Bogdan Stanoevici este CEL ALES. Din 24 aprilie, în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/bogdan-stanoevici-este-cel-ales-din-24-aprilie-in-cinematografe/

Când a ales să plece din ţară, în 1989, Bogdan Stanoevici era un tânar actor în mare vogă, lăudat de critici, căutat de regizori, răsfăţat de femei şi invidiat de bărbaţi. De profesie actor, cunoscut pentru roluri precum „Sania albastră”, de Ioan Carmăzan, „Noi, cei din linia întâi”, de Sergiu Nicolaescu, şi „Tertium non datur”, de Lucian Pintilie, Bogdan Stanoevici a fost în centrul atenţiei în ultimii ani datorită carierei sale politice.

Un articol de Petre Ivan|7 aprilie 2015

În prezent, Bogdan Stanoevici este secretar de stat la Ministerul Culturii și a revenit la prima mare dragoste: actoria.

Asemeni eroului pe care îl interpretează în CEL ALES, Bogdan Stanoevici a părăsit România cu doar câteva luni înaintea Revoluției din 1989, stabilindu-se în Franța, unde și-a continuat cariera actoricească.

A juat în teatre precum Sacha Guitry, La Bruyere, Grand Edgar și Grand Theatre de Paris și a ales să se întoarcă acasă aproape un sfert de veac mai târziu, la fel de neașteptat precum a plecat, de parcă ar fi avut un rendez-vous cu “domnul X”, eroul filmului CEL ALES.

N-aș merge până acolo încât să zic că acest scenariu a fost scris pentru mine, deși în momentul în care l-am citit, l-am întrebat: de unde știi tu anumite lucruri din viața mea? În mod normal nu avea de unde ști. Am regăsit foarte mulți pași din viața mea. E și un moment în film, când personajul securistului îmi spune: a intervenit ceva, trebuie să pleci urgent la Paris. La mine a intervenit ceva și a trebuit să plec la Paris în 1989. Intervenise o căsătorie, un tovarăș colonel Roșu. Dacă și pe Nicodim îl chema Roșu în film, aș fi început să am bănuieli despre Cristian Comeagă – Bogdan Stanoevici

Pe Bogdan Stanoevici îl puteți vedea din 24 aprilie, alături de Laura Cosoi, Nicodim Ungureanu și Olimpia Melinte în CEL ALES.

Foto: Bogdan Stanoevici, CEL ALES –  Cos Aelenei, InterComFilmDistribution

18
/01
/23

Din 20 ianuarie spectatorii din București, Bacău, Bistrița, Botoșani, Buzău, Cluj, Oradea, Pitești, Satu Mare, Sibiu, Sinaia și Târgu Mureș vor putea vedea pe marile ecrane controversata poveste a trupei Phoenix, spusă chiar de membrii ei în documentarul „Phoenix. Har/Jar”.

13
/01
/23

Două filme din competiţia Festivalului de la Cannes, foarte diferite, pot fi găsite în ianuarie în cinematografe: "Frate şi soră", de Arnaud Desplechin, şi "Păianjenul sfânt", de Ali Abbasi.

05
/01
/23

Anul 2023 se anunţă bun pentru cinematografia română de festival. Vor avea premiera mondială filme provocatoare ale unor cineaşti consacraţi, precum şi o serie de debuturi promiţătoare în ficţiune sau documentar. Ziarul Metropolis a adunat într-o anchetă cele mai aşteptate titluri, cu declaraţii în exclusivitate de la regizorii lor.

04
/01
/23

„Taximetriști”, comedia regizată de Bogdan Theodor Olteanu, care invită spectatorii în viața de noapte a Bucureștiului prin intermediul a doi prieteni taximetriști și a clienților lor, îi aduce împreună pe același generic pe Monica Bîrlădeanu și Andi Vasluianu. Filmul are premiera în cinematografe pe 20 ianuarie, iar informațiile despre biletele puse deja în vânzare sunt disponibile pe site-ul taximetristi.film.

30
/12
/22

Am tot scris în ultimii ani, încă de dinainte de pandemie, despre diversificarea tot mai mare a cinematografiei române. Însă cred că 2022 a depăşit orice previziuni, cu un număr record de filme.

22
/12
/22

Pentru topul cu cele zece filme favorite din 2022, am ales doar titluri care au avut premiera mondială în acest an. La ele am adăugat alte zece menţiuni - cinci tot din 2022, plus alte cinci din 2021, dar recuperate abia în anul care tocmai se încheie.

21
/12
/22

În Ajun de Crăciun, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura ne propune o întâlnire de colecție. Invitaţii, Cătălin Ştefănescu („Garantat 100%"), Marina Constantinescu („Nocturne") şi Irina Păcurariu („Reţeaua de idoli") ne invită să fim martorii unei profunde discuții jurnalistice, născută din 30 de ani experiență în media din România.

21
/12
/22

TVR Cultural întâmpină Sărbătoarea Crăciunului cu programe speciale, gândite să satisfacă exigențele telespectatorilor săi. Colinde, documentare de excepție, spectacole de balet, interviuri cu artiști de marcă, dar și piese de teatru care au intrat în istorie se regăsesc în grila de sărbătoare. Nu lipsesc filmele de sezon și nici edițiile speciale ale emisiunilor consacrate.