Bucharest Photofest la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/bucharest-photofest-la-tnb/

Festivalul Internaţional de fotografie Bucharest Photofest se va desfăşura între 10 şi 20 septembrie, organizat de Grupul Filos, se desfăşoară în câteva locuri din Bucureşti, între care şi Teatrul Naţional din Bucureşti, în foaierul nou deschis, dinspre Bulevardul Carol.

Un articol de Liliana Matei|10 septembrie 2016

Lansat sub sloganul „Let’s get visual!”, la care se adaugă un conținut deosebit, Bucharest Photofest îşi propune să aducă în oraș, sub ochii noștri, frumusețea în manifestările ei artistice și să ne implice într-o poveste culturală din care toți să ieșim mai bogați. Organizatorii ne îmbie cu o atmosferă specială de efervescență cultural-vizuală, din care, spun ei, nu avem cum să nu facem parte, fie că suntem profesioniști sau doar iubitori de fotografie.

Ediția de anul acesta evidențiază artiștii și cultura din Maroc și Franța, iar temele sunt fotografia comercială și fotografia fine art. Împreună, ne vom bucura de prezența unor artişti de anvergură internaţională, care își vor expune lucrările și își vor împărtăși poveștile în mijlocul publicului din România.

Începând din 12 septembrie 2016, Foaierul TNB dinspre Bd. Carol, dedicat, înainte de reconstrucţia şi modernizarea teatrului, Sălii Amfiteatru, devine unul din cele mai importante spații din tot festivalul, unde vor avea loc expoziții, întâlniri şi dezbateri.

„Bucharest Photofest  e una dintre poveștile care pot fi spuse despre fotografie. Dar ne dorim s-o povestim atât de frumos, încât să nu rămână doar o întâmplare, ci s-o purtați cu voi până la ediția de anul viitor, a declarat Ionuț Trandafirescu, directorul festivalului.

Bucharest Photofest  e despre atmosferă. Despre întâlniri așteptate și neașteptate, despre efuziune și efervescență. Despre profesioniști și iubitori de fotografie care au ce să-și spună”.

Festivalul vă aşteaptă la Teatrul Naţional din Bucureşti cu următorul program:

  • 12 septembrie, ora 18.00, vernisaj expoziţie (Colorful Morocco), de Dan Mirică; de la ora 20.00, vernisaj expoziţie (Imaginary reality) de Anka Zhuravleva (Rusia)
  • 14 septembrie, ora 19.00, dezbatere pe marginea expoziţiei lui Dan Mirică, fotograf de origine română
  • 15 septembrie, ora 18.00, vernisaj expoziţie (Ballerina Project), de Alberto Bolocan Simonis, fotograf, chitaristul formatiei Talisman, fotograful oficial al festivalului
  • 16 septembrie, ora 18.00, vernisaj expoziţie (Twisted Flesh), de Marius Budu, fotograf român, stabilit în prezent în Danemarca; 19.30 – Discuţii pe marginea expoziţiei Marius Budu
  • 17 septembrie, ora 12.00 – lighting workshop (LightingLights Up); de la ora 14.00 – workshop  (Commercial Photography) – Dan Samoilă, fotograf şi artist vizual, director de creaţie al festivalului
  • 20 septembrie, ora 19.00,  vernisaj expoziţie (Witness), aparţinând lui Troy Moth (Canada), fotograf, coordonator internaţional al festivalului.

Spaţiul expoziţional poate fi vizitat zilnic în perioada mai sus menţionată, între orele 12.00 – 21.00.

(Foto Dan Mirică)

26
/06
/20

În noaptea din 27 spre 28 iunie 1916 în casa lui din Bucureşti, de pe strada Mendeleev, Ștefan Luchian trăia ultimele clipe dintr-o lungă agonie. Pe şevalet, se afla ultima lui creaţie rămasă neterminată: un chip de femeie.

09
/06
/20

Sâmbătă, 13 iunie, de Ziua Porților Deschise, Fundația Calea Victoriei vine în vizită la tine! Și aduce în dar demo-uri gratuite la cele mai îndrăgite cursuri din program, reduceri care durează un weekend întreg, lectori simpatici și o mulțime de alți oameni care au aceleași pasiuni ca tine.

03
/06
/20

Muzeul Naţional Cotroceni vine în întâmpinarea publicului pasionat de artă şi istorie, reluând din data de 2 iunie 2020 şi activitatea expoziţională. Un proiect cultural valoros, expoziția „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”, este inclus de astăzi în circuitul de vizitare al muzeului.

29
/05
/20

Cu ocazia Centenarului Paul Celan, Primăria Muncipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Federal al Afacerilor Europene şi Internaţionale al Republicii Austria prin Forumul Cultural Austriac București și Facultatea de Litere din București, Secția Germanistică, au realizat expoziția CELAN 100 – Printre cuvinte/ Unter den Wörtern.

21
/05
/20

Eros Di Prima, arhitect și fondatorul Asociației Culturale Creative Spaces din Italia, ne vorbește despre importanța adaptării artei la schimbările actuale.

20
/05
/20

Istoria capitalei Germaniei de astăzi se leagă direct de dezvoltarea rapidă a Prusiei în secolul al XVIII-lea. Orice Mare Putere europeană avea nevoie de a se afirma simbolic în raport cu celelalte monarhii de pe continent, fiecare investind în măreția orașului său capitală.