Bursierii SoNoRo Interferențe 2019, la Port Cultural Cetate
https://www.ziarulmetropolis.ro/bursierii-sonoro-interferente-2019-la-port-cultural-cetate/

Tinerii muzicieni selectaţi în programul SoNoRo Interferenţe 2019 încheie săptămâna de studiu si mentorat cu un concert la Portul Cultural Cetate, sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 19:00. Bursierii vor interpreta alături de profesorii lor capodopere de Sergei Rachmaninov, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Antonin Dvorak, Dmitri Șostakovici, Max Bruch, Gabriel Fauré si Felix Mendelssohn-Bartholdy.

Un articol de Petre Ivan|25 aprilie 2019

Concertul de pe 27 aprilie de la Portul Cultural Cetate este cu intrare liberă și vine ca o încununare a săptămânii 21 – 28 aprilie de workshop muzical.

În acest timp, tinerii bursieri studiază alături de patru muzicieni cu experiență internațională: pianista și directoarea artistică a Festivalului SoNoRo Diana Ketler, profesoară la Royal Academy of Music, violonistul Christoph Wyneken, profesor la Academia de Muzică din Freiburg, violistul Răzvan Popovici, directorul executiv al Festivalului SoNoRo și membru la Ansamblului Raro, și violoncelistului Marcin Sieniawski, profesor la Academia de Muzică Imola din Italia.sonoro

Scopul programului de studiu SoNoRo Interferențe este de a oferi tinerilor virtuozi un mediu potrivit pentru studiu și acumulare. De la an la an, nivelul bursierilor este tot mai ridicat, la fiecare ediție avem surpriza plăcută să descoperim tineri impresionanți, pe care sorim să-i ajutăm să-și împlinească potențialul și să aibă o dezvoltare consecventă, declară Răzvan Popovici, inițiatorul SoNoRo Interferențe.

Muzicienii selectați în programul de burse SoNoRo Interferențe 2019 au început seria celor trei workshop-uri muzicale în Italia, la Montepulciano. La sfârșitul săpămânii de lucru, pe 30 martie, bursierii au avut ocazia să facă un prim pas în cariera lor internațională prin concertul pe care l-au susținut alături de maeștrii lor, pe scena Palatului Ricci.

Următoarea și ultima serie de tineri muzicieni selectați în programul de burse de anul acesta, va participa la  un workshop în Germania, la Traunstein, în perioada 25 august – 1 septembrie 2019. La finalul perioadei de studiu și de lucru, bursierii, acompaniați de mentorii lor, vor susține un concert pentru publicul german.

Programul de studiu SoNoRo Interferențe la Portul Cultural Cetate este susținut de CEZ România, partener SoNoRo de 11 ani.

Suntem bucuroși să oferim tinerilor cu potențial din România oportunitatea de a-și dezvolta pasiunea pentru muzică, de a studia alături de artiști și profesori europeni și de a se remarca pe scenele naționale și internaționale. Continuăm să promovăm valorile locale la cel mai înalt nivel și să îi sprijinim pe bursierii SoNoRo Interferențe în drumul lor spre o carieră de succes”, a declarat Ondřej Šafář, CEO CEZ Romania

SoNoRo Interferențe își propune de treisprezece ani să formeze și să promoveze elita de mâine a muzicienilor, dar și să ofere publicului român și internațional șansa de a-i asculta și încuraja pe tinerii instrumentiști în cadrul unor concerte gratuite susținute la finalul workshop-urilor. Bilanțul programului educațional dedicat tinerilor muzicieni români arată că peste 300 de tineri au beneficiat de bursele Interferențe de-a lungul anilor.

Bursa de studii SoNoRo Interferențe se adresează tinerilor între 14 și 31 de ani și constă în gratuitatea cursurilor (muzică de cameră + instrument solo: pian, vioară, violă și violoncel), acoperirea costurilor de transport din București la localitatea workshop-ului, cazarea şi masa gratuite pe durata programului.

Partenerii SoNoRo Interferențe sunt Portul Cultural Cetate, Universitatea Națională de Muzică Palazzo Ricci, Festivalul Chiemgauer Musikfruhling, Fundatia Wolfgang Sawallisch și Ensemble Raro.

Accesul la concerte este gratuit. Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați: www.interferente.sonoro.ro.

Despre SoNoRo Intereferențe

SoNoRo-Interferenţe a luat naştere în România în anul 2007 şi de atunci s-a extins şi în alte ţări europene, inclusiv Italia (Arezzo şi Montepulciano), Ucraina (Kiev) şi Germania (Bad Endorf, Neuwied și Traunstein). Printre alesele locuri din România unde au avut loc workshop-urile SoNoRo-Interferențe se numără Portul Cultural Cetate, reședința Băncii Naționale de la Păltiniș sau Palatul Cantacuzino din Bușteni.

Programul SoNoro Interferențe a fost inițiat cu scopul de a crea, pe termen lung, o elită muzicală, pentru continuarea demersului Festivalului SoNoRo de a include România în circuitul de vârf al vieții muzicale europene. Mulţi dintre câștigătorii burselor au atins rezultate remarcabile şi studiază, în prezent, la instituţii prestigioase de muzică din Londra, Berlin, Viena, Zurich, Hamburg şi Bucureşti. Unii dintre ei au participat la importante concursuri din întreaga lume și s-au clasat pe locuri fruntașe. Cea mai recentă reușită a unuia dintre bursierii SoNoRo Interferențe este cea a lui Cea mai recentă reușită a unuia dintre bursierii SoNoRo Interferențe este cea a lui Andrei Ioniță care a câştigat premiul I la secţiunea Violoncel a Concursului P.I.Ceaikovski, din Rusia.

Foto: SoNoRo –  Serban Mestecaneanu

03
/05
/22

Pe 12 și 13 mai, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului „În lumina evocării-George Enescu” de Ulpiu Vlad, „Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46” de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și „Variaţiunile Enigma, op. 36” de Edward Elgar.

02
/05
/22

Duminică, 8 mai 2022, la ora 19.00, pe scena Ateneului Român, în cadrul CellEAST Festival 2022, va avea loc un recital susținut de profesorii invitați în cadrul festivalului și la cursurile de măiestrie Future CellEAST și MiniCellos, violonceliștii Andrei Ioniță, Denis Severin, Valentin Răduțiu, Răzvan Suma, Ștefan Cazacu, Mircea Marian, Marin Cazacu, Atanas Krastev, Dragan […]

20
/04
/22

EUROPAfest deschide ediția cu nr. 29 în prima zi din iulie cu un eveniment de excepție Opening Gala Concert. Protagoniștii serii vor fi PETER AUTSCHBACH - chitară și SAMIRA SAYGILI – voce, câștigătorii „Deutscher Rock und Pop Preis“, eveniment considerat Oscarul muzical al Europei. Alături de artiștii germani vor evolua trupe din SUA și Italia.

18
/04
/22

În cadrul celebrării a 30 de ani de relații diplomatice între Republica Kazahstan și România, în data de 3 mai 2022, ora 19:00, va avea loc pe scena Operei Naționale București concertul „Muzica Marii Stepe – Uly Dala Sazy” susținut de către Orchestra Academică de Stat Folclor și Etnografie "Otyrar Sazy", cu suportul Ambasadei Republicii Kazahstan în România.

18
/04
/22

Așa cum și-au obișnuit publicul meloman, Orchestrele și Corurile Radio România propun în fiecare an, în apropierea Paștelui, un concert deosebit cu un repertoriu axat în special pe o tematică religioasă, o seară muzicală a cărei emoție este o pregătire în sine pentru sărbătoarea pascală.

18
/04
/22

Săptămâna viitoare, vă invităm să urmăriți spectacolele de operă „Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni și Ruggero Leoncavallo, „Norma” de Vincenzo Bellini, recitalul de foaier „Note de primăvară” și spectacolul de balet „Giselle” de Adolphe Charles Adam, toate făcând parte din repertoriul actual al operei bucureștene.

18
/04
/22

Centrul Național de Artă “Tinerimea Română” invită publicul în zilele de 5 și 6 mai de la ora 19.00 la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor din București la o întâlnire de sărbătoare cu obiceiul, muzica, dansul și autenticul costum tradițional românesc, ansamblul folcloric “Cununa Carpaților”având ca invitaţi și viitorii performeri ale spectaculoaselor dansuri românești, elevi ai liceului de coregrafie Floria Capsali din București.