Candid – câştigătorul trofeului Fest(in) pe Bulevard
https://www.ziarulmetropolis.ro/candid-castigatorul-trofeului-festin-pe-bulevard/

Spectacolul Candid a câştigat prima ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard care a avut loc în perioada 12 – 19 octombrie 2013.

Un articol de Andrada Văsii|24 octombrie 2013

Spectacolul Candid a câştigat prima ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard care a avut loc în perioada 12 – 19 octombrie 2013.

Sâmbătă seara, pe 19 octombrie, în cadrul festivităţii de premiere, spectacolul Teatrului Ţăndărică, Candid, în regia lui Cristian Pepino, a fost desemnat câştigător la secţiunea competitivă „Criză teribilă, monşer!”.

Preşedintele juriului secţiunii competitive a fost Emil Boroghină, directorul Festivalului „Shakespeare” din Craiova. Ceilalţi membrii ai juriului au fost dr. Roxana Croitoru – critic de teatru, consultant artistic la Teatrul Naţional „Lucian Blaga“ din Cluj-Napoca, prof.univ.dr. Constantin Paiu – critic de teatru, profesor universitar la Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iaşi, prof. univ. dr. Adrian Titieni – actor, rectorul UNATC „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Radu Alexandru Nica – regizor, lector universitar la Facultatea de Teatru a Universităţii „Babeş Bolyai“ din Cluj-Napoca.

Un câştigător Candid pentru prima ediţie

Câştigătorul primei ediţii a festivalului a fost spectacolul Teatrului Ţădărică, Candid, în regia lui Cristian Pepino, o adaptare liberă după Voltaire. Candid, producţie a Teatrului Ţăndărică, se joacă de mulţi ani, dar nu şi-a pierdut prospeţimea.

Cristian Pepino face o incursiune în viaţa lui Candid şi, totodată, parodiază armate, religii, guverne. Este un spectacol modern, alert, plin de culoare şi ritm, jucat într-un amalgam de limbi.

Citiţi şi: Marinela Ţepuş, manager al Teatrului Nottara: „69% din publicul bucureştean de teatru vrea comedie“ 

Distribuţia este formată din actorii păpuşari: Mihai Dumitrescu, Georgiana Dinescu, Marin Fagu, Liliana Gavrilescu şi Petronela Purima. Dinu Carcaleţeanu este cel ce a sculptat păpuşile, Cristina Pepino este cea care semnează scenografia, iar Dan Bălan este cel care a compus muzica.

Candid la Festin

Imagine din spectacolul „Candid“- câştigător al festivalului

Festivalul Festin pe Bulevard a propus două secţiuni. Prima secţiune, cea competitivă, a fost denumită emblematic „Criză teribilă, monşer!”, pentru că, în cadrul acesteia, au intrat  în competiţie spectacolele, din mai multe ţări, concepute pe tematica (prea prezentă, prea cunoscută) a crizei.

S-a încearcat ilustrarea prin teatru a unui subiect de actualitate: criza de orice tip (economică, socială, politică, sexuală sau identitară). A doua secţiune, „Bulevardul Comediei”, a prezentat, pe lângă spectacole de succes şi premiere ale teatrului gazdă, şi comedii bulevardiere ale unor teatre invitate.

În cadrul secţiunii „Criză teribilă, monşer!” au intrat în competiţie spectacole din Franţa, Serbia, Bulgaria, Austria şi România.

Foto credit: Festin pe Bulevard, spectacolul Candid

14
/12
/23

S-a lansat Crăciun în Amzei, un eveniment realizat de către Primăria Sectorului 1, care aduce căldura sărbătorilor de iarnă în spațiul public printr-un brad-instalație, semnat de scenografa Iuliana Vîlsan.

13
/12
/23

Compania de teatru independent Arte-Factum încheie stagiunea „Nocturnalii inside 2023” cu o distopie teatrală despre solitudine, o „colecție de singurătăți” care, ca o lentilă concavă, expune, prin câteva fascicule de viață și fragmente de istorii personale, un fenomen global acut.

12
/12
/23

Rareș Beșliu anunță lansarea noului său album fotografic, intitulat „emoții”. Sunt 300 de pagini cu fotografii alese din ultimii patru ani în care fotograful de wildlife a fost unul cu natura și s-a lăsat inspirat de viața ei sălbatică.

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.