CANNES 2017. Monica Bellucci, gazda ceremoniilor celei de-a 70-a ediții a festivalului
https://www.ziarulmetropolis.ro/cannes-2017-monica-bellucci-gazda-ceremoniilor-celei-de-a-70-a-editii-a-festivalului/

Actriţa italiană Monica Bellucci (52 de ani) va fi gazda ceremoniilor de deschidere şi închidere a celei de-a 70-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes (17-28 mai). Juriul ediţiei din acest an a Festivalului de Film de la Cannes va fi prezidat de cineastul spaniol Pedro Almodovar.

Un articol de Petre Ivan|21 martie 2017

Monica Bellucci are o lungă istorie de prietenie cu Festivalul de la Cannes: în 2000, ea a urcat pentru prima dată treptele pentru a prezenta ‘Under Suspicion’ de Stephen Hopkins.

Faimoasa actriță s-a întors, doi ani mai târziu, cu  Irreversible, filmul lui Gaspar Noé, care a șocat participanții la festival și a fascinat Croazeta printr-o dezbatere memorabilă.

În 2006 Monica Bellucci a fost membră a juriului prezidat de regizorul chinez Wong Kar-wai.

În anii următori, actrița italiană a revenit în selecția de la Cannes cu filmul ”Sanguepazzo” („Sânge nebun”, regia Marco Tullio Giordana) și „Ne te retourne pas” (regia Marina de Van, Franța).

În 2014, Bellucci a venit să prezinte pe Croazetă „Le meraviglie” (Minuni), peliculă lui Alice Rohrwacher, care a câștigat Marele Premiu al Juriului.

Foto: CANNES 2017. Monica Bellucci – facebook

18
/01
/20

Într-o localitate de pescari din nordul Danemarcei se întâmplă un lucru neobișnuit, sunt tot mai mulți bărbați danezi căsătoriți cu femei tailandeze. Documentarul danez „Unde te poartă inima” (regia: Sine Plambech, Janus Metzva) fi proiectat joi, 23 ianuarie, de la ora 19, la Astra Film Cinema.

17
/01
/20

Primul episod al noii producții HBO, „Avenue 5”, realizată de Armando Ianucci, cu Hugh Laurie în rolul principal, va avea premiera la HBO și pe HBO GO pe 20 ianuarie.

16
/01
/20

Proaspăt apărută la Editura Uniunii Cineștilor din România, „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu”, este o elegantă carte-album în care criticul de film Magda Mihăilescu îi aduce un omagiu distinsei actrițe printr-un portret mozaicat în care sunt puse laolaltă convorbiri, confesiuni, mărturii și o bogată colecție de fotografii.

10
/01
/20

Oscar Weekend aduce anul acesta șase din cele 10 filme rămase pe lista scurtă pentru Oscarul la categoria “Cel mai bun film într-o limbă străină”, care va fi acordat în cadrul celei de-a 92-a ediții a Premiilor Academiei Americane de Film. În weekendul 17-19 ianuarie, la Cinema Elvire Popesco, propunerile Ungariei și Senegalului vor fi prezentate în premieră pe marele ecran în România, alături de avanpremiere ale reprezentantelor Franței și Rusiei și proiecții ale filmelor din Coreea de Sud și Spania.

07
/01
/20

HISTORY® difuzează, în premieră, începând cu 7 ianuarie, în fiecare marți, de la ora 21:00, noul serial „Inexplicabil”, care vine în completarea programelor speciale lansate cu ocazia Lunii secretelor. Gazda producției este actorul William Shatner, câștigător al unui Glob de Aur și a două premii Emmy, care explorează pe parcursul celor opt episoade cele mai fascinante și ciudate mistere ale lumii.

06
/01
/20

Iată lista completă a filmelor premiate la cea de-a 77-a ediție a Globurilor de Aur, eveniment organizat de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA), la Los Angeles.

03
/01
/20

INTERVIU Cu ocazia lansării în România a celui mai recent film al său, "It Must Be Heaven", premiat cu o menţiune specială la Cannes, regizorul palestinian Elia Suleiman vorbeşte într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre stilul său inconfundabil, despre pericolele lumii de astăzi şi despre speranţa reprezentată de tânăra generaţie.

29
/12
/19

TOP A fost o ediţie foarte bună a festivalului de la Cannes, aşa că topul meu de final de an, care inevitabil e unul subiectiv, e influenţat de asta. Cap de listă e, totuşi, extraordinarul câştigător de la Berlin. Filmele-vedetă de la Veneţia nu m-au impresionat.

23
/12
/19

ANALIZĂ A fost un an cu de toate pentru cinematografia română: succese internaționale, apariția unor noi voci promițătoare, cineaști care se reinventează, prelungiri reușite ale realismului Noului Val, epigonism, insistența pe tema comunismului, filme de public, dar și un scandal în jurul concursului organizat de Centrul Național al Cinematografiei.