„Cap și Pajură”, cu Alex Călin și Florin Salam în distribuție, de astăzi în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/cap-si-pajura-cu-alex-calin-si-florin-salam-in-distributie-de-astazi-in-cinematografe/

„Cap şi Pajură”, al doilea lungmetraj al regizorului Nicolae Constantin Tănase, rulează de astăzi, 10 mai, în cinematografele din ţară, cu proiecţii în prezenţa echipei, la Bucureşti, Braşov şi Brăila.

Un articol de |10 mai 2019

Lungmetrajul cu Alex Călin, Iulia Ciochină și Florin Salam în distribuție va rula în București (Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, Grand Cinema and More Băneasa, Happy Cinema, Cine Globe, Cinema Muzeul Țăranului, Cinemateca Eforie, Cinemateca Union, Cinema Europa), Alexandria (Happy Cinema), Bârlad (Cityplex), Brașov (Visssual), Botoșani (Cine Globe, Cinema Unirea), Buzău (Happy Cinema), Craiova (Cinema Patria, Cinema Modern), Cluj-Napoca (Cinema Victoria), Constanța (Cityplex), Focșani (Happy Cinema), Gura Humorului (Centrul Cultural Gura Humorului), Pitești (Cinema Trivale, Cinema „Sebastian Papaiani”), Sfântu Gheorghe (Cityplex Arta), Slobozia (Casa de Cultură), Târgu Mureș (Cinema Arta) și Vaslui (Cityplex).

Florin Salam, credit photo Ionut Rusu

Proiecții în prezența echipei sunt programate la București (Cinema Muzeul Țăranului) duminică, 12 mai, de la ora 20:15, la Brașov (Visssual) joi, 16 mai, de la ora 20:00, și la Brăila (Cinefeel) vineri, 17 mai, de la ora 18:30.

„Cap și pajură” va rula și la Arad (Cinema Arta – sâmbătă, 18 mai, ora 20:00) și Timișoara (Casa Artelor – sâmbătă, 18 mai, ora 22:00).

Pelicula a avut premiera mondială pe 27 martie, la Prague International Film Festival – Febio Fest.

Despre Cap și Pajură

Filmul spune povestea lui Laurențiu care, în urma unui incident petrecut într-un bar, este lovit la cap, dar refuză tratamentul pentru că așteaptă întoarcerea fratelui său din Germania, căruia trebuie să îi mărturisească ceva foarte important. Lungmetrajul reprezintă o perspectivă intimă asupra ultimei zile din viața bărbatului, încercând să recompună puzzle-ul din temerile și deciziile care au dus la acest final.

Drama „Cap și Pajură” este scrisă de Nicolae Constantin Tănase și Raluca Mănescu. Imaginea este semnată de Daniel Kosuth, muzica, de Tomáš Procházka, montajul a fost realizat de Ion Tănase, iar de sunet s-a ocupat Alexandru Dumitru.

Scenografia și costumele au fost create de Adeline Andreea Bădescu, iar machiajul, coafura și efectele speciale, de Claudia Mușat.

Foto: Cap și Pajură – facebook

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.

18
/10
/22

49 de proiecții de film, 3 piese de teatru, 3 dezbateri și un total de peste 2.600 de spectatori, dintre care 18% copii. Acesta este bilanțul primei luni de funcționare constantă la Cinema Victoria Timișoara, primul dintre cinematografele tradiționale ale orașului care s-a redeschis după o renovare completă.

10
/10
/22

CRONICĂ DE FILM Cum poate un film ca „Athena” (de Romain Gavras), îndoielnic atât din punct de vedere etic, cât şi estetic, să fie inclus în competiţia unui festival precum cel de la Veneţia?

09
/10
/22

La ediția a X-a a festivalului internațional de film fantastic Dracula vor avea loc o serie de evenimente speciale, menite să celebreze ediția aniversară a festivalului de la Brașov. Oaspeți de seamă din Spania, Italia, Finlanda și România vor întâlni publicul iubitor de fantasy & horror, într-o serie de evenimente speciale care se vor desfășura pe parcursul celor 5 zile de festival.

04
/10
/22

Clasicul film "Manasse" (1925), de Jean Mihail, poate fi redescoperit acum în versiune restaurată 4k, ceea ce înseamnă că imaginea are un aspect cât mai apropiat de cel al peliculei originale. Filmul poate fi văzut la Cinemateca Eforie.