide București IFF
https://www.ziarulmetropolis.ro/blood-ties-filmul-lui-guillaume-canet-inchide-bucuresti-iff/

Blood Ties / Legături de sânge, cel mai recent film al actorului devenit regizor Guillaume Canet, va închide ediţia aniversară a Bucureşti IFF pe 2 aprilie, la doar 10 zile după premiera americană, într-o proiecţie extraordinară.

Un articol de Petre Ivan|18 martie 2014

Blood Ties / Legături de sânge, cel mai recent film al actorului devenit regizor Guillaume Canet, va închide ediția aniversară a București IFF pe 2 aprilie, la doar 10 zile după premiera americană, într-o proiecție extraordinară.

Un puternic parfum șaptezecist plutește deasupra acestei producții franțuzești filmate la New York – și nu-i de mirare: co-scenarist/co-producător este James Gray, mare amator de cinema clasic yankeu (vezi Little Odessa, The Yards sau We Own the Night), care l-a ajutat pe Canet să-și vadă visul american cu ochii.

Povestea celor doi frați „pătați” (unul gangster, celălalt polițai) a fost filmată inițial în Franța, acum șase ani, cu Francois Cluzet și (tiens!) Guillaume Canet în rolurile principale.

Acum, celor doi protagoniști, care sunt jucați de Clive Owen și Billy Crudup, li se alătură o distribuție eclectică: Marion Cotillard, Mila Kunis, Zoe Saldanha, Matthias Schoenaerts, Griffin Dunne, Lili Taylor și James Caan. Premiera oficială a avut loc la Cannes 2013.

Tot în cadrul secțiunii necompetitive Panorama, pe lângă deja-anunţatele La grande bellezza, Borgman, The Stone Roses: Made of Stone, Blind Detective și Alan Partridge: Alpha Papa, vor fi proiectate alte cinci premiere absolute:

Un câmp în Anglia / A Field in England (Marea Britanie, 2013). Anul trecut, Excursioniștii / Sightseers câștiga premiul de scenariu la București IFF. Anul acesta, Ben Wheatley, copilul teribil al cinema-ului britanic revine, dar în afara competiției, cu o șarjă psihedelică absurd-halucinantă care sfidează orice clasificări. Premiul special al juriului – Karlovy Vary 2013. Atenție, viitor film cult!

Celelalte 4 premiere sunt Ida (Polonia, 2013) – Marele Premiu la festivalurile de la Gijon, Londra și Varșovia și cu premiul FIPRESCI la Toronto; Jeune et jolie (Franța, 2013), de François Ozon – un film provoacator, deopotrivă sexual și intelectual şi Michael Kohlhaas (Franța, 2013), cu Mads Mikkelsen; Frances Ha (SUA, 2013)

Blood Ties

Cea de-a 10-a ediție a Festivalului Internațional de Film București, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lung-metraj, va avea loc în perioada 26 martie – 2 aprilie 2014, la Cinema Studio, NCRR – Studioul Horia Bernea, sala Elvira Popescu și Institutul Cervantes.

Foto cu Blood Ties şi Jeune et jolie – Cinemagia

18
/01
/23

Din 20 ianuarie spectatorii din București, Bacău, Bistrița, Botoșani, Buzău, Cluj, Oradea, Pitești, Satu Mare, Sibiu, Sinaia și Târgu Mureș vor putea vedea pe marile ecrane controversata poveste a trupei Phoenix, spusă chiar de membrii ei în documentarul „Phoenix. Har/Jar”.

13
/01
/23

Două filme din competiţia Festivalului de la Cannes, foarte diferite, pot fi găsite în ianuarie în cinematografe: "Frate şi soră", de Arnaud Desplechin, şi "Păianjenul sfânt", de Ali Abbasi.

05
/01
/23

Anul 2023 se anunţă bun pentru cinematografia română de festival. Vor avea premiera mondială filme provocatoare ale unor cineaşti consacraţi, precum şi o serie de debuturi promiţătoare în ficţiune sau documentar. Ziarul Metropolis a adunat într-o anchetă cele mai aşteptate titluri, cu declaraţii în exclusivitate de la regizorii lor.

04
/01
/23

„Taximetriști”, comedia regizată de Bogdan Theodor Olteanu, care invită spectatorii în viața de noapte a Bucureștiului prin intermediul a doi prieteni taximetriști și a clienților lor, îi aduce împreună pe același generic pe Monica Bîrlădeanu și Andi Vasluianu. Filmul are premiera în cinematografe pe 20 ianuarie, iar informațiile despre biletele puse deja în vânzare sunt disponibile pe site-ul taximetristi.film.

30
/12
/22

Am tot scris în ultimii ani, încă de dinainte de pandemie, despre diversificarea tot mai mare a cinematografiei române. Însă cred că 2022 a depăşit orice previziuni, cu un număr record de filme.

22
/12
/22

Pentru topul cu cele zece filme favorite din 2022, am ales doar titluri care au avut premiera mondială în acest an. La ele am adăugat alte zece menţiuni - cinci tot din 2022, plus alte cinci din 2021, dar recuperate abia în anul care tocmai se încheie.

21
/12
/22

În Ajun de Crăciun, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura ne propune o întâlnire de colecție. Invitaţii, Cătălin Ştefănescu („Garantat 100%"), Marina Constantinescu („Nocturne") şi Irina Păcurariu („Reţeaua de idoli") ne invită să fim martorii unei profunde discuții jurnalistice, născută din 30 de ani experiență în media din România.

21
/12
/22

TVR Cultural întâmpină Sărbătoarea Crăciunului cu programe speciale, gândite să satisfacă exigențele telespectatorilor săi. Colinde, documentare de excepție, spectacole de balet, interviuri cu artiști de marcă, dar și piese de teatru care au intrat în istorie se regăsesc în grila de sărbătoare. Nu lipsesc filmele de sezon și nici edițiile speciale ale emisiunilor consacrate.