Boyhood, Michael Keaton şi Julianne Moore, câştigătorii Critics Choice Movie Awards
https://www.ziarulmetropolis.ro/boyhood-michael-keaton-si-julianne-moore-castigatorii-critics-choice-movie-awards/

Pelicula „12 ani de copilărie/ Boyhood”, Michael Keaton şi Julianne Moore s-au numărat printre marii câştigători ai celei de-a 20-a ediţii a galei Critics Choice Movie Awards, fiind premiaţi la categoriile cel mai bun film, cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă.

Un articol de Petre Ivan|16 ianuarie 2015

Boyhood, nominalizat la şase categorii ale premiilor Oscar 2015, inclusiv pentru cel mai bun film, a câştigat titlul de cel mai bun film al anului 2014 din partea celor peste 250 de membri ai Broadcast Film Critics Association, cea mai mare organizaţie a criticilor de film din Statele Unite ale Americii şi Canada.

Criticii l-au premiat pe regizorul filmului, Richard Linkater, care a realizat producţia pe durata a 12 ani, folosind aceiaşi actori. Totodată, Patricia Arquette, care joacă în „12 de copilărie”, a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

Michael Keaton, câştigător a două premii la Critics Choice Movie Awards

Michael Keaton, câştigător a două premii la Critics Choice Movie Awards

Actorul Michael Keaton a primit două distincţii din partea criticilor nord-americani, fiind desemnat câştigător la categoriile cel mai bun actor într-o comedie şi cel mai bun actor, ambele pentru prestaţia din „Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman”. Pelicula a câştigat şapte premii în total, inclusiv pentru cea mai bună distribuţie.

Julianne Moore, de asemenea nominalizată la premiul Oscar şi favorită în cursa pentru cea mai bună actriţă, a câştigat, din partea criticilor nord-americanio, titlul de cea mai bună actriţă pentru prestaţia din filmul „Still Alice”, unde interpretează rolul unei profesoare bolnave de Alzheimer.

„The Grand Budapest Hotel” a câştigat premiile pentru cel mai bun film de comedie, cea mai bună regie artistică şi cele mai bune costume.

Cel mai bun film de acţiune a fost desemnat „Gardienii Galaxiei/ Guardians of the Galaxy”.

De asemenea, Bradley Cooper a câştigat premiul pentru cel mai bun actor într-un film de acţiune, pentru rolul din pelicula regizată de Clint Eastwood „American Sniper”.

Animaţia „Marea aventură Lego/ The Lego Movie”, care nu a fost inclusă pe lista nominalizărilor pentru cel mai bun film de animaţie la premiile Oscar, a fost premiată de criticii nord-americani la această categorie.

Foto: Boyhood – cinemagia

05
/01
/23

Anul 2023 se anunţă bun pentru cinematografia română de festival. Vor avea premiera mondială filme provocatoare ale unor cineaşti consacraţi, precum şi o serie de debuturi promiţătoare în ficţiune sau documentar. Ziarul Metropolis a adunat într-o anchetă cele mai aşteptate titluri, cu declaraţii în exclusivitate de la regizorii lor.

04
/01
/23

„Taximetriști”, comedia regizată de Bogdan Theodor Olteanu, care invită spectatorii în viața de noapte a Bucureștiului prin intermediul a doi prieteni taximetriști și a clienților lor, îi aduce împreună pe același generic pe Monica Bîrlădeanu și Andi Vasluianu. Filmul are premiera în cinematografe pe 20 ianuarie, iar informațiile despre biletele puse deja în vânzare sunt disponibile pe site-ul taximetristi.film.

30
/12
/22

Am tot scris în ultimii ani, încă de dinainte de pandemie, despre diversificarea tot mai mare a cinematografiei române. Însă cred că 2022 a depăşit orice previziuni, cu un număr record de filme.

22
/12
/22

Pentru topul cu cele zece filme favorite din 2022, am ales doar titluri care au avut premiera mondială în acest an. La ele am adăugat alte zece menţiuni - cinci tot din 2022, plus alte cinci din 2021, dar recuperate abia în anul care tocmai se încheie.

21
/12
/22

În Ajun de Crăciun, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura ne propune o întâlnire de colecție. Invitaţii, Cătălin Ştefănescu („Garantat 100%"), Marina Constantinescu („Nocturne") şi Irina Păcurariu („Reţeaua de idoli") ne invită să fim martorii unei profunde discuții jurnalistice, născută din 30 de ani experiență în media din România.

21
/12
/22

TVR Cultural întâmpină Sărbătoarea Crăciunului cu programe speciale, gândite să satisfacă exigențele telespectatorilor săi. Colinde, documentare de excepție, spectacole de balet, interviuri cu artiști de marcă, dar și piese de teatru care au intrat în istorie se regăsesc în grila de sărbătoare. Nu lipsesc filmele de sezon și nici edițiile speciale ale emisiunilor consacrate.

20
/12
/22

Echipa care a creat „România Sălbatică”, cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră, face un cadou tuturor iubitorilor de natură înainte de sărbătorile de iarnă: acces gratuit la povestea din spatele realizării documentarului laureat anul acesta cu 3 premii Gopo (Cel mai bun documentar, Cea mai bună muzică originală, Cel mai bun sunet).

19
/12
/22

Colinde, documentare şi concerte extraordinare, transmisiuni în direct de la Vatican și Catedrala Sfântul Iosif, filme și ediții speciale ale emisiunilor consacrate se regăsesc în grila de Crăciun a TVR2 pentru întreaga familie.