Bursierii SoNoRo-Interferențe vor concerta în Germania
https://www.ziarulmetropolis.ro/bursierii-sonoro-interferente-vor-concerta-in-germania/

Joi, 23 august, şi vineri, 24 august, tinerii muzicieni, beneficiari ai bursei SoNoRo-Intereferenţe, vor susţine două concerte în Germania, la Grassau şi la Traunstein, la finalul unei săptămânii de pregătire, în care vor lucra alături de muzicieni şi profesori de la renumite şcoli de muzică din Europa.

Un articol de Liliana Matei|22 august 2018

Programul educativ SoNoRo-Interferente, aflat la cea de-a XII-a ediție, adresat tinerilor muzicieni se desfășoară în perioada 18-25 august 2018, în Germania, la Traunstein, și se va încheia cu două concerte în care bursieri se vor alătura profesorilor lor. Programul celor două concerte va cuprinde lucrări compuse de Wolfgang Amadeus Mozart, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Jean Cras, Franz Schubert și Johannes Brahms.

Mentoratul din cadrul programului SoNoRo-Interferențe Traunstein este coordonat în Germania de pianista Diana Ketler (profesor la Haute Ėcole de Musique Genève; foto), violonista Tatiana Samoiul (profesor la Königliches Konservatorium Antwerpen), violoncelistul Alexander Bouzlov (profesor la Tschaikowsky Konservatorium din Moscova) și violistul Răzvan Popovici (inițiatorul programului SoNoRo-Interferențe).

SoNoRo-Interferențe propune, formează și promovează elita tinerilor muzicieni, oferind publicului român și internațional concerte gratuite susținute la finalul fiecărui workshop. Bilanțul programului sesiunilor SoNoRo-Interferențe dedicat tinerilor muzicieni români arată că peste 300 de tineri au beneficiat de bursele Interferențe de-a lungul anilor.

În anul 2018, au fost selecționați 30 de tineri care studiază la colegii din țară, București, Timisoara, Iași, Cluj, precum și în cadrul unor prestigioase instituții din străinătate, Austria, Germania, Marea Britanie și Elveția.

A XII-a ediție SoNoRo Interferențe se încheie la Traunstein, în Germania, locul unde eu mi-am făcut studiile și mi-am început cariera de muzician. Pentru mine această întoarcere aici, cu tineri muzicieni români, pentru a-i ajuta să pună bazele unei cariere muzicale solide este simbolică și reprezintă cumva o reiterare a parcursului meu muzical, pe un drum care știu sigur că va conduce spre succes. Consider că fiecare muzician matur este dator să-i îndrume pe cei tineri și mă bucur că de 12 ani, programul SoNoRo Interferențe prilejuiește cadrul pentru această întâlnire și transfer de cunoștințe, declară Răzvan Popovici, inițiatorul SoNoRo-Interferențe.

Programul educativ SoNoRo-Interferențe este susținut de Institutul Cultural Român, partener SoNoRo de 10 ani, precum și de CEZ România și UniCredit Bank. Partenerii SoNoRo Interferențe sunt Portul Cultural Cetate, Universitatea Națională de Muzică Palazzo Ricci, Festivalul Chiemgauer Musikfruhling, Fundatia Wolfgang Sawallisch și Ensemble Raro.

02
/06
/21

În seara zilei de duminică, 6 iunie, la ora 19, flautista Miruna Didu, violonista Corina Mitroi, violista Iulia Goiana și violoncelistul Eugen Bogdan Popa, toți instrumentiști din Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” din București, propun iubitorilor muzicii de cameră un program integral Mozart.

31
/05
/21

După câteva luni în care, din motive pandemice, toate evenimentele stagiunii au fost transmise live de la Sala Radio – pe calea undelor sau online – publicul va reveni fizic în sală! Primul concert în care spectatorii se vor bucura de reîntâlnirea „vie” cu muzica și, reciproc, artiștii vor retrăi emoția interacțiunii cu publicul, se va derula vineri, 4 iunie (ora 19.00).

31
/05
/21

Filarmonica „George Enescu” anunță că luni, 31 mai, de la ora 12.00, se vor pune în vânzare biletele pentru concertul simfonic cu public de joi, 10 și vineri, 11 iunie 2021, în care Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” va fi condusă de Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie are la bază un concept unitar, fiind alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de Jean-Baptiste Lully pentru piesa "Burghezul gentilom" de Molière și din Suita "Burghezul gentilom" de Richard Strauss.

28
/05
/21

Cum a arătat copilăria pentru trei dintre cei mai cunoscuți artiști rock din toate timpurile – Bruce Springsteen, Freddie Mercury și Keith Richards?

20
/05
/21

S-au pus în vânzare, online și la casa de bilete din incinta Ateneului Român, biletele pentru următorul concert din Stagiunea de marți seara. În 25 mai, la ora 19, publicul meloman este invitat în Sala mică a Ateneului Român ( la capacitatea de 50%) pentru un recital cameral susținut de Valentin Dimitrie Simion, un tânăr dar foarte merituos violoncelist român.

20
/05
/21

Valentin Șerban a câștigat marele premiu al secțiunii de vioară la Concursul Internațional George Enescu, după o finală care a ridicat publicul în picioare și în care a interpretat Concertul în re minor pentru vioară și orchestră op. 47 de Sibelius, miercuri, 19 mai, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Jaewon Wee din Coreea de Sud, iar locul al treilea i-a revenit lui Tassilo Probst din Germania.

17
/05
/21

Jaemin Han a câștigat marele premiu al secțiunii de violoncel la Concursul Internațional George Enescu, după o finală în care a interpretat Concertul nr. 1 în mi bemol major pentru violoncel și orchestră op. 107 de Shostakovich, sâmbătă, 15 mai, la Ateneul Român. Pe locul al doilea s-a situat Sebastian Fritsch din Germania, iar locul al treilea i-a revenit lui Ștefan Cazacu din România.