“Bonjour, bonne nuit, Paris!”, un musical de toată frumusețea
https://www.ziarulmetropolis.ro/bonjour-bonne-nuit-paris-un-musical-de-toata-frumusetea/

Sâmbătă, 24 iunie 2017, la ora 19.00, Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian vă invită la premiera oficială a spectacolului “Bonjour, bonne nuit, Paris!”, la Sala Mare a Palatului Naţional al Copiilor.

Un articol de Petre Ivan|25 mai 2017

„Trupa unui celebru teatru muzical profesionist din oraș este în plină repetiție pentru un nou spectacol: “Bonjour, bonne nuit, Paris!” Premiera se apropie, biletele sunt deja vândute, decorurile și costumele sunt încă în lucru. Sunt întâmplări obișnuite în viața unui teatru, dar adevăratele probleme abia acum încep. Directorul anunță întreaga trupă că se vede nevoit să găsească o altă sală de spectacole, deoarece aceasta se va închide pentru moment. Ce se va întâmpla? Va reuși trupa teatrului să rămână unită și să scoată spectacolul anunțat și deja vândut?  “Bonjour, bonne nuit, Paris!” este un spectacol despre rezistență, respect, răbdare și, mai ales, despre iubire: de muzică, de teatru, de oameni”, spune Dana Rotaru, regizoarea spectacolului și autoarea scenariului.

IMG_4134IMG_2146

Scenariu și Regie: Dana Rotaru
Orchestrație și conducere muzicală: 
Lucian Vlădescu
Coregrafie: 
Andreea Toma
Scenografie și costume:
 Andreea Koch
Light Design: 
Andreea Iacomiță
Maestru cor: 
Gabriel Popescu
Dirijor cor: 
Aurel Muraru

bonjour - 24 iunie

Distribuţia:

Regizorul: Victor Bucur

Directorul Teatrului: Mihai Mitrea

Primadona invitată: Silvia Șohterus

Tenorul-vedetă care întârzie: Adrian Nour

Prim-solista Teatrului: Bianca Ionescu Ballo

Tenorul afemeiat: Daniel Madia

Diva în spectacolul de adio: Gladiola Lamatic

Baritonul mereu elegant: Marius Mitrofan

Actrița Teatrului: Oana Rusu

Tenorul timid: Florin Budnaru

Soprana voluptoasă: Tina Munteanu

Actorul Teatrului: Tiron Valentino

Alex, recuziterul artist: Alexandru Constantin

Georgette, costumiera: Letiția Vlădescu

Regizorul tehnic: Marius Meragiu

BALET

Eugenia Stoian/Andreea Toma, Relu Dobrin, Raisa Radamovschi, Andrei Tarcău, Diana Marin, Mircea

Crăciun, Andreea Lascu, Cristina Osiceanu, Corina Andreica, Diana Năstase, Luminiţa Dincă, Oana

Vâlceanu, Raluca Herciu, Geraldina Petre, Lorendi Rădulescu

COR

Carmen Angheloiu, Cristina Georgescu, Ana Maria Moldoveanu, Maria Baciu, George Matei, Ciprian

Mardare, Alois Doboş, Alexandru Vasile, Carmen Anghel, Anca Vilău, Ana Maria Racu, Alin Ţintea,

Răzvan Rusu.

Program:

Actul I

À Paris

Les Filles de Cadix

La Vie en rose

Salade de fruits

C’est si bon

J’ai deux amours

J’te mentirais

Parlez-moi d’amour

C’est en septembre

La Mer

I love Paris

French Can-Can

La Bohème

IMG_4151IMG_2146

Actul II

Quand il est morte, le Poète

Padam, Padam

Je t’aime

Que reste-t- il de nos amours

L’Indifférence

Les Feuilles mortes

Tombe la neige

Ne me quitte pas

L’Important c’est la Rose

Salut

Aux Champs Elysees

Non, Je ne regrette rien

Foto: Teatrul National de Opereta si Musical „Ion Dacian”

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu