Brăila şi al ei festival European
https://www.ziarulmetropolis.ro/braila-si-al-ei-festival-european/

Începând cu 7 octombrie Brăila este gazda Festivalului ,, Zile şi Nopţi de Teatru European la Brăila’’, un proiect desfăşurat sub patronajul Primăriei municipiului Brăila şi al Consiliului Local Municipal Brăila.     Tradiţia s-a respectat şi în acest an în momentul în care afişul evenimentului a fost realizat de către scenograful Dragoş Buhagiar. În […]

Un articol de |11 octombrie 2012

Începând cu 7 octombrie Brăila este gazda Festivalului ,, Zile şi Nopţi de Teatru European la Brăila’’, un proiect desfăşurat sub patronajul Primăriei municipiului Brăila şi al Consiliului Local Municipal Brăila.

 
 

Tradiţia s-a respectat şi în acest an în momentul în care afişul evenimentului a fost realizat de către scenograful Dragoş Buhagiar.

În deschiderea oficială a evenimentului, spectatorii au avut parte de un recital de chitară clasică susţinut de către Cosmin Cernat, dar şi de premiera piesei de teatru ,, Sandros’’ de Katalin Thuróczy, în regia lui Sorin Militaru, pe scena teatrului ,,Maria Filotti’’.

Fiind locul de desfăşurare al unui festival internaţional, Brăila va fi gazda unor piese de teatru jucate de trupe de teatru consecrate, precum Teatrul Ţăndărică Bucureşti (Candid- după Voltaire), Teatrul Toma Caragiu Ploieşti ( Amărăştenii de Zadok Zemach), Teatrul Nottara Bucureşti (Zeul Măcelului de Yasmina Reza), ( Compania Passe Partout Dan Puric Bucureşti ( Ce-ar fi dacă- one-man-show cu Ștefan Euxanda), UNATC (Yom Kippur de Hanna Azoulay Hasfari), teatrul de Comedie Bucureşti ( O scrisoare pierdută- în regia lui Alexandru Dabija), Teatrul Bulandra Bucureşti ( Arlechino moare?- atelier condus de către Antoaneta Cojocaru), Liceul de Artă ,,Hariclea Darclee’’ Brăila, Teatrul Valah Giurgiu (Puşlamaua de la etajul 13 de mircea M. Ionescu), Teatrul ACT Bucureşti (Absolut! După Ivan Turbincă de Ion Creangă), centrul Cultural pentru UNESCO ,,Nicolae Bălcescu’’ Bucureşti (Furtuna- de William Shakespeare), Universitatea Spiru Haret Bucureşti, Teatrul Odeon (C.F.R.-Cometa, Copilul şi Căţelul- în regia lui Alexandru Dabija), teatrul Naâional I.L.Caragiale Bucureşti (Fata din curcubeu- de Lia Bugnar) şi Compania Teatrul nu e o clădire Bucureşti ( Noi 4- de Lia Bugnar).

07
/05
/15

Astăzi se împlinesc 10 ani de la premiera spectacolului „Avarul îndrăgostit”, de Cristian Juncu, după Molière, în regia lui Vlad Massaci, jucat la Teatrul de Comedie. Ziarul Metropolis publică eseul despre „Avarul” scris de Ioan Chelaru, interpretul rolului principal. Astăzi - prima parte.

06
/05
/15

AG Weinberger revine la formula de band de data aceasta însă cu o nouă dimensiune componistică şi într-o manieră stilistică diferita, reunind în repertoriul său piese de jazz, blues, soul, blues-rock, piese mai rar auzite, adunate într-un concert de colecţie.

06
/05
/15

Emoție, tensiune dusă la extrem și încercări surprinzătoare ale unor cineaști tineri de a revigora filmul de gen se vor regăsi anul acesta în Competiția Festivalului Internațional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie).

06
/05
/15

Vineri, 8 mai 2015, ora 19:00 şi duminică, 17 mai ora 19:00, la Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu, are loc premiera pentru presă a spectacolului Fazanul de Georges Feydeau (traducerea: Doru Mareş), în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, decorul realizat de Ştefan Caragiu, costumele semnate de Alexandra Mâzgăreanu şi muzica lui Alexandru Suciu.

06
/05
/15

Eleva Iris Tincu de la Colegiul de Artă ”Octav Băncilă” din Iaşi a câştigat ediţia din acest an a Concursului Naţional de Dramaturgie "Matei Vişniec", organizat la Suceava în prezenţa dramaturgului. Juriul acestei ediţii a competiţiei destinate liceenilor a fost format din criticii de teatru Oltiţa Cântec şi Octavian Jighirgiu, iar preşedintele juriului a fost Matei Vişniec.

06
/05
/15

Aşa arăta Berlinul în iulie 1945, după capitularea Germaniei, în cel de-Al Doilea Război Mondial. Imagini fascinante, restaurate în format High Definition, îi arată pe locuitorii oraşului cum încercau să-şi reia viaţa normală, în apartamentele fără pereţi, în care se vedea din stradă sau printre clădiri bombardate. Un colaj din materiale de arhivă, produs de Kronos Media.

06
/05
/15

Ziarul Metropolis vă prezintă în rubrica „Metropolis Viral“ cele mai interesante materiale video de arhivă, filmări rare, care au păstrat câte un zâmbet sau câte o declaraţie spectaculoasă de la personalităţi culturale din România sau care aduc în prezent nostalgia unor vremuri.

05
/05
/15

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucureşti sărbătoreşte 79 de ani de la înfiinţare printr-o serie de evenimente, între care se numără expoziţii, colocvii, recitaluri folclorice, târguri de meşteri populari, dar şi un Festival al culturii thailandeze.