Bucharest International Dance Film Festival lansează apelul de înscrieri pentru ediția 2021
https://www.ziarulmetropolis.ro/bucharest-international-dance-film-festival-lanseaza-apelul-de-inscrieri-pentru-editia-2021/

BIDFF – Bucharest International Dance Film Festival, unica manifestare cinematografică din România dedicată filmelor de dans, deschide sesiunea de înscrieri pentru secţiunile competiţionale de scurtmetraje ale celei de-a şaptea ediţii, care va avea loc între 1-5 septembrie, la Bucureşti. Datele limită la care se pot trimite aplicaţiile sunt 25 iunie (normal) şi 16 iulie (târziu).

Un articol de Petre Ivan|2 iunie 2021

Prin tema „Potential Worlds”, cea de-a șaptea ediție a BIDFF invită artiștii și spectatorii să-și imagineze arta viitorului ca un ecosistem dinamic care încorporează noi elemente și mutații. Începând cu acest an, festivalul își extinde direcția de programare prezentând lucrări hibride futuristice și caută să prezinte lucrări cinematografice provocatoare care chestionează relația dintre manifestările artistice și procesul rapid de digitizare.
Viziunea curatorială a BIDFF își propune să descifreze, modeleze, transforme sau revoluționeze aceste concepte. BIDFF este o platformă pentru filme inedite care folosesc mișcarea că principalul lor limbaj și corpul ca principalul lor subiect.

BIDFF încurajează sincretismul și dialogul dintre mișcare și diversele forme de cinema și artă vizuală, de la cele mai tradiționale la cele experimentale și lucrări VR. Pe lângă proiecțiile de film, festivalul va include și mese rotunde, expoziții, prezentări publice și laboratoare de producție de film.

La BIDFF 2021 pot fi înscrise scurtmetraje de dans live action sau animație, în orice gen: ficțiune, documentar sau experimental, produse în ultimii doi ani, care nu depășesc 20 de minute în lungime și au o calitate minimă Full HD (1080p).

Înscrierea filmelor se face prin intermediul Film Freeway. https://filmfreeway.com/bidff2021.

Datele limită la care se pot trimite aplicații sunt 25 iunie (normal) și 16 iulie (târziu). Fiecare regizor poate înscrie maximum 2 filme în competiție. Toți cei interesați sunt rugați să verifice taxele aferente categoriei și deadline-urilor înainte de a transmite aplicația. Aplicanții vor primi răspunsul referitor la selecția filmului înscris, până pe 1 august 2020.

BIDFF recunoaște excelența, noutatea și discursul artistic curajos, oferind premii în valoare de 1.500 de euro, pentru Cel mai bun film internațional și Cel mai bun film românesc.

Intrarea la toate evenimentele festivalului va fi liberă, mai puțin atelierele care necesită înscriere în prealabil.

Detalii pe site-ul oficial: http://www.bidff.ro/apel-inscrieri-2021

Website: http://www.bidff.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/bucharestinternationaldancefilmfestival/
Instagram: https://www.instagram.com/bidff.ro/

Despre BIDFF
Dedicat producțiilor de dans realizate de coregrafi, regizori de film și artiști din întreaga lume, Bucharest International Dance Film Festival a fost fondat în 2015 de coregrafa și regizoarea Simona Deaconescu și de producătoarea de film Anamaria Antoci. Evenimentul, unic în peisajul festivalurilor de film din România, militează pentru colaborarea dintre oamenii dansului și oamenii filmului, coagularea unei comunități a creatorilor de film de dans, încurajând excelența, inovația și discursul artistic curajos.

 

01
/11
/13

Les Films de Cannes à Bucarest s-a încheiat joi, după şapte zile în care peste 11.000 de spectatori au descoperit filme la CinemaPRO, Studio şi Elvira Popescu, majoritatea proiecţiilor de seară fiind sold-out, iar cererea depăşind, în cazul unora dintre pelicule, capacitatea sălilor.

01
/11
/13

Ziarul Metropolis te trimite la film! Participă la concurs şi poţi câştiga 2 invitaţii duble pentru proiecția în avanpremieră a filmului „Heli”, care va avea loc luni, 4 noiembrie, de la ora 20.30, la Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCCR).

01
/11
/13

Competiţia Internaţională BIEFF (11-15 decembrie) reuneşte unele dintre cele mai inovatoare scurtmetraje din zona cinemaului experimental şi a artei vizuale, printre care și The Mass of Men, câștigător al Leopardului de Aur pentru scurtmetraj la Locarno.

31
/10
/13

Festivalul Filmului Francez, ajuns la cea de-a 17-a ediţie, stă anul acesta sub semnul celei mai noi generaţii de regizori francezi, aflaţi la primul sau al doilea lungmetraj. Evenimentul va avea loc între 1 şi 8 noiembrie în Bucureşti, publicul fiind invitat să voteze pelicula preferată din competiţie.

31
/10
/13

Cel mai recent film al lui Nae Caranfil, „Closer to the Moon“, va fi prezentat în premieră mondială în deschiderea festivalului Making Waves de la New York, vineri, 29 noiembrie, sub patronajul Romanian Film Initiative și al Film Society of Lincoln Center, în prezența regizorului și a producătorului american Michael Fitzgerald.

31
/10
/13

Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF aduce, între 11 și 15 decembrie, pe ecranele din capitală, cele mai neconvenționale filme din selecția IDFA – Festivalul Internațional de Film Documentar Amsterdam, supranumit şi „Cannes-ul documentarului”.

30
/10
/13

Premiat cu Palme d’Or la Cannes, „Adele: Capitolele 1 şi 2”, în regia franco-tunisianului Abdellatif Kechiche, este un film intens despre maturizarea sentimentală şi sexuală a unei adolescente, dar, mai ales, un portret al feminităţii şi al iubirii, dublat de un elogiu al senzualităţii.

28
/10
/13

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii KINOdiseea, care va avea loc în perioada 15 - 20 noiembrie, la Cinema Studio şi Cinema Eforie din Capitală, aduce cele mai noi producţii internaţionale în premieră în România.

26
/10
/13

Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism", cel mai recent film al regizorului Corneliu Porumboiu, va fi distribuit în cinematografele din Statele Unite ale Americii, în 2014, de Cinema Guild.

26
/10
/13

Regizorul Cristian Mungiu invită publicul român să vadă filmele din cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, precizând că un astfel de eveniment este „ceva foarte rar pentru un teritoriu mic cum este România" şi pentru o ţară foarte puţin consumatoare de film de artă.