Bolnavul inchipuit, o piesă încă actuală după 330 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/bolnavul-inchipuit-o-piesa-inca-actuala-dupa-330-de-ani/

Sâmbătă, 18 ianuarie, ora 19.00, Teatrul Al. Davila din Piteşti va prezenta pe scena Teatrului Masca spectacolul “Bolnavul inchipuit”, ultima dintre comediile lui Moliere. Invitaţia a fost lansată ca parte a proiectului “Cu teatrul prin ţară”, iniţiat de Teatrul Masca, care va include turnee şi schimburi de experienţă. “Sâmbătă seara, în timp ce noi vom […]

Un articol de Petre Ivan|15 ianuarie 2014

Sâmbătă, 18 ianuarie, ora 19.00, Teatrul Al. Davila din Pitești va prezenta pe scena Teatrului Masca spectacolul “Bolnavul inchipuit”, ultima dintre comediile lui Moliere. Invitația a fost lansată ca parte a proiectului “Cu teatrul prin țară”, inițiat de Teatrul Masca, care va include turnee și schimburi de experiență.

“Sâmbătă seara, în timp ce noi vom fi prezenți pe scena din Pitești cu “Flecărelile Femeilor”,  la Teatrul Masca veți putea urmări un spectacol extraordinar după un text de Moliere, cunoscut ca maestru al comediilor de moravuri.

Un spectacol inedit, cu dueluri verbale pline de umor, în care comicul este pe alocuri susținut chiar prin forța de sugestie a personajelor pe care dramaturgul le aduce în scenă!”, declară Mihai Mălaimare, Directorul Teatrului Masca.

Bolnavul inchipuit

Bolnavul inchipuit, ultima dintre comediile lui Moliere (Jean-Baptiste Poquelin)

Piesa, la fel de actuală ca și acum 330 de ani, tratează cu umor viciile la modă luate drept virtuți și-n ziua de azi: fațărnicia, ipocrizia și grandomania. Optimismul lui Molière nu este altceva decât un tratament prin artă asupra publicului aflat în suferință.

Parteneri media: RFI Romania, Bucuresti FM, Romania Libera, Ziarul Ring, Centrul Vechi, Curierul National, Sapte Seri, Zile si Nopti, Yorick.ro, Revista Accente, Casamea.ro, Port.ro, PRwave.ro, Calendar evenimente, Woman2woman.ro, Lifeandthecity.ro, Redactia4fun.ro, Teatral.ro, Instilulmeu.ro, Senso TV, Teatrul.com, TV City, LaRevista.ro, Ziarul Metropolis

Foto cu Bolnavul inchipuit – Teatrul Al. Davila

23
/09
/16

În avanpremiera deschiderii stagiunii 2016-2017 a Orchestrelor și Corurilor Radio România, pe 7 octombrie, de la ora 19:00, pe scena Sălii Radio din București, Societatea Română de Radiodifuziune, Orchestrele și Corurile Radio România, creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București și Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură prezintă Gala Aniversară „LEONTINA VĂDUVA 30”.

23
/09
/16

“Ţin minte şi acum prima cronică a filmului „Reconstituirea", semnată de Ecaterina Oproiu. Se numea «George Mihăiţă, un tânăr cu adolescenţa întârziată». N-am rămas tânăr, dar am rămas cu adolescenţa întârziată. Ca dovadă că, iată, am reuşit să studiez, într-un fel, fenomenul adolescentin prin ceea ce am făcut, să mă apropii şi să respir, de multe ori, ca un adolescent.” - George Mihăiţă. Îndrăgitul actor împlineşte astăzi 68 de ani.

23
/09
/16

Astăzi intra în cinematografele româneşti mult aşteptatul thriler al lui Bogdan Mirică, “Câini”, laureat la Cannes cu trofeul FIPRESCI al secţiunii Un Certain Regard, noul film al lui Antoine Fuqua, “The Magnificent Seven / Cei Şapte Magnifici” , animaţia “Storks/Berzele şi producţie istorică “Birkebeinerne/Ultimul Rege”, propunerea Norvegiei la Premiile Oscar 2017.

23
/09
/16

Laureați ai premiilor Nobel s-au reunit în Statele Unite la cea de-a 26-a ceremonie a premiilor ''anti-Nobel'', pentru a răsplăti cele mai absurde, ciudate și curioase cercetări ale anului. Este sexualitatea unui șobolan afectată de pantaloni? Poate un om trăi ca o capră? Au pietrele personalitate? În fiecare an, comitetul "Ig Nobel Prizes" acordă aceste premii pentru cercetări ''care fac oamenii mai întâi să râdă, apoi să reflecteze''

23
/09
/16

Se protestează în contra imunității înțeleasă ca privilegiu absolut. E o seară importantă în fața Senatului României. Las protestul și fug, cu inima strânsă, către cinematograf. La cinema e filmul “Câini”. Am citit niștre cronici de specialitate și m-am îngrozit: acesta e un thriller și o să mă sperie rău. N-a fost cazul.

23
/09
/16

Publicul bucureştean e invitat să descopere arta viitorului, între 28 septembrie şi 1 octombrie. Peste 60 de artişti din 8 ţări vor fi prezenți pe scenele de la Cinema Elvira Popescu, The Ark, ARCUB Gabroveni, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi Muzeul Naţional George Enescu pentru 4 seri de spectacole inedite.

22
/09
/16

SCRISORI CĂTRE CEI DIN CĂRȚI Iată, Frida, îți scriu această scrisoare, prima dintr-un șir de scrisori către cei din cărți, și nu mă aștept să-mi răspunzi...

22
/09
/16

Festivalul Național de Teatru din București (FNT) se desfășoară, pentru al doilea an consecutiv, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis. Este singurul eveniment dedicat teatrului care, anul acesta, se bucura de acest privilegiu.

22
/09
/16

În această seară, de la ora 19.00, a Librăria Humanitas de la Cişmigiu, iubitorii de carte sunt aşteptaţi la lansarea cărţii „Drum întrerupt. De la Porţile de Fier până la Muntele Athos“ de Patrick Leigh Fermor. La eveniment vor vorbi istoricul Georgeta Filitti, criticul şi istoricul literar Dan C. Mihăilescu şi prof. univ. Mihaela Irimia, specialist în literatură şi cultură britanică.

21
/09
/16

Povestea cântărețului de tangouri din perioada interbelică, recunoscut internațional, care a cântat alături de Edith Piaf, în Franța. După ce a ajuns pe lista neagră în România, Jean Moscopol a emigrat în America.

21
/09
/16

Actorul american Brad Pitt (52 de ani) a reacționat cu tristețe la cererea de divorț depusă de soția sa, Angelina Jolie (41), și a asigurat că cel mai important în aceste momente este binele copiiilor. Invocând "diferențe ireconciliabile", Jolie a cerut luni divorţul de Brad Pitt si custodia celor 6 copiii ai cuplului, trei biologici și trei adoptați.

21
/09
/16

“Poezia este doar dovada vieţii. Dacă viaţa arde bine, poezia este cenuşa.” - Leonard Cohen. Unul dintre cei mai iubiţi şi aclamaţi artişti ai momentului împlineşte, astăzi, 82 de ani.