Brasov 2021 Capitală Europeană a Culturii – ivitaţie / consultare
https://www.ziarulmetropolis.ro/brasov-2021-capitala-europeana-a-culturii-ivitatie-consultare/

Asociaţia Braşov 2021 Capitală Europeană a Culturii îi invită pe cei interesaţi, astăzi, de la ora 18.00, la Sala Patria, la o consultare publică adresată comunităţii, pe tema candidaturii Braşov 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

Un articol de Petre Ivan|6 iulie 2015

Iniţiativa Capitale Europene ale Culturii este conceput pentru a: Evidenția bogăția și diversitatea culturilor în Europa; Sărbători calităţile culturale pe care europenii le împărtășesc; Crește sentimentul cetățenilor europeni de apartenență la un spațiu cultural comun; Promova contribuția culturii la dezvoltarea orașelor.

Eenimentul – spun organizatorii – este o oportunitate excelentă pentru: Regenerarea orașelor; Creșterea vizibilității internaționale a orașelor; Îmbunătățirea imaginii orașelor în ochii propriilor locuitori; Aducerea unei vieţi noi în cultura unui oraș; Stimularea turismului.

Desemnarea Capitalelor Europene ale Culturii în statele membre ale UE: Șase ani înainte de anul titlu, statele membre gazdă selectate publică o cerere de candidatură, de obicei, prin intermediul Ministerului Culturii lor.

Orașele interesate să participe la concurs trebuie să prezinte o propunere spre examinare. Cererile depuse sunt analizate cu un set de criterii stabilite în timpul unei faze de preselecție de către un grup de experți independenți în domeniul culturii.

Comisia este de acord cu o listă scurtă a orașelor, care sunt apoi sunt invitate să depună cereri mai detaliate.

Comisia apoi evaluează cererile finale și recomandă un oraș din fiecare țară gazdă pentru titlu. Orașul recomandat va fi desemnat în mod oficial drept Capitală Europeană a Culturii.

Foto: Brasov 2021 Capitală Europeană a Culturii – facebook

13
/11
/15

În luna noiembrie, Merci Charity Boutique împreună cu Acuarela Bufet organizează Charity Lunch #8 - un prânz pentru tine sau un cadou special oferit unui prieten, cu o personalitate pe care o admiră. Luni, 23 noiembrie, două persoane pot lua prânzul cu regizorul şi scenaristul Nae Caranfil.

13
/11
/15

Teatrul Municipal 'Bacovia' din Bacău pregătește, pentru duminică, o premieră absolută a spectacolului cu piesa "Foc", un text scris de actorul băcăuan Valentin Braniște, inspirat din tragedia produsă în Clubul Colectiv din București, în care și-au pierdut viața până în prezent 54 de tineri.

13
/11
/15

Expoziția personală artistului și designerului Codrin Mircea poate fi vizitată între 15 noiembrie - 15 decembrie 2015 la galeria Metropolis Art Collection situată la parterul Metropolis Centre, Str. Grigore Alexandrescu nr. 89-97, București de luni până sâmbătă între orele 12:00- 20:00. Vernisajul va avea loc miercuri, 18 noiembrie 2015, ora 18:00.

13
/11
/15

Trei scrisori în original adresate, în anii 1933-1934, de Constantin Noica lui Emil Cioran vor fi prezentate publicului, în premieră, sâmbătă, în cadrul unei expoziții ce va avea loc la Biblioteca Județeană "Astra" din Sibiu, cu ocazia manifestării "Zilele Emil Cioran". Aceste scrisori, care arată prietenia dintre Noica și Cioran, fac parte dintr-un număr de 600 de manuscrise donate bibliotecii sibiene de fratele lui Emil Cioran, Aurel.

12
/11
/15

Sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Mighty Business, iubitorii muzicii sunt invitaţi la un concert AG Weinberger, organizat cu ocazia lansării celui de-al 9-lea album discografic al artistului.

12
/11
/15

Radu-Alexandru Nica semnează regia celui mai nou spectacol al Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri”, „Cântăreaţa cheală” de Eugène Ionesco. Premiera va avea loc pe 14 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Teatru Cub. Din distribuţie fac parte actorii: Emil Coşeru, Tatiana Ionesi, Horia Veriveş, Petronela Grigorescu, Ada Lupu şi Dumitru Năstruşnicu.

11
/11
/15

După o experiență care sondează partea întunecată a sufletului uman (“Casa cu pisici” la Foarte Mic), dramaturgul Radu Iacoban revine cu „After Hours”, o comedie de “small talk”. Se joacă în Sala Mică a Naționalului bucureștean în cadrul proiectului 9G (Noua Generație).

11
/11
/15

Actorul American Leonardo DiCaprio împlineşte, astăzi, 41 de ani. Tot într-o zi de 11 noiembrie s-au mai născut scriitorii Fiodor Mihailovici Dostoievski (1821), Alfred de Musset (1810), Kurt Vonnegut (1922), Carlos Fuentes (1928) şi Mircea Dinescu (1950), regizorii Rene Clair (1898) şi Mircea Mureșan (1928) şi actriţele Demi Moore (1962) şi Calista Flockhart (1964). De asemenea, într-o zi de 11 noiembrie se stingeau din viaţă filozoful danez Søren Kierkegaard (1855) şi politicianul român Corneliu Coposu (1995)

11
/11
/15

În perioada 18-22 noiembrie 2015, Grupul editorial ALL va fi prezent la cea de-a XXII-a ediție a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învățătură. Cu această ocazie, va fi lansată ediția a doua a campaniei Cartea în așteptare, un proiect care încurajează lectura și cultivarea interesului pentru cărți în rândul tinerilor.