Bucharest Art Film Festival, un nou festival despre artă, va avea loc în București
https://www.ziarulmetropolis.ro/bucharest-art-film-festival-un-nou-festival-despre-arta-va-avea-loc-in-bucuresti/

Docuart şi Institutul Cultural Român (ICR) anunţă debutul festivalului de film al artelor frumoase, Bucharest Art Film Festival, care va avea loc în perioada 8 – 11 septembrie 2016 la Cinema Muzeul Țăranului Român.

Un articol de Liliana Matei|8 august 2016

Evenimentul își propune să aducă la lumină cele mai bune filme din întreaga lume despre artă, fotografie, colecționari și artiști din toate mediile. Programul va cuprinde proiecții de film, dar și o serie de alte activități conexe, precum sesiuni de masterclass și dezbateri, expoziții. Festivalul va găzdui, de asemenea mai multe evenimente speciale, programul oficial având să fie comunicat în perioada ce urmează.

Această primă ediție de festival de(spre) artă îi este dedicată în mod ideal lui Constantin Brâncuși. Festivalul va aduce în atenția oamenilor materiale bogate privind viața și opera lui Brâncuși.

„Pentru cunoașterea, apropierea și pătrunderea sensurilor operei brâncușiene, filmul, cu precădere eseul documentar, ni-l aduce prin această primă ediție pe Constantin Brâncuși în București și poate, în viitor, prin noi relizări cinematografice, în mănunchiul de evenimente ce ar merita să preocupe mai consistent autoritățile din Târgu Jiu”, spune Radu Boroianu, președintele Institutului Cultural Român.

Evenimentul este organizat de asociația culturală Docuart și Institulul Cultural Român (ICR), având ca pertener Uniunea Cineaștilor din România (UCIN). Printre obiectivele festivalului se numără promovarea și conștientizarea formelor și produselor de artă naționale, promovarea creațiilor de film despre artă și aducerea la suprafață a moștenirii lăsate societății românești de Constantin Brâncuși.

Amprenta Docuart lasă încă o dată intrare liberă pe parcursul întregului eveniment.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.