Bucharest Art Film Festival, un nou festival despre artă, va avea loc în București
https://www.ziarulmetropolis.ro/bucharest-art-film-festival-un-nou-festival-despre-arta-va-avea-loc-in-bucuresti/

Docuart şi Institutul Cultural Român (ICR) anunţă debutul festivalului de film al artelor frumoase, Bucharest Art Film Festival, care va avea loc în perioada 8 – 11 septembrie 2016 la Cinema Muzeul Țăranului Român.

Un articol de Liliana Matei|8 August 2016

Evenimentul își propune să aducă la lumină cele mai bune filme din întreaga lume despre artă, fotografie, colecționari și artiști din toate mediile. Programul va cuprinde proiecții de film, dar și o serie de alte activități conexe, precum sesiuni de masterclass și dezbateri, expoziții. Festivalul va găzdui, de asemenea mai multe evenimente speciale, programul oficial având să fie comunicat în perioada ce urmează.

Această primă ediție de festival de(spre) artă îi este dedicată în mod ideal lui Constantin Brâncuși. Festivalul va aduce în atenția oamenilor materiale bogate privind viața și opera lui Brâncuși.

“Pentru cunoașterea, apropierea și pătrunderea sensurilor operei brâncușiene, filmul, cu precădere eseul documentar, ni-l aduce prin această primă ediție pe Constantin Brâncuși în București și poate, în viitor, prin noi relizări cinematografice, în mănunchiul de evenimente ce ar merita să preocupe mai consistent autoritățile din Târgu Jiu”, spune Radu Boroianu, președintele Institutului Cultural Român.

Evenimentul este organizat de asociația culturală Docuart și Institulul Cultural Român (ICR), având ca pertener Uniunea Cineaștilor din România (UCIN). Printre obiectivele festivalului se numără promovarea și conștientizarea formelor și produselor de artă naționale, promovarea creațiilor de film despre artă și aducerea la suprafață a moștenirii lăsate societății românești de Constantin Brâncuși.

Amprenta Docuart lasă încă o dată intrare liberă pe parcursul întregului eveniment.

18
/10
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul „Jurnalul familiei -escu” (2018), regizorul Șerban Georgescu discută pe un ton jucăuș, ironic, ce (mai) înseamnă a fi român, la 100 de ani de la apariția României moderne, perioadă în care țara a trecut prin multe șocuri și transformări.

18
/10
/19

În Bucureşti, gala de deschidere a Les Films de Cannes à Bucarest este programată vineri, de la ora 19:00 la Cinema PRO, în prezența sărbătoritului ediţiei, Vlad Ivanov şi a cineastului Claude Lelouch.

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

Page 1 of 25012345...102030...Last »